zdravim vsetkych mam taku otazocku ze : ked sa vypleta zadne koleso kde je naboj s rovnakymi priemermi tych ,, koliecok,, kde sa uchytavaju spice ci sa davaju na stranu od kotuca dlhsie spice a na stranu od kazety kratsie spice ? ak moste poradte
zdar chlapi tak aby som sa neodrbal skontroluje ma tu niekto skúsenejší ďakujem
idem spraviť menší upgrade na moju už staršiu mašinku keďže po štyroch rokoch jazdenia mi urvalo špic a mam v rafiku fajnovu dieru tak som sa rozhodol pre kúpu nových ráfikov š*****v niplov a plášťov ostanú len náboje HG no boost
takže staré kolesá mali
29,5cm dlhé špice 32x
1,4cm dlhe niple 32x
2,9cm široké a 1,9cm vysoké ráfiky
nové ráfiky budu
3,5cm široké 1,8cm vysoké dt swiss
29,6cm dlhé špice 32x
1,4cm dlhé niple 32x
špice budú dostatočne dlhé?
Myslíte že by to malo pasovať bez problémov?
ďakujem za odpovede
Ahojte. Možno hlúpa otázka, ale ak sa snažím doma vypliesť koleso, je možné bez tenzometra dospieť aspoň približne k správnemu napätiu š*****v? Koleso predsa môže byť vycentrované aj pri slabšom aj pri silnejšom napnutí š*****v...ako sa teda dostať k tomu správnemu napnutiu?
josip222 A je problém zmerať náboj? Je to otázka pár minút a máš to presne a rovnako od výrobcu máš ERD, no a potom to už len šupnúť do nejakej kalkulačky a vieš na čom si.
ak mas koleso s rovnakym vypletom tak mozes pouzit audio verziu, porovnavat ton, ktory vydava spravne napnuta s*****. Niekto to da uchom, niekto potrebuje spektralny analyzator, appka ktora sa v play store da najst free. Ako ale najdes *spravne* napnutu s***** je tiez zlozita otazka, mozes skusit nejake statisticke metody etc ...
inymi slovami, s kompromisom sa to urcite da dostat do jazditelneho stavu, ale aby to bolo dlhodobo prevadzkovatelne a bezproblemove treba bud investovat do tensionmetra alebo to dat do servisu ...
Dal by som si to v najhoršom prípade docentorvat do servisu. Otázkou je, či je vhodné použiť dva roky jazdené spice a niple. Stretávam sa s dosť protichodnými názormi od "určite treba nové" po "bez problémov aj staré". Nové ráfiky (remerx 2027) majú okrem toho asi o 1 mm širšie diery, než staré ráfiky. Myslíte, že tam treba nejaké podložky?
Záleží od teba, či si ochotný si ich doma keď tak vymeniť špic - celý problém je únava materiálu a väčšia šanca že prasknú. Keď jazdíš bezduše, tak je to naozaj otravné.
Niple ak sú hliníkové, tak určite vymeniť, mosadzné je možné zvážiť či nechať
ako pise ivast, s uplne rovnakym kolesom sa napnutie da celkom slusne porovnat podla ucha. A hlinikove niple by som tiez vymenil, rovno za mosadzne. Mosadzne by som nechal, ak vyzeraju neposkodene
Nikto nevie pretože ETRTO nepopisuje rozmer ktorý je pre to dolezity ... Ak ale nemeni priemer rafku a typ, tak to väčšinou sadne ... Drobný rozdiel vykompenzujes niplami inej dĺžky ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
idem spraviť menší upgrade na moju už staršiu mašinku keďže po štyroch rokoch jazdenia mi urvalo špic a mam v rafiku fajnovu dieru tak som sa rozhodol pre kúpu nových ráfikov š*****v niplov a plášťov ostanú len náboje HG no boost
takže staré kolesá mali
29,5cm dlhé špice 32x
1,4cm dlhe niple 32x
2,9cm široké a 1,9cm vysoké ráfiky
nové ráfiky budu
3,5cm široké 1,8cm vysoké dt swiss
29,6cm dlhé špice 32x
1,4cm dlhé niple 32x
špice budú dostatočne dlhé?
Myslíte že by to malo pasovať bez problémov?
ďakujem za odpovede
Aj to druhé koleso by muselo mať úplne rovnaké špice a cca podobné ERD, inak by sa to porovnať nedalo.
inymi slovami, s kompromisom sa to urcite da dostat do jazditelneho stavu, ale aby to bolo dlhodobo prevadzkovatelne a bezproblemove treba bud investovat do tensionmetra alebo to dat do servisu ...
Niple ak sú hliníkové, tak určite vymeniť, mosadzné je možné zvážiť či nechať
Budú sedieť špice a špajdle ak chcem nahodiť 26. ETRTO 559X23 ?