Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
ked maš na bicykli max 214 tak na tom budeš asi zle po materiálovej stránke, možno by to chcelo poriadny hrudný pás
Toto sedi, mam 28 rokov a max som si videl v rozmedzi 190 az 196 merane hnusnymi iwatchkami
neviem či ten vzorec až tak sedí, to by som podla neho mal mať ja v 58 rokoch bpm max 174 a včera som mal 182, ostogiske by mal mat podla toho vzorca pri pulze 214 vek mínus 5 rokov
s tym ze viacej krat som uz bol nad 205
ak budem mat chut tak zajtra pohladam kde to bolo
Co mam potom hovorit ja...toto su udaje z MS v kolobehu..
ty maš v hrudnom koši reaktor
V podstate ano, pri mojej arytmii mi niekolko krat udre rychlo, potom pauza a zase rychlo za sebou..a hrudny pas vyhodnocuje najkratsi interval a prepocitava na minutu. Na obrazku je zatazove EKG priamo s prepocitanym pulzom..a tam to cislo riadne lieta...
toto je klasický nekorektný záznam možno aj dobrého hrudného pásu ked napríklad prvú polhodinu je ešte suchý ked napr . fúka vietor máš len jedno tričko a potu ktorý by mal tvorit kontaktnú vrstvu medzi kožou a hrudakom je len velmi málo lebo hned vysychá ofukovaním vetra a prípadne ked neni až tak teplo aby sa potu vytvorilo viac kedže organizmus až tak nepotrebuje ochladzovanie - vtedy to celý čas skáče od šavla do pavla a max ti ukáže cez 250 a priemer tiež blud 217, nevravím že max nemôže korektne vystúpať napr. v priebehu 5 - 10 minút až na 214 ale rád by som taký záznam nie suchého hrudáku ostogiskovho videl, ale nie z ekg prípadne z hrudaku dajake arytmie, extrasystoly
ddemo máš tam na strave aj ten od šavla do pavla skákajúci záznam suchého hrudáku s bpm max cez 250 a priemerom 217 z MS v kolobehu ta ho daj