Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Záleží od toho, kto a kedy testoval ...
Zdroj: dTest
Zo 7g už je na 8,5g. Uvazujem nad tymto sitkom na 10g a tym padom sa mi ulahci zivot.
Mate s nim skusenosti? https://www.coffegarden.sk/ims-sitko-lelit-58mm-10g/
Toľko ani ja nedám 😁
Ja robim 20.5g do dvoch salok.
Zo 7g už je na 8,5g. Uvazujem nad tymto sitkom na 10g a tym padom sa mi ulahci zivot.
Mate s nim skusenosti? https://www.coffegarden.sk/ims-sitko-lelit-58mm-10g/
10g som bezne daval do LM Strada/VST 7g sitka pre 41mm tamper.
Zo 7g už je na 8,5g. Uvazujem nad tymto sitkom na 10g a tym padom sa mi ulahci zivot.
Mate s nim skusenosti? https://www.coffegarden.sk/ims-sitko-lelit-58mm-10g/
Ivan, dakujem 😉
https://www.stone-espresso.com/
Pri pouzivani dostatocne makkej balenej vody odvapnovanie nie je potrebne. Pomenovanie "dojcenska voda" ale neznamena, ze je makka.
Čiastočne sa to tu riešilo aj nedávno, pýtal som sa na podobnú vec, pozri stranu 914 a ďalej.
Aj po odpovediach odtialto som dospel k názoru, že pri Dobrej vode (alebo makšej) nebude potrebné odkameňovanie.
Pokiaľ sa bavíme len o vodnom kameni, zaujíma ta množstvo vápnika, z toho sa tvorí kameň, Napr. spomenutá Dobrá voda ho obsahuje 6mg/l, podľa obalu. Používal som ju asi 6 mesiacov a žiadnu podstatnú tvorbu kameňa som nezaznamenal. Z toho sa môžeš odraziť. Koľko má Saguaro neviem, ale čo som si dávnejšie robil prieskum, tak Saguaro dojčenská nie je vhodná na kávu, bola kedysi, ale zmenil sa zdroj vody a už nie je.