Najprv sa opijem, po vytriezveni sa skusim pozriet na stranku, co to stoji (mozno sa nasledne o5 opijem), pripadne skusim reklamaciu... Kenai drobna haluzka pod spodnu rolnicku a rotacny pohyb v smere zaberu pri sliapani do kopca. Ziadny uder zboku. Ten pocit, ked citim, ze nesmiem zoslapnut pedal, no uz som v zabere... milisekundy, ked citim, ze sa deje nieco zle. (ako ten ejakulat bez ochrany, ktory uz nevtiahnes spat)
tak,tak .. haluzka do kladky,preto ju mat co najvyssie,uz som tak urval zopar patiek :/
uz som premyslak,ako vyrobit kryt dolnej kladky,aby sa to nestalo,ale nechce sa mi
dufam,ze ti to dopadne dobre
edit: tak som dnes vecer rozobral klietku prehazky (12sp XTR) a bolo to ramienko veru pokrivene /vnutorne je hlini, vonkajsie hrubsi karbon, alebo teda naopak/ . Vidno to bolo aj na bajku. A myslim, ze sa pokrivila prave takou pidi haluzkou. Obchadzal som padnuty strom. Nastastie asi v 4km/h rychlosti sa to navlieklo, inak by som v zabere zlikvidoval asi celu. Nechapem ako sa tie haluziny dokazu votriet , zo zeme sa dvihnut a presne sa pichnut dnu. Najlepsie casy boli, ked som jazdil s prehazkou zavesenu/nasroubovanu priamo na pevnu (tiez ocelovu) osku. Ziadne patky .. to som si uzival jazdenie v haluzinach doslova. Klietka ocelova a bolo na nej vidno, ze pochrumala hodne vetviciek . Len samotna prehazka stala za prd, 400g by mozno az tak nevadilo ako inverz, slaba pruzina a 9sp shimano system. Inak by to bolo the best.
Dudo, verim, ze to vyriesis v pohode. Pred 8 rokmi som im pisal s fotkami preliaciny na spodnej ramovej trubke na 301 MK10 (nestastne trafeny pen). Chlapik odporucal crash replacement a ponukol mi hlavny ramovy trojuholnik za 370. Myslim, ze celkom fer cena. Zadna stavba bude snad lacnejsia.
Inak kde ti chyba zo zadnej stavby? Na foto to akosi nevidim.
Ak vsetko zlyha, pojde to zvarit a narezat novy zavit. Ak nepochodis inde a budes odhodlany nechat na tom niekoho kutit, napis. Mozno vzhlad nebude 100% ale funkcnost bude.
Tak ale povedzme si pravdu prďolovia. Bolo to celé pekné? Nebolo. Malo to bársjaké rozmery kolies a nejakú sprepadenú leftinu? Malo. Vyzeralo to ako kovadlina? Vyzeralo. Zlý výber značky? Zlý. Tak šup do novej Meridy a ešte pred tým sa fajnovo ožrať. Najlepšie doma sám..
tak,tak .. haluzka do kladky,preto ju mat co najvyssie,uz som tak urval zopar patiek :/
uz som premyslak,ako vyrobit kryt dolnej kladky,aby sa to nestalo,ale nechce sa mi
edit: tak som dnes vecer rozobral klietku prehazky (12sp XTR) a bolo to ramienko veru pokrivene /vnutorne je hlini, vonkajsie hrubsi karbon, alebo teda naopak/ . Vidno to bolo aj na bajku. A myslim, ze sa pokrivila prave takou pidi haluzkou. Obchadzal som padnuty strom. Nastastie asi v 4km/h rychlosti sa to navlieklo, inak by som v zabere zlikvidoval asi celu. Nechapem ako sa tie haluziny dokazu votriet , zo zeme sa dvihnut a presne sa pichnut dnu. Najlepsie casy boli, ked som jazdil s prehazkou zavesenu/nasroubovanu priamo na pevnu (tiez ocelovu) osku. Ziadne patky .. to som si uzival jazdenie v haluzinach doslova. Klietka ocelova a bolo na nej vidno, ze pochrumala hodne vetviciek . Len samotna prehazka stala za prd, 400g by mozno az tak nevadilo ako inverz, slaba pruzina a 9sp shimano system. Inak by to bolo the best.
Ale pozor 12sp Shimano prehadzovačky (minimálne 12sp XTR určite) majú ramienko vykrivené aby v polohách na 1. a 12. prevode vždy smerovala spodná kladka smerom k prevodníku. Preto je pri najľahšom prevode a natiahnutom ramienku spodná kladka smerovaná doprava (v smere jazdy) a pri najľahšom a uvoľnenom ramienku zas naľavo (v smere jazdy). Je to tak naschvál a od výroby Teda neviem ako ju máš pokrivenú, ale ja som sa vtedy zľakol že mi prišla pokrivená už nová
Dudo neblazni, meridu neber aj ked je rysava😉 nova mk15-3 je fajn, len kvalitativne isiel liteville trosku zlou cestou v poslednej dobe-> radsej nebrat. Skus jednym okom popozerat aj nicolaia ked budes nalozeny v alkohole -> taky saturn 14 s pinionom, istotne by si podlahol, len neviem ci das na neho leftinu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Najprv sa opijem, po vytriezveni sa skusim pozriet na stranku, co to stoji (mozno sa nasledne o5 opijem), pripadne skusim reklamaciu...
Kenai drobna haluzka pod spodnu rolnicku a rotacny pohyb v smere zaberu pri sliapani do kopca. Ziadny uder zboku. Ten pocit, ked citim, ze nesmiem zoslapnut pedal, no uz som v zabere... milisekundy, ked citim, ze sa deje nieco zle. (ako ten ejakulat bez ochrany, ktory uz nevtiahnes spat)
edit: tak som dnes vecer rozobral klietku prehazky (12sp XTR) a bolo to ramienko veru pokrivene /vnutorne je hlini, vonkajsie hrubsi karbon, alebo teda naopak/ . Vidno to bolo aj na bajku. A myslim, ze sa pokrivila prave takou pidi haluzkou. Obchadzal som padnuty strom. Nastastie asi v 4km/h rychlosti sa to navlieklo, inak by som v zabere zlikvidoval asi celu. Nechapem ako sa tie haluziny dokazu votriet , zo zeme sa dvihnut a presne sa pichnut dnu. Najlepsie casy boli, ked som jazdil s prehazkou zavesenu/nasroubovanu priamo na pevnu (tiez ocelovu) osku. Ziadne patky
Inak kde ti chyba zo zadnej stavby? Na foto to akosi nevidim.
Ideš na to dobre, na začiatok to chce dvojitý rum, alebo koňak 🥃. A potom už len lepšie bude. Držím palce.
Dakujem vsetkym za spoluucast... na zdravie...
Hej, crash replacement to bude riesit, ak bude skladom. Este som do 5 rokov.
tu niekto chlasta viac ako ja... uz som si vybral
...bordel, prúser, margarín...
edit: tak som dnes vecer rozobral klietku prehazky (12sp XTR) a bolo to ramienko veru pokrivene /vnutorne je hlini, vonkajsie hrubsi karbon, alebo teda naopak/ . Vidno to bolo aj na bajku. A myslim, ze sa pokrivila prave takou pidi haluzkou. Obchadzal som padnuty strom. Nastastie asi v 4km/h rychlosti sa to navlieklo, inak by som v zabere zlikvidoval asi celu. Nechapem ako sa tie haluziny dokazu votriet , zo zeme sa dvihnut a presne sa pichnut dnu. Najlepsie casy boli, ked som jazdil s prehazkou zavesenu/nasroubovanu priamo na pevnu (tiez ocelovu) osku. Ziadne patky
Ale pozor 12sp Shimano prehadzovačky (minimálne 12sp XTR určite) majú ramienko vykrivené aby v polohách na 1. a 12. prevode vždy smerovala spodná kladka smerom k prevodníku. Preto je pri najľahšom prevode a natiahnutom ramienku spodná kladka smerovaná doprava (v smere jazdy) a pri najľahšom a uvoľnenom ramienku zas naľavo (v smere jazdy). Je to tak naschvál a od výroby