Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
ja fakt ze zatial nic, ale ako som pisal minule este nejakych 2-3 asi musim vyskusat aby som nefer nelamal palicu len tak
ja fakt ze zatial nic, ale ako som pisal minule este nejakych 2-3 asi musim vyskusat aby som nefer nelamal palicu len tak
Peťo zatĺka, ale za mňa jednoznačne Takesi Geisha.
Viac nez giganticky boiler ocenim, nech sa to nahreje v rozumnom case. Primarne to ma robit dobre espresska, vynimocne vyfukat mlieko.
Viac nez giganticky boiler ocenim, nech sa to nahreje v rozumnom case. Primarne to ma robit dobre espresska, vynimocne vyfukat mlieko.
Da sa pracovat aj s 57mm pakou, taky Lelit ma aj kamos, ale nie je narocny kavickar. Akurat to nie je standard, ale ako pises, potrebne prislusenstvo si zozenies, nie je to taka tragedia, budes s tym OK. Dalsou moznostou je bazos a pozriet, co je v ponuke, osobne by som tym zacinal (s hlavou E61).
Ľudo, bavíme sa ale o slovenských pražiaroch, Coffee Collective k nim ale nepatrí.
Peťo, ja si ale nemyslím, že túto kávu dokáže upražiť len Coffe Collectíve. Dnes pri tej technike, ktorú majú aj slovenskí pražiari, to ako problém nevidím. Skôr to vidím v tom, ako tu už písal deadliner, že aká je tu kúpna sila Slovákov, ktorí sú ochotní dať za 120g kávy 30€.
no a ty este nekamosis s Kubinym ze nam to sem da vediet?
Povazujem sa za uplneho amatera a pokusy so sitkami, sprskami ci vodou, zial, vyrazne necitim. Co citim, je mletie a druh kavy. No a cele rozhodovanie je o peniazoch. Je rozdiel platit rocne 30,- za kg a mesiac vs. 100,- a viac. To uz je ca 800,- rocne len v kave.
Takze som s Grace spokojny, lebo na viac nemam/nedam. Dalsi krok by bol mlyncek. A ak dostanem chut na profi kavu, aj tak navstivim z casu na cas kaviaren.
no ale Rumun tiež nepečie len pre Rumunov, nie? Prečo sa v dnešnej "globalizačnej" dobe obmedzovať len na lokálny trh?
ale aj s tym navstevovanim “profi” kaviarni je to tak ze musis hladat jak prasiatko hluzovku a mat este stigro ze barista je v dobrej nalade
BrewBar vo freshi
Bombabarista v Dubravke
Coffeeholics (tu hrozi ze neodides bez kavy so sebou a malokedy je to kratka navsteva
Tma v Hrnku v Stupave
Antikvariat v Senci
Dobre píšeš, len to nebolo dobré prirovnanie lebo si nepostrehol, že Rumunov je 20 mil.
no a ty este nekamosis s Kubinym ze nam to sem da vediet?
Nie, len som si s nim raz pisal ... ale je to kamarat (ci znamy) mojho kamarata ...
mám pocit, že zopár ľudí z tohoto fóra nakupuje u Taliana, Rumuna, Dána a iných, takže nevidím dôvod, prečo by aj Taliani, Rumuni alebo Dáni (alebo hocikto iný) nemohli nakupovať u Slovákov (ak by sa ukázalo, že sú takí dobrí, že za to stoja). Len to som tým chcel povedať...
DeLonghi Magnifica S ma prekvapil, najma tym, ze nadrz na vodu, plastova, standard, bez zmakcovacieho filtra je aj po vyse mesiaci ako nova, cista,bez akehokolvek povlaku,pri stalom pouzivani vody z vodovodu (jedna napln bola Dobra voda)