zalozis si ucet u brokera, je to jednuduche skoro ako zalozit si ucet v banke, vlozis tam peniaze, vyberies si jedno, alebo dve ETFka (akumulujuce dividendy, nie vyplacajuce ) a mas vyriesenie. Sledovat to/dokupovat mozes trebars raz mesacne, alebo vacsiu ciastku raz za pol roka/rok/po vacsom poklese trhov.
Mám trvalé príkazy v banke, neriešim… Ja som rád že som sa dopracoval aspoň k tomuto po tom, čo som prečítal veľa materiálov. Samozrejme o všetých nevýhodach podielakov viem od začiatku. Inak vstupné poplatky mi od určitej celkovej sumy pekne poklesali, a tiež aj po určidej dobe na účtoch aj nejaké za vedenie či ako tomu vravia.
síce tam mám len nejaký fond, kde dávam pravidelne po poslednej zmene úrokov, čo ušetrím dávam tam ... ale tak rovnako vieš nakúpiť aj etf aj čokoľvek čo tam vieš vhľadať ... a vieš dať jednorázový nákup alebo pravidelný ... alebo čo vlastne predstavuješ pod reálnym fungovaním
Admin nech to presunie, ale toto ma zaujíma, lebo mi práve prišiel výpis z penzijného účtu.
Správne to chápem, že bude musieť žiť 27 rokov, aby tú nasporenú sumu na dôchodku vyčerpal? Mne to v UK vychádza na 40 rokov. Zatiaľ som to neštudoval ale príde mi to nie moc výhodné.
ano, ale je aj moznost programoveho vyberu, kde ak mas dochodok nad istu hranicu, mozes poziadat aj o vsetko naraz.... ale netusim ako to presne funguje...
a napr ja mam este 24r do dochodku, takze sa t mozme este zmeni 100x
tak v mojom pripade je to absolutna blbost - neriesim to, ale pobavili ma - ratam stym ze sa z toho bude dat este niekedy vystupit alebo to cele zrusia inak nebudem mat ani na tabletky. setrenie je kktina a uz uplna na tak dlhy cas. napr. teraz to pekne zamava aj s nasetrenymi dochodkami a co bude o 30 rokov? maju asi vestecku gulu. kludne sa im tie ich fondy jedneho dna mozu zase zrutit. nemam ja rad taketo - peniaze mi robia dalsie peniaze. len sa prelievaju a niekde musia zakonite chybat. ked chybaju tlacia sa nove a znehodnocuju. z dlhodobeho hladiska kravina a utopia.
netvrdim ze si niektori "nenasetria" na pekny dochodok, no ja urcite do tej kategorie nespadam. su to len teple predstavy kravatakov z BA vytrhnutych z reality.
a keď to zrušia, tak kto a z čoho ti dá dôchodok? ber to ako cca tretinu dôchodku. Druhá je od štátu (zatiaľ ešte) a tretia z tretieho piliera. No a ak chceš mať ešte aj na dovolenky to si musíš usporiť niečo bokom
A ako si to teda predstavujes? Z coho chces na tom dochodku zit, ked nie z toho, co si si nasetril? Ja teraz netvrdim, ze dochodkovy system je dobry, resp. ze dochodkove fondy ti zabezpecia slusny dochodok, ale nejako setrit si musis. Ja som zasa proti 1. pilieru, lebo takmer vobec nie je zasluhovy (je prilis solidarny). Taktiez by som uvital nejaky sposob, kedy bezdetni su ukrateni o cast dochodku z prveho piliera. Ale na dochodok si setrim (2. aj 3. pilier) + sa snazim skupovat nejake nehnutelnosti, aby som na dochodku nezivoril. Ale lepsie by sa mi s peniazmi narabalo, keby som nemusel povinne odkladat do 1. a 2. pilera.
Tiež tak. 2. a 3. pilier + nejaké ďalšie investície. Neverím, že kým sa dostanem do dôchodku, tak budeme niečo dostávať. Demografický vývoj nie je práve priaznivý.
ale niečo na tom výpise je ... predstavte si, že vám sľubujú napr 300 euro, čo je výrazne viac ako má gusto na výpise. Ale rovno ti napíšu, že to bude ako keby si mal len 200 euro ... no teraz sa zamysli, že s koľko euro žiješ teraz ... ja sa radšej dôchodku ani nechcem dožiť ... tiež som na ten výpis kukal ako puk a to tam mám trochu iné čísla (keďže som bratislavský skorokravaťák tak niekde na pomedzí reality)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1771906.html#p1771906
Podla podmienok sa zda, ze Raifka ponuka ucet "Osobný účet" vhodny ako sekundarny ucet na internet platby zadarmo.
A ako bonus operacie s hotovostou na pobocke zadarmo
https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.php?f=6&t=24432
poslednou vetou ma dorazili
Správne to chápem, že bude musieť žiť 27 rokov, aby tú nasporenú sumu na dôchodku vyčerpal? Mne to v UK vychádza na 40 rokov. Zatiaľ som to neštudoval ale príde mi to nie moc výhodné.
a napr ja mam este 24r do dochodku, takze sa t mozme este zmeni 100x
netvrdim ze si niektori "nenasetria" na pekny dochodok, no ja urcite do tej kategorie nespadam. su to len teple predstavy kravatakov z BA vytrhnutych z reality.