Ako môžme samozrejme polemizovať o ruskom plyne, ale Sulík nám len robí hanbu. Všetci chápeme, že zo dňa na deň si nemôžeme len tak si dovoliť sa odstrihnúť. Treba to však spraviť, pretože v súčasnosti byť závislý od Ruska je postavená na hlavu. Ale všetko sa dá robiť s kľudom a vyjadrovať s rozumom. A to Sulík akosi nevie. Len pekne nahráva smerákom a hnedým...
Druhá vec je, že ako si Sulík predstavuje kurz euro-rubeľ? Lebo to nevie nikto, čo sa stane, keď sa pošlú euričká, koľko to spraví rublíkov.
Na a samozrejme je to hra o nervy, keď sa spoja štáty EU (samozrejme okrem Maďarska) a spoločne povedia nie, tak Putin tiež nemôže len tak si dovoliť neobchodovať, keďže gro ide do Európy...
Inak, co sa tyka pochopenia ruskej identity, ruskeho rozmyslania, rezimu a pod., spominaju tam knihu od Vladimira Sorokina (autora tohto skveleho textu) s nazvom Den opricnika.
V inej prednaske Romancov odporuca knihu Cim menej vies, tym lepsie spis od Davida Sattera, ktora vraj vyborne vysvetluje, ako to v tom Rusku "funguje".
Keď sa odpojí cela Európa , tak aj Maďari … iba že by si naťahali potrubie z vesmíru , kolmo k ním zo stratosféry . Bo jbnutym by som ani ten plynový tranzit cez odpojené štáty nedovolil . Chceli do EU a nato , tak nech držia “ čabajku “ a pekne poslúchajú … abo nech idu s Lukašenkom do prdele sa putinovi strčiť spoločne . Buď je Maďar s nami abo je s ruZkom .
Sulikov rubel je skoro tak “dobry” ako vyrok o kryme alebo bielom pracujucom muzovi. On si tak elegantne so zeleznou pravidelnostou nasiera vlastneho volica ze raz to bude naposledy a o svojho volica definitivne pride…
ja fakt netuším,kde berú Smeráci tolko hajzlov ten Kéry,to je strašný kus ***** https://www.facebook.com/zlatehlodavce/videos/1383669405460174/
teraz som našiel príspevok k tej Smeráckej špine a jeho vyjadreniu-sám by som to lepšie nenapísal:
Za výrok, že Rusko je náš priateľ získava Maroško Kéry prestížnu cenu ***** mesiaca. Ide o výnimočnú udalosť, aby cenu získal ten, po ktorom je aj pomenovaná, ale nešlo inak.
Inak, co sa tyka pochopenia ruskej identity, ruskeho rozmyslania, rezimu a pod., spominaju tam knihu od Vladimira Sorokina (autora tohto skveleho textu) s nazvom Den opricnika.
V inej prednaske Romancov odporuca knihu Cim menej vies, tym lepsie spis od Davida Sattera, ktora vraj vyborne vysvetluje, ako to v tom Rusku "funguje".
Keď sa odpojí cela Európa , tak aj Maďari … iba že by si naťahali potrubie z vesmíru , kolmo k ním zo stratosféry . Bo jbnutym by som ani ten plynový tranzit cez odpojené štáty nedovolil . Chceli do EU a nato , tak nech držia “ čabajku “ a pekne poslúchajú … abo nech idu s Lukašenkom do prdele sa putinovi strčiť spoločne . Buď je Maďar s nami abo je s ruZkom .
Uvidime zajra podla vysledkov.
Ale ak vyhra Orban, tak mame Rusko na juznej hranici.
Prvé čiastočné výsledky maďarských volieb ukazujú výraznú prevahu Fideszu Viktora Orbána. Pri spracovanosti 16,76 percenta hlasov má súčasná vládna strana podporu 61,93 percent a spojená opozícia 27 percent.
Takýto výsledok by znamenalo dvojtretinovú väčšinu pre Fidesz podobne ako vo voľbách v roku 2018.
Je to naozaj tragédia, že Šulino je v tejto koalícii najnormálnejší. Aj keď je úplne mimo. Ja neviem ale o čom vlastne všetci točia. Rusi predsa jasne povedali, že kontrakty aj platby ostávajú po starom. Gazprom banka akurát prevedie eurá na ruble. Doteraz to robil Gazprom, keď musel meniť 80% devíz na ruble. Teraz to dostane rovno v rubľoch.
A s tou závislosťou Európy od Ruska to tiež nie je tak tragické. Problém by to bol, ale oveľa viac by to pocítili Rusi, ktorí do Európy exportujú cca. 80% z celkového exportu plynu. Do Číny dokážu poslať iba cca. 20% z toho množstva a Čína im navyše neplatí. Plynom im splácajú financovanie toho plynovodu.
mňa by neprekvapilo, ak by Orbán po (víťazných) voľbách trochu vychýlil kurz. To samozrejme môže byť aj k lepšiemu, aj k horšiemu čo sa týka postoja k Rusku
Viktor Orbán vyhral maďarské voľby s výraznou väčšinou a môže štvrtýkrát za sebou založiť vládu. Po spracovaní 57,64 percenta hlasov má Fidesz 134 z 199 poslaneckých kresiel, spojená opozícia 58 a pravicoví extrémisti 7.
Fidesz pri tomto stave má opäť dvojtretinovú väčšinu v parlamente.
Asi ich treba škrtnúť aj z EU aj z NATO - sami si vybrali,
ako rýchlo zabudli na popravy tisícov maďarov....
Týmto vlastne vsadili na víťazstvo ruska, a čakajú, že od nich za to niečo dostanú
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Druhá vec je, že ako si Sulík predstavuje kurz euro-rubeľ? Lebo to nevie nikto, čo sa stane, keď sa pošlú euričká, koľko to spraví rublíkov.
Na a samozrejme je to hra o nervy, keď sa spoja štáty EU (samozrejme okrem Maďarska) a spoločne povedia nie, tak Putin tiež nemôže len tak si dovoliť neobchodovať, keďže gro ide do Európy...
https://www.youtube.com/watch?v=cj2rc7vZgAU
Zufale je len to že v tej vlade je este z tych príčetnejšich🤨
https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/rusi-unasaju-ukrajinskych-primatorov-starostku-motozynu-zabili-aj-muzom?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_area=top_vyber&itm_position=3
https://www.facebook.com/zlatehlodavce/videos/1383669405460174/
teraz som našiel príspevok k tej Smeráckej špine a jeho vyjadreniu-sám by som to lepšie nenapísal:
Za výrok, že Rusko je náš priateľ získava Maroško Kéry prestížnu cenu ***** mesiaca. Ide o výnimočnú udalosť, aby cenu získal ten, po ktorom je aj pomenovaná, ale nešlo inak.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2784545-bez-spravnych-plodin-splavnych-rek-a-odriznuta-saharou-problemy-afriky-vysvetluji-i
a v Rusku to tiez nie je idealne
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2734760-co-prozradi-o-rusku-mapy-je-obr-s-prokletou-rovinou-uvezneny-v-zamrzlem-mori
https://www.youtube.com/watch?v=cj2rc7vZgAU
tiez dobra debata, najme polske videnie. v zavere komentuju aj slovensko:
https://www.youtube.com/watch?v=JL_rlfxhF00
Uvidime zajra podla vysledkov.
Ale ak vyhra Orban, tak mame Rusko na juznej hranici.
Prvé čiastočné výsledky maďarských volieb ukazujú výraznú prevahu Fideszu Viktora Orbána. Pri spracovanosti 16,76 percenta hlasov má súčasná vládna strana podporu 61,93 percent a spojená opozícia 27 percent.
Takýto výsledok by znamenalo dvojtretinovú väčšinu pre Fidesz podobne ako vo voľbách v roku 2018.
A s tou závislosťou Európy od Ruska to tiež nie je tak tragické. Problém by to bol, ale oveľa viac by to pocítili Rusi, ktorí do Európy exportujú cca. 80% z celkového exportu plynu. Do Číny dokážu poslať iba cca. 20% z toho množstva a Čína im navyše neplatí. Plynom im splácajú financovanie toho plynovodu.
Problémom je kurz, ten si totiž bude určovať podľa potreby a nálady Putler pri raňajkách .
Btw. dnes je Richarda, on bol len zhuleny...
Fidesz pri tomto stave má opäť dvojtretinovú väčšinu v parlamente.
Asi ich treba škrtnúť aj z EU aj z NATO - sami si vybrali,
ako rýchlo zabudli na popravy tisícov maďarov....
Týmto vlastne vsadili na víťazstvo ruska, a čakajú, že od nich za to niečo dostanú