Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
Rád by soom takúto niekedy vyskúšal. Túto značku ani nepoznám Ja asi pôjdem do nejakej rašelinovej whisky Naposledy, ale už dosť dívno som mal Juru Superstition, tá je výborná. No rád by som skúsil aj kedysi tu v téme odporúčanú Connemara. Tu ju viacerí chválili a stoji asi polovicu Pri tej cene čo stojé Connemara by som si asi dopral ešte niečo k tomu, možno pre zmenu nejaký rum
Môžte poradiť nejaké dostupnejšie rumy, ktoré by mi ako úplnému laikovi mohli chutiť . Teda mal som Diplomatico, to bolo celkom fajn, no napr. Zacapa mi chutila viac a u kamaráta som pil aj Don Papa, to tiež nebolo zlé To je asi tak všetko čo som z tých aspoň trochu lepších z môjho pohľadu pil. Viem že o tej Zacape tu bolo popísané viac a že je to skôr taká tuctovka, fajnšmekri asi siahnu po niečom inom, no mne ide skôr o niečo cenovo dostupné čo by mohlo sadnúť. Zvažujem ten Dos Maderas, podľa popisu to nevyzerá zle. Niektorí tu máte v obľube aj ten Bumbu alebo aj Plantation XO. Čo by ste mi ako laikovi z týchto, prípadne niečo iné odporučili? Ten Dos Maderas ma podľa popisu z týchto zaujal zatiaľ najviac Pozeral som ten PX 5+5
Mne napr Pampero az tak extra "nechutilo", ale zase zle nebolo ( vypilo sa ). imro1, hlavne napis co od rumu cakas.
matt
Niečo ako ten Dos Maderos by to mohlo byť. Ten mal v popise, vanilku, karamel a neviem čo ešte. Ale proste niečo jemnejšie, nie korenisté. Aby to nebol nejaký šok 🙂
matt
Niečo ako ten Dos Maderos by to mohlo byť. Ten mal v popise, vanilku, karamel a neviem čo ešte. Ale proste niečo jemnejšie, nie korenisté. Aby to nebol nejaký šok 🙂
Vďaka matt ten vyzerá dobre, tak skúsim ten 🙂markoss ten vyzerá tiež výborne, ale zas, cena je tam už vyššia, ale možno niekedy. Tých 35€ mi príde taká v pohode cena a ako bolo spomenuté, keď to chutí viacerým...a postupne si rád rozšírim obzor 🙂 Ale vďaka všetkým za odporúčania 🙂
https://rumratings.com/charts
vyber si tipka co ma niekolko 100 recenzii, najdi co si pil a ma to ohodnotene, ak sa vase nazory zhodli mozes ist smelo podla neho
a kde to kupujete? cez web?
mne by sa lubilo niecim doplnit nestvillku - ako bolo spomenute - za tu cenu velmi dobre pitie. ja uz tie liehy s cukrom a prichutou nemozem ani citit (okrem becherovky - ta lieci )
Tak už je doma Chcem ho nechať na sviatky, tak snáď odolám Gusto0 ak myslíš tú klasickú Nestville a chutí ti, tak vyskúšaj od nich napr. 6 ročnú alebo single barrel. Tie stojí o pár € viac, ale stále je to lacné pitie a je to niekde inde ako tá ich základná, aj keď ani tá za tú cenu nie je zlá. Boli sme pred 2 rokmi s partiou v Hniezdnom a tam sme si dali aj degustáciu. Najviac mi chutila práve sigle barrel a tú som si tam aj sám naflaškoval tá stojí okolo 17 €, tá 6 ročná je ešte lacnejšia, ale dosť rozdiel oproti tej klasickej blended. A čo sa týka toho že kde kupujeme, ak mám teda za seba, tak občas keď natrafím na nejakú akciu v supermarketoch, kedysi sme chodievali aj do Metra, tak tam mali tiež celkom výber. A na nete som väčšinou pozeral na stránke Svet nápojov, čo dal link aj Matúš a dnes som bol 1. x aj v ich predajni v Prievidzi a tam som ju kúpil Aj predavačky hovorili, že ten rum je veľmi dobrý
Ale ved o to ide. Pijes to preto ze ti to chuti ci?
co ja viem.. nepijem alkohol len preto ze je sladky. preto som to prirovnal k tomu ako keby do marhulovice lejes dzem. a kedze od 40% hore nic extra sladke nemoze byt prirodzene, tak sa to dohana aby to chutilo sirsej populacii. len som chcel upozornit. clankov je vela, vyberam napriklad https://www.rumrevelations.com/sugar-list
kazdy si samozrejme chuti co mu kupi, ci uz je to captain morgen alebo nejake smakocinky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kde si kupoval?
https://www.svetnapojov.sk/ron-esclavo-gran-reserva-p8979
Za mna skus na uvod tento nizsie z linku. Komu som ho odporucil, zatial len chvalil. Nie je to taky ten "cistokrvny surovy" rum, ale ako pise scarinko, dolezite je aby to chutilo...
https://www.svetnapojov.sk/santos-dumont-xo-palmira-p8251
https://www.svetnapojov.sk/facundo-neo-silver-rum-p5093
vyber si tipka co ma niekolko 100 recenzii, najdi co si pil a ma to ohodnotene, ak sa vase nazory zhodli mozes ist smelo podla neho
mne by sa lubilo niecim doplnit nestvillku - ako bolo spomenute - za tu cenu velmi dobre pitie. ja uz tie liehy s cukrom a prichutou nemozem ani citit (okrem becherovky - ta lieci
v AT eshope, ale mám pocit, že aj na Slovensku predávajú
co ja viem.. nepijem alkohol len preto ze je sladky. preto som to prirovnal k tomu ako keby do marhulovice lejes dzem. a kedze od 40% hore nic extra sladke nemoze byt prirodzene, tak sa to dohana aby to chutilo sirsej populacii. len som chcel upozornit. clankov je vela, vyberam napriklad https://www.rumrevelations.com/sugar-list
kazdy si samozrejme chuti co mu kupi, ci uz je to captain morgen alebo nejake smakocinky