@scarinko - tam sa zmestia uplne bez stresu 3 kamiony vedla seba - z dochadzania na strednu skolu poznam velmi dobre ked nas autobus obiehali auta a oproti sli kamiony, ked ides stredom tej krajnice, ten pruh je tak siroky ze aj kamion je od teba stale slusne daleko - a kludne aj keby siel 120 tak nemas problem - klud, pohoda, jazdievam tadial.
Joe70 má pravdu. Kamión ide max 90 (obmedzená rýchlosť nákladných vozidiel nad 3,5t). Vedia to obísť všelijak. Ale sú za to veľké sankcie, vedia to zistiť aj spätne a pokutujú aj vodiča aj firmu, takže sa to asi už vôbec nerobí.
scarinko Auto ma 4 siroke kolesa, bicykel 2 uzke. Ktory z tych dopravnych prostriedkov sa bude pri vysokych rychlostiach na slovenskych cestach spravat stabilnejsie ?
Cyklisti volaju po ochrane pred vodicmi, ale preco to rovno nevziat komplexne a chranit ich aj pred nimi samimi ?
Joe70 má pravdu. Kamión ide max 90 (obmedzená rýchlosť nákladných vozidiel nad 3,5t). Vedia to obísť všelijak. Ale sú za to veľké sankcie, vedia to zistiť aj spätne a pokutujú aj vodiča aj firmu, takže sa to asi už vôbec nerobí.
A s kamiónmi už dajte pokoj ?
Nedám pokoj... Ešte si nešiel v osobnom aute za kamiónom v klesavom rovnom úseku? Často idú aj 110 km/hod.
A to ste ešte nikdy nešli po ceste a nepredbiehal Vás kamión?
Prvá facka na úrovni predných kolies - tlak vzduchu Vás hodí doprava. Vzápätí druhá facka - podtlak Vás hodí doľava, podľa rýchlosti kamióna akurát tak niekde na úrovni zadných kolies kamióna. Druhá facka je nebezpečnejšia, pretože to ťahá rovno pod náves.
A ak sa k tomu pridá bočný vietor sprava... Cyklista bojuje s bočákom a zrazu dostane prvú facku z opačnej strany a je v priekope.
Neboli sme tam, tak nemudrujme. Najmä nie tí, čo jazdia z batohmi po lesoch... Alebo na cesťákoch po chodníkoch.
scarinko Auto ma 4 siroke kolesa, bicykel 2 uzke. Ktory z tych dopravnych prostriedkov sa bude pri vysokych rychlostiach na slovenskych cestach spravat stabilnejsie ?
Cyklisti volaju po ochrane pred vodicmi, ale preco to rovno nevziat komplexne a chranit ich aj pred nimi samimi ?
cize podla teba je lepsie obmedzovat seba na ukor toho kto sposobuje kolizne situacie?
ale pytal som sa skor ako chces docielit ten limit rychlosti len pre urcity typ vozidla. Videl som to len pre kamiony na dialnici. Neskuseny cyklista sa vyrype aj v 50tke z kopca a sagan poleti aj stovkou bez problemu.
andrey, my sme enem bicyglisti ... pravý cyklista jazdí úzke max 23mm plášte, všetko si napchá do dresu a na okreske sa predbieha s autami teda aspoň podľa JoKa
andrey Cyklista s batohom je cyklista z celade batozkovcov. Na asfaltkach je povazovany za invazivny druh, ktory brani cyklistom nativnym pre asfaltky, z celade bezbatozkovcov, v rychlej a efektivnej migracii
andrey, my sme enem bicyglisti ... pravý cyklista jazdí úzke max 23mm plášte, všetko si napchá do dresu a na okreske sa predbieha s autami teda aspoň podľa JoKa
A tak sa pomerne konstruktivne vyvijajuca sa diskusia k mimoriadne tragickej udalosti zmenila po zasahu par notorickych, grafomanskych, radoby vtipnych prispievatelov na bohovsku srandu - ha ha ha!
Mimochodom nikde som nenasiel zmienku o tom, ze by JoKo tvrdil, ze pravy cyklista nosi 23 plaste. Ked uz nevieme kulturne diskutovat na vazne temy, tak aspon nedavajme do ust ludom nieco, co nevyslovili. Myslim, ze aj tebe je jasne, ze to co chcel Joko odkomunikovat je, ze ako dlhoveky cestny cyklista ma so situaciou, ked cyklistu obieha kamion nepomerne viac skusenosti ako horski cyklisti a ze ku konkretnej situacii nie je dostatok informacii - aj ked nemusel pouzit mtb znevazujuci tón.
Tak za seba sa priznám, že pointu tej batohovej vsuvky som na prvýkrát nepochopil a došlo mi to až teraz. Svoj radoby vtipný príspevok beriem späť a samozrejme uznávam, že s takýmto typom situácie na ceste máte určite viac skúseností... peace
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zmestit sa zmestia ale nevieme ako velmi blizko siel ten co ich minal od ciary.
A s kamiónmi už dajte pokoj 😁
Tak potom je nacase tieto rychlostne huncutstva v premavke cyklistom zatrhnut a nastavit maximalku na 50km/h
A s kamiónmi už dajte pokoj ?
Nedám pokoj... Ešte si nešiel v osobnom aute za kamiónom v klesavom rovnom úseku? Často idú aj 110 km/hod.
A to ste ešte nikdy nešli po ceste a nepredbiehal Vás kamión?
Prvá facka na úrovni predných kolies - tlak vzduchu Vás hodí doprava. Vzápätí druhá facka - podtlak Vás hodí doľava, podľa rýchlosti kamióna akurát tak niekde na úrovni zadných kolies kamióna. Druhá facka je nebezpečnejšia, pretože to ťahá rovno pod náves.
A ak sa k tomu pridá bočný vietor sprava... Cyklista bojuje s bočákom a zrazu dostane prvú facku z opačnej strany a je v priekope.
Neboli sme tam, tak nemudrujme. Najmä nie tí, čo jazdia z batohmi po lesoch... Alebo na cesťákoch po chodníkoch.
cize podla teba je lepsie obmedzovat seba na ukor toho kto sposobuje kolizne situacie?
ale pytal som sa skor ako chces docielit ten limit rychlosti len pre urcity typ vozidla. Videl som to len pre kamiony na dialnici. Neskuseny cyklista sa vyrype aj v 50tke z kopca a sagan poleti aj stovkou bez problemu.
Neboli sme tam, tak nemudrujme. Najmä nie tí, čo jazdia z batohmi po lesoch...
vsimni si ako sa vola tento web: >>> MTBIKER <<<
vraj už aj 25ky môžu byť
no esteze tak inak som aj ja vyradeny
A tak sa pomerne konstruktivne vyvijajuca sa diskusia k mimoriadne tragickej udalosti zmenila po zasahu par notorickych, grafomanskych, radoby vtipnych prispievatelov na bohovsku srandu - ha ha ha!
Mimochodom nikde som nenasiel zmienku o tom, ze by JoKo tvrdil, ze pravy cyklista nosi 23 plaste. Ked uz nevieme kulturne diskutovat na vazne temy, tak aspon nedavajme do ust ludom nieco, co nevyslovili. Myslim, ze aj tebe je jasne, ze to co chcel Joko odkomunikovat je, ze ako dlhoveky cestny cyklista ma so situaciou, ked cyklistu obieha kamion nepomerne viac skusenosti ako horski cyklisti a ze ku konkretnej situacii nie je dostatok informacii - aj ked nemusel pouzit mtb znevazujuci tón.