pozrel som to video cele a bolo to celkom divne. ak by aj bola pravda to co tam ti ukrajinci hovorili tak celkom nechapem naco by ukrajinci minali miniciu a strielali do vlastnych domov a budov. aby akoze obetovali mesto a ludi nech to akoze vyzera ze to znicili rusi? okrem ineho ti ludia sa akoby divili ze je niekto zraneny alebo mrtvy, no asi si nechceli pripustit ze su vo vojne a tam nikto ohlad neberie.
hodne zvlastne video, obvzlast ked nevieme ci to len nie je niekoho zahrata a zaplatena propaganda proti vlastnym.
edit: uz mi to celkom dava logiku> https://manipulatori.cz/dezinformacni-a-smejdsky-web-zpravy-dt24-cz/
Litva oznámila, že ako prvá krajina v EÚ prestala odoberať plyn z Ruska. Toto rozhodnutie súvisí s útokom Ruska na Ukrajinu a požiadavkou Moskvy, aby odberatelia z tzv. „nie priateľských krajín“ platili za ruský plyn v rubľoch.
Litovský rezort energetiky uviedol, že Litva svoju spotrebu tejto suroviny pokrýva z dodávok skvapalneného zemného plynu (LNG), ktorý lode dodávajú do terminálu v meste Klaipėda. Ten funguje od roku 2014.
Minister energetiky Dainius Kreivys to označil za „bod obratu v energetickej nezávislosti Litvy“. Tiež dodal, že v prípade potreby ho krajina môže odoberať cez prepojenie s Lotyšskom a od začiatku mája aj potrubím z Poľska. (čtk, meduza)
tvl
Rusko uvedlo, že návrhy mírové smlouvy mezi Kyjevem a Moskvou pokročily dost na to, aby o nich mohli jednat přímo prezidenti obou zemí Volodymyr Zelenskyj a Vladimir Putin, tvrdí šéf ukrajinské vyjednávací delegace Davyd Arachamija. Rusko podle něj akceptuje ukrajinské postoje s výjimkou postoje k otázce Krymu.
Krym vrátane Donbasu by Ukrajina mala Rusom predať. (okupovanú časť Donbasu, nie Mariupoľ samozrejme). Vyhandlovať za plyn a ropu. Tie oblasti budú vždy problémové.
Ale s tým Rusi súhlasiť nebudú a neverím, že by Rusi súhlasili aj s neutrálnou Ukrajinou pod ochranou NATO alebo s platením reparácií. To by bolo uznanie porážky.
Krym vrátane Donbasu by Ukrajina mala Rusom predať. (okupovanú časť Donbasu, nie Mariupoľ samozrejme). Vyhandlovať za plyn a ropu. Tie oblasti budú vždy problémové.
Ale s tým Rusi súhlasiť nebudú a neverím, že by Rusi súhlasili aj s neutrálnou Ukrajinou pod ochranou NATO alebo s platením reparácií. To by bolo uznanie porážky.
A to už prečo by mala Ukrajina predať Krym a Donbas??? Za čo zomierali Ukrajinskí vojaci a civilisti?
Som zvedavý na tie výsledky rokovaní. Akože Rusi si myslia, že sa spraví nejaká dohoda a karavána ide ďalej? Obnovíme obchod a všetko po starom? Dúfam, že EÚ nezačne vymýšľať. A čo tá strašná trauma Ukrajincov? Teraz som pozeral tú spúšť po Rusoch na Kyjivských predmestiach s kopou mŕtvych ľudí. Zvery...
A to už prečo by mala Ukrajina predať Krym a Donbas??? Za čo zomierali Ukrajinskí vojaci a civilisti?
A keď im ostanú čo z toho? Niekoľko miliónov proruských obyvateľov a územie ktoré nepotrebujú. Rusi dotujú Krym 6 mld USD ročne. Význam má iba kvôli prístupu z Azovského mora. A to sa dá riešiť zmluvne aj keď bude patriť Rusku.
Na Donbase Ukrajina tiež nie je závislá.
Ukrajinci zomierajú, aby sa nadobro zbavili ruského vplyvu a mali v budúcnosti záruku, že aj keď budú neutrálni, civilizovaný svet im v budúcnosti pomôže aj vojensky. A že keď sa im podarí zmeniť mentalitu a znížiť korupciu, raz sa stanú členmi EU. Myslím, že práve v tomto im ruská invázia najviac pomôže. Ukrajinci pochopili, že Rusko je zlo. A to je to, čoho sa Rusko najviac obáva. Že by sa Ukrajina raz stala demokratickou prosperujúcou krajinou.
A keď im ostanú čo z toho? Niekoľko miliónov proruských obyvateľov a územie ktoré nepotrebujú. Rusi dotujú Krym 6 mld USD ročne. Význam má iba kvôli prístupu z Azovského mora. A to sa dá riešiť zmluvne aj keď bude patriť Rusku.
Ukrajinci zomierajú, aby sa nadobro zbavili ruského vplyvu a mali v budúcnosti záruku, že aj keď budú neutrálni, civilizovaný svet im v budúcnosti pomôže aj vojensky. A že keď sa im podarí zmeniť mentalitu a znížiť korupciu, raz sa stanú členmi EU. Myslím, že práve v tomto im ruská invázia najviac pomôže. Ukrajinci pochopili, že Rusko je zlo. A to je to, čoho sa Rusko najviac obáva. Že by sa Ukrajina raz stala demokratickou prosperujúcou krajinou.
Súhlasím s poslednými 2 vetami. Sama som ich v tomto vlákne už prezentovala.
Ostatné čo si napísal je IMHO zjednodušené videnie. Nie som však expertka a to čo píšem je iba môj osobný názor. Možno sa Donbasu Ukrajina dokáže vzdať. Čo sa však s ním a jeho obyvateľmi stane? Je rozbombardovaný a zdevastovaný. Osobne si neviem predstaviť, že tam kra***** Rusko odrazu začne pumpovať investície do obnovy a výstavby.
Krym by bol IMHO príliš veľký "dar" za nič. Ak Rusi Krym dotujú, tak preto lebo k nemu nemajú normálny prístup a ani zdroj vody. A riešiť zmluvne niečo s Ruskom? To môže teraz už iba úplne naivný jedinec. Rusko neuzatvára zmluvy preto, aby ich samo dodržiavalo. Ale aby vyžadovalo ich dodržiavanie od druhej strany.
Odovzdaním týchto dobitých území by sa IMHO vytvoril precedens. Ak niekto bude chcieť v budúcnosti zabrať nejaké územie inej krajiny, stačí ju napadnúť, chvíľu okupovať a vraždiť miestnych. Potom uzavrieť dohodu a zabraté územia si ponechať v mene uzavretia prímeria.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.facebook.com/groups/190910231577000/permalink/938185986849417/
hodne zvlastne video, obvzlast ked nevieme ci to len nie je niekoho zahrata a zaplatena propaganda proti vlastnym.
edit: uz mi to celkom dava logiku> https://manipulatori.cz/dezinformacni-a-smejdsky-web-zpravy-dt24-cz/
čo nadpis to perla
proruské reportáže točí od 2014
= platený troll.
Litva oznámila, že ako prvá krajina v EÚ prestala odoberať plyn z Ruska. Toto rozhodnutie súvisí s útokom Ruska na Ukrajinu a požiadavkou Moskvy, aby odberatelia z tzv. „nie priateľských krajín“ platili za ruský plyn v rubľoch.
Litovský rezort energetiky uviedol, že Litva svoju spotrebu tejto suroviny pokrýva z dodávok skvapalneného zemného plynu (LNG), ktorý lode dodávajú do terminálu v meste Klaipėda. Ten funguje od roku 2014.
Minister energetiky Dainius Kreivys to označil za „bod obratu v energetickej nezávislosti Litvy“. Tiež dodal, že v prípade potreby ho krajina môže odoberať cez prepojenie s Lotyšskom a od začiatku mája aj potrubím z Poľska. (čtk, meduza)
https://dennikn.sk/minuta/2794915/
https://www.facebook.com/zlatadomacikniha/photos/a.1354266974638065/5232202956844428/
Rusko uvedlo, že návrhy mírové smlouvy mezi Kyjevem a Moskvou pokročily dost na to, aby o nich mohli jednat přímo prezidenti obou zemí Volodymyr Zelenskyj a Vladimir Putin, tvrdí šéf ukrajinské vyjednávací delegace Davyd Arachamija. Rusko podle něj akceptuje ukrajinské postoje s výjimkou postoje k otázce Krymu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-valka-diplomacie-mirove-jednani.A220402_210209_zahranicni_jskr
a hlavne nezabudnúť zobrať
prielom. Len aby nejaki prezleceni maskovani neurobili nieco, co tento ustretovy krok znemozni.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
kam si ma zaradil??? to akoze ked na nieco narazim z druhej strany tak som zaradeny??? a kam si ma zaradil?
daj recept.
Súhlasím s poslednými 2 vetami. Sama som ich v tomto vlákne už prezentovala.
Ostatné čo si napísal je IMHO zjednodušené videnie. Nie som však expertka a to čo píšem je iba môj osobný názor. Možno sa Donbasu Ukrajina dokáže vzdať. Čo sa však s ním a jeho obyvateľmi stane? Je rozbombardovaný a zdevastovaný. Osobne si neviem predstaviť, že tam kra***** Rusko odrazu začne pumpovať investície do obnovy a výstavby.
Krym by bol IMHO príliš veľký "dar" za nič. Ak Rusi Krym dotujú, tak preto lebo k nemu nemajú normálny prístup a ani zdroj vody. A riešiť zmluvne niečo s Ruskom?
Odovzdaním týchto dobitých území by sa IMHO vytvoril precedens. Ak niekto bude chcieť v budúcnosti zabrať nejaké územie inej krajiny, stačí ju napadnúť, chvíľu okupovať a vraždiť miestnych. Potom uzavrieť dohodu a zabraté územia si ponechať v mene uzavretia prímeria.