Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
lunetu mas jak novu, hodinky jak nove a na omietke si urobil skrabanec na zafirovom sklicku.... hmmm
takze podla teba som si to vymyslel? mám ti poslať aj komunikáciu so zákazníckou podporou, v ktorej som v januári 2020 zisťoval možnosť reklamácie, keď sa mi "nepoškriabatelné" zafírové sklo poškriabalo, zatiaľ čo na Tissot-och, ktoré som nosil 7 rokov nebol ani škrabanec, ale luneta vymenená?
Ja neviem čo majú ĺudia posledných pár rokov stále tendenciu niečo a niekoho spochybňovať.
(som sa opustil)
Btw "zachránilo" ma, že mi rok na to prestala fungovať v hodinkách wifi, takže mi ich vymenili za nový kus (áno, aj k tomu mám dokumentáciu...). Na týchto som ale zase doškrabal lunetu pri páde...
Edit: normálne som si dal tú námahu a našiel tú komunikáciu v mailovej schránke. Posielam v prílohe. Mená som si dovolil anonymizovať.
ach jaj, treti krat sa idem opakovat, tiez mam 1. g. solar a mam to odskusane, SLNKO TU BATERKU AJ DOBIJA...ked sa ma niekto opyta ako casto nabijam, tak neviem, lebo si nepamatam, kedy som naposledy nabijal...je to tak cca ku dvom tyzdnom pri pouzivani gps cca 8h tyzdenne...
Nikdy nevyužijete solárne nabíjanie na 100%, to by ste museli mať vždy otočený display hodiniek kolmo k slnku.
Za ďalšie si treba rozobrať aký silný je solár v hodinkách (vo Wp=Wattpeak- t.j. maximálny výkon soláru, ktorý je dosiahnuteľný iba za ideálnych podmienok) a aká je spotreba hodiniek vo Wattoch pri jednotlivých režimoch hodiniek. Dovolím si tvrdiť, že solar je natoľko slabý, že aj keby ste dosiahli ideálny stav nabíjania hodiniek (aj batérie), tak aj tak by sa vám po čase baterka v hodinkách vybila. Možno nie v prípade, keby ste ich používali naozaj bez zapnutého GPS, bluetooth a saturácie, čo žerie baterku najviac= tieto snímače, resp. chipy majú najváčšiu spotrebu, väčšiu ako je dodávaný solárny výkon v ideálnom stave. Kto má na to chuť a nervy, kľudnr sa dajte na tuto niekoľko mesačnú cestu ?.
Predchádzajúca rada fénixov (6), už mala solár, ale bol taký slabý, že vám nedobilo totálne vybitú baterku ani natoľko, aby ste hodinky mohli zapnúť, bolo to skôr ako reklamný ťah na zákazníkov, na úkor toho, že solar sa nedal kombinovať so sapphirovým sklíčkom. O dva roky sa už zrazu dá a fenix 7 vyrobili so solarom a sapphirovým sklíčkom??? ?
Určite dôjdeme aj do štádia, že solárna vrstva bude pokrývať celú plochu displaya, bude priehľadná a dobije vám aj pripojený mobil cez kábel ?, ale na to si ešte počkáme pár generacii či už fénixov alebo instinctov.
SF6 s oxymetrom nevydrzia 10 dni. Skor 5-8 dni, podla toho ci bola medzitym aj aktivita (GPS). Na tych 10 dni sa dostanu ak bude oxymeter merat iba pocas spanku.
biker09 "Na tych 10 dni sa dostanu ak bude oxymeter merat iba pocas spanku" presne tak
Inak netusim naco by som to mal pustene. A to som to skusal asi tyzden pocas spanku a cisla boli +- rovnake, tak som to vypol.
zranenie, sezónny športovec... to len tak čo mi napadlo