Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
Urcite sa jedna o normalny jav? Co pise o mnozstve oleja a tiez co vidno na fotke, tak mi pride, ze je ho tam dost vela a to pritom Rock Shox toho oleja do novych vidlic nedava prave vela.
Momentalne mame doma Rock Shox SID, Fox 34, Rock Shox Recon RL, ani pri jednej som sa s tymto nestretol. Tiez som sa s tym nestretol ani pri tych co sme mali doma pred tym, medzi nimi aj Rock Shox Judy.
Co mam skusenosti, tak to zvykne robit ked je potrebne vymenit tesnenia, resp. ked bol zanedbany servis -- otazne je, naozaj ma ta vidla deklarovanych 140km? Nie je napr. z ineho bicykla? A potom to zvykne robit ked su doskriabane klzaky.
Ale tak, nevenujem sa servisu vidlic, cize idealne keby sa nejaky mechanik vyjadril. Osobne keby mi pride takato vidla pod ruky na novom biku, tak bike vraciam naspat do predajne.
Momentalne mame doma Rock Shox SID, Fox 34, Rock Shox Recon RL, ani pri jednej som sa s tymto nestretol. Tiez som sa s tym nestretol ani pri tych co sme mali doma pred tym, medzi nimi aj Rock Shox Judy.
Co mam skusenosti, tak to zvykne robit ked je potrebne vymenit tesnenia, resp. ked bol zanedbany servis -- otazne je, naozaj ma ta vidla deklarovanych 140km? Nie je napr. z ineho bicykla? A potom to zvykne robit ked su doskriabane klzaky.
Ale tak, nevenujem sa servisu vidlic, cize idealne keby sa nejaky mechanik vyjadril. Osobne keby mi pride takato vidla pod ruky na novom biku, tak bike vraciam naspat do predajne.
Utri to a pojazdi 100km ak to urobi znova reklamuj....
Má priemer 1/2"
Aj tie Cannondale tesnenia sú na priemer 1/2" sú to V-krúžky, ak vytiahneš staré tesnenie von, zmeraj vonkajší priemer.
Ahoj. tak som to pomeral. Skús pozrieť, či to sedí.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/oleje-pre-vidlice/mazivo-no-stick-slip-50ml-model-2021.html?itm_medium=forum#popis
Chcem to pridať do 5w a 15w pre RS Recon
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/oleje-pre-vidlice/motorex-fork-oil-1000-ml.html
Ešte jedna otázka, kúpiť ten Motorex alebo origo RS olej do tlmenia, prípadne čo používate vy? 1
5W do spodných nôh je asi jedno
-12% Motorex Fork olej pre vidlice a tlmiče, 1 l
17,59 € -12%
MOC 21,99 €este teoreticky to moze byt brunox , ze ho tam nastriekal vela pred predajom aby vidlica chodila hladucko a teraz to vsetko ide het... ja byt tebou neriesim a jazdim dalej
este teoreticky to moze byt brunox , ze ho tam nastriekal vela pred predajom aby vidlica chodila hladucko a teraz to vsetko ide het... ja byt tebou neriesim a jazdim dalej
Snáď máš pravdu. Veľmi by ma nepotešilo ak by som ušetrené peniaze vďaka bazáru musel dávať do vidlice.
mal by niekto zaujem o patronu RS Charger 2.1 RCT3 pre Pike jazdeny cca 3/4 roka? Chem riesit patronu RC2 tak sa iba informativne pytam...
RockShox uviedol na trh elektronické bezdrôtové ovládanie vidlice a tlmiča, zatiaľ dostupné pre vybrané modely od YT, Canyon, Specialized a Trek (nedá sa kúpiť samostatne).
https://m.pinkbike.com/news/review-rockshox-flight-attendant.html