Kategórie
Bike-techAké kolesá na cesťák? # údržba # reťaz # poradenstvo # rady # technické otázky # čistenie # mazanie
-7% Ere Research GENUS II SL30 CARBON DISC 28" sada kolies, kotúčové, pevná os
1 399 €
-7%
MOC 1 499 €
-14% DT Swiss GRC 1400 Spline DB 42 27.5" predné koleso, kotúčové, plášť, 12x100 mm
599 €
-14%
MOC 699 €
Výpredaj -16% Shimano WH-RS710 C32 28" predné koleso, karbón, 12 x100 mm, Center Lock
391 €
-16%
MOC 639,95 €
Výpredaj -5% Ere Research GENUS II SL30-R CARBON DISC 28" sada kolies, kotúčové, pevná os
1 419 €
-5%
MOC 1 699 €
Akcia -19% Shimano 105 WH-RS370 28" sada kolies, kotúčové brzdy, pevná os
252 €
-19%
MOC 395 €
-35% Vision TriMax Carbon 40 28"sada kolies, galuskové, ráfikové brzdy, Shimano HG
799 €
-35%
MOC 1 229 €
Výpredaj -21% Mavic Aksium Disc 28" sada kolies, kotúčové, pevná os, plášťové
259 €
-21%
MOC 338 €
savings Shimano WH-R501 C24 28" sada kolies, ráfikové brzdy, QR, Shimano HG
129 €
savings
MOC 215 €
-16% FORCE Ráfik Road Carbon, 33 mm, 24d, galuskový, vnútorné niple
169 €
-16%
MOC 200 €
Keď som orech po čase servisoval tak po doplnení vazelíny bol opäť nejaký čas tichšie. Mňa to zo začiatku tiež trošku žralo
Zaujimalo by ma, ci je podla vas citalny upgrade z uz rozumnych zakladnych AL kolies okolo 300e (napr. DT Swiss P1800, Mavic Allroad, Fulcrum Racing 5) na lepsie AL kolesa 400-500e (napr. DT Swiss ER1600, Fullcrum 3, HUNT 4 Season) alebo potom na zakladne karbonove okolo 1000e (Hunt Carbon Team, Zipp 303, FFWD...).
Su nejake specificke upgradey, za ktore je dobre priplatit (napr. Ratchet namiesto Pawl, rucne robene vs. z tovarne atd...)?
Cim dalej tym viac mam pocit, ze od urovne relativne OK zakladnych treningovych modelov su drahsie kolesa uz nahananie sekund pre zavodnych jazdcov.
nie je to tak, že keď ideš dajme tomu nad určitú rýchlosť (neviem teraz či je to 30 alebo 35 km/h), tak je to už merateľný rozdiel? takú rýchlosť na rovinke cesťák dá... myslím, že niekde som čítal o tzv. hranici, nad ktorú už majú aero veci zmysel
Neviem porovnat so Zonda druhy set mam Shimano WH-R550 co su uplne in kolesa. Cero je pocitom agilne a tuhe. Povedal by som, ze by kludne zvladli aj cyklokros. Odozva vyborna v kopci aj na rovine, ale na nekvalitnej ceste v kombinacii s al ramom, je to seriozny kostitras (v predu mam 23mm v zadu 25mm GP 4000 obute maju v skutocnosti 25.5mm a 27,5mm, fukane na 64psi/94psi pri vahe 75kg) . Tie shimana su vyrazne pohodlnejsie. Loziska su kvalitne, Celkovo dobre postavene kolesa, ale s pretekarskym ladenim, nic na dlhe lezerne vyjazdy. Po kupe som ich sice este dokazal do centrovat, ale hovorime o tak 0,2mm odchylke. Jazdim ich zatial s dusami, k tubles sa vyjadrit neviem. Mozno este spomeniem, ze na fotkach vyzeraju lepsie ako na zivo. Zasluzili by si krajsie polepy, ale tak ak niekde museli usetrit, som rad, ze setrili na vzhlade, nie na vlastnostiach.
Doplnenie DOLEZITE!
Nedavno som mal pad, ak sa to tak da nazvat.
Popis co sa satalo, dolezite pre predstavu ake zatazenie mohlo koleso utrpiet. Pri zvaracaku som isiel cez prechod a bol tam vysoky obrubnik s nejakym zlabom prepadnutym hned za nim. Bola uz tma a nevsimol som si ako je to hlboke. Vypol som jednu nohu z biku polozil na zem a odrazajuc sa som sa vybral na prechod. Ked som v rychlosti 2-3km za hodinu zliezol z obrubnika na cestu zapadlo mi predne koleso do toho zlabu a s jednou nohou odopatou mi zmizli rajdu medzi nohami. Sedacka mi dala po chrbte, ja som nejako vykopol druhu nohu skoncil na styroch a bike sa prekotil zrejme cezomna. Zdvihol som bike pretlaci na druhu stranu.
Pri kontrole som nenasiel ani skriabanec, len zadna brzda (mam este rafove) mi drhla, zatlacil som ju ako tak na rychlo na stred kolesa a ponahlal sa dalej. Az ked som vysiel z mesta som si uvedomil podla zvuku, ze brzda este stale obcas suchne. Pozrel som sa na to lepsie a zistil som, ze zadne koleso ma tak 4-5mm osminu.
Doma som to hodil na centrovaciu stolicu a zacal zistovat co sa stalo. Nenasiel som nic co by bolo poskodene proste len osmicka bez zjavneho dovodu. Tak som to vycentroval pomerne rychlo na presnost +-0.5mm ale nedalo mi to. Premeral som aj napnutie s*****v a nestihal som sa divit. Bolo to rozhadzane uplne na vsetky strany. Koleso sa nevoslo ani do +-15% tolerancie napnutia.
Zaverom neverim, ze sa to stalo tym jednym padom a koesa boli pred tym vycentrovane dobre. Myslim si ze cero ich proste vycentrovalo, ale napnutiu vyplentu proste nevenovali pozornost. Tym padom pri prvom velkom zatazeni to poskakalo kam nemalo. Alebo bolo koleso OK a po jednom naraze s hmotnostou samotneho biku sa takto rozhasilo?!
Po 3 hodinach roboty meranie/centrovanie a opat meranie a centorvani... sa mi to podarilo dostat na +-0.5mm a vyvazenie napnutia vypletu do tolerancie +-5%. To je na moje kolesa mizerny vysledok. Nieco na tom kolese rohodne nie je OK. Ak to bolo od vyroby, zle vypletene, tak by to uz teraz malo drzat, ak je to ale blato tak to odide znmova. Mam 78kg a nijak som tym kolesam zabrat nedaval. Ziaden gravel, alebo CX. Ani skakanie na a z obrubnikov. Kolesa maju najazdenych slabych 300km. Celkovo som z toho znacne sklamany a druhy krat by som tie kolesa nekupil.
Prípadne niečo zapliesť napr duke?
Zvlnený terén, ale nie alpské zjazdy
Pozerám metron 40SL, aj fulcrum speed 40C (nad, áno campa dcéra )
https://r2-bike.com/Road-Bike-Gravel__handmade-by-r2_1
slovensky vyrobca fastway ponuka slusny pomer cena vykon vaha za +- 600e. po novom aj diskove s plastami
par dni dozadu som si akurat pocital kolko by ma stalo vyrobit si vlastne:
400e naboje dt swiss 240 / alebo dt swiss 350 za 185
60 e spice
370e vysli nextie rafiky (to nepocitam clo), (yoeleo eu sklad 440e par)
Kenai Len 300km ? Mne sa zda, ze ich mas uz dlhsiu dobu.