Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
S tými elektrickými autíčkami to nie je také super ako to vidíš ty. Prečo potom pýtaš radu keď máš ružové okuliare a si už očividne rozhodnutý?
Veď kupuj, nepotrebuješ na to odobrenie z fóra
Momentalne sa vacsina velkych znaciek zaviazala ku koncu predaja aut so spalovacimi motormi okolo roku 2035 (aj to bude zalezat od vyvoja technologii a infrastruktury). A to sa samozrejme tyka iba novych aut, cize spalovacie auta tu budu este par desatroci. Ak by doslo k celosvetovemu nedostatku ropy/paliv, tankovanie za 2e/liter by bol ten najmensi problem. Je trochu naivne mysliet si ze cely svet bude sediet doma na zadku, bude velka kriza a ja sa budem vyvazat po Europe na svojom aute na baterky . Staci sa pozriet co sposobili za posledne 2 roky lockdowny a jedna zaseknuta lod.
V nasich pomienkach mi momentalne dava viac zmysel spominany hybrid, cisto elektricke auto skor pre nadsencov alebo ak ma niekto vhodny styl zivota/jazdy (kratsie trasy po meste, moznost nabijania doma alebo v praci).
Tak to už potom plugin hybrid akurat tam neodpada servis spalovacieho motoru, obcasna jazda na benzin a podobne to už je skoro potom jedno a môže rovno kupit spalovaci, častokrat hybridy nemaju o moc lepšiu spotrebu kôli dodatočnej vahe baterii a podobne...
hlavne teraz je panika okolo paliva ktora casom splasne a splasne aj zaujem o elektro. podla toho by som sa vobec neriadil. ten prechod nebude vobec rychly - a uz vobec nie na slovensku (pre vysvetlenie - slovensko nieje len bratislava)
mizaky moc filmov pozeráš sa mi zdá. Ľúdí doma neudržíš, nájdu spôsob aby to všetko fungovalo. Či čakáš, že zrazu všetky autá zmiznú a bude len pár elektro? Blbosť.
A uz je to tu, akurat mi obchod napisal, ze tie pneumatiky nikde nie su (ked som vcera objednaval, pisali, ze ich maju na externom sklade nadostac). Tak mozem postupne skusat drahsie alternativy kym to niekto realne bude mat...
Mozno su len vypredane minulosezonne. Myslim ,ze zimne sa robia v lete a letne v zime.Skus sa znamych popytat,ci nemaju niekoho znameho ako zamestnanca Conti skupiny. Maju zaujimavy benefit pri nakupe pneu a pri tak drahych pneu ako zhanas ,vies usetrit nemale peniaze.
Sklamaný z čoho? Veď to tak ľudia už roky nabíjajú a sú práveže vysmiaty, nie sklamaný.
čím? slnkom? to že človek má na streche panel neznamená že auto cez neho nabíja
a k palivám.. kde sa ešte tak extrémne hýbu ceny palív okrem európy? kde keď sa odstrihneme od ruskej ropy sa to tiež ukludní
a keď sa nič nezmení a uvalia sa na rusko sankcie a budú naplno uplatňované tak aj s elektrikou bude sranda, plynovky a atomky pôjdu do tam máte aký plán B?
A myslíš že čo vyrábajú panely na streche? Normálne, šibneš si 10kWp na strechu a nabiješ si s tým aj auto. Nevidím v tom nič prelomové/nezvyčajné. To, že si to ešte nevidel, neznamená, že sa to nedá. A neboj sa, palivá (ropa, nafta, atómové) nie sú len z ruska. Mnoho iných krajín má aj vačšie zásoby ako Rusko. Len už to nebude také lacné/jednoduché to tu dopraviť.
K tym elektro autam: v najblizsom okoli mam cca 20 elektro aut a zopar hybridov. Solarne nabijanie znie pekne, ale zatial je uspech, ze clovek ma vobec svoju nabijacku pri dome. Pri praci to byva tiez boj, kedze nie vsetky nabijacky su dostupne vsetkym.
Baterka: to viem na 100% pri Tesle, ostatne znacky az tak nie. Baterka aby mala najvyssiu zivotnost, tak jej teplota nesmie padnut pod nejake stupne. Cize tesla sa v zime sama prihrieva, aby ta baterka bola dost tepla a toto prihrievanie stoji energiu. V extremnych pripadoch je to tolko ze po noci na domacej nabijacke odchadzas menej nabity ako si prisiel domov.
Som zvedavy ake to bude - poziadal som si o firemnu teslu, teraz sa prave robia vypocty, za akych podmienok mi ju budu vediet dat, tak mozno budem mat coskoro osobne skusenosti.
Baterka sa ohrieva hlavne na jazdu a kvoli rýchlemi nabíjaniu. Nie, že sa ti v noci hreje a ráno ju máš vybitú. Držím palce, Tesla je super. Ja zase poznám ľúdí, čo si nabíjaju auto aj zo slnka. Čiže, keď sa chce a je možnosť, tak sa to dá. Samozrejme nie všade, ale to je logické.
mizaky moc filmov pozeráš sa mi zdá. Ľúdí doma neudržíš, nájdu spôsob aby to všetko fungovalo. Či čakáš, že zrazu všetky autá zmiznú a bude len pár elektro? Blbosť.
Hej no, pisem ako debil. V podstate som zmysel mojho prispevku bol ten isty, elektromobilita nie je momentalne ziadne vykupenie a najblizsich 10 rokov nebude, co bol jeden z dovodov co si spomenul. Zda sa ze sa iba snazil najst logicke dovody pre kupu elektroauta, neviem na co sa potom pustas do hadok na cyklofore, tu ni nikto nepovie co mas robit so svojimi peniazmi.
A myslíš že čo vyrábajú panely na streche? Normálne, šibneš si 10kWp na strechu a nabiješ si s tým aj auto. Nevidím v tom nič prelomové/nezvyčajné. To, že si to ešte nevidel, neznamená, že sa to nedá. A neboj sa, palivá (ropa, nafta, atómové) nie sú len z ruska. Mnoho iných krajín má aj vačšie zásoby ako Rusko. Len už to nebude také lacné/jednoduché to tu dopraviť.
si spočítaj za kolko si nabiješ vybitý elektromobil a aj to len na priamom najväčšom slnku (kedy btw nenabíjaš lebo si v robote )
veď ani ropa nie je len z ruska takže je to otázka kedy sa trh utrasie..
palivá sú, otázka je práve možnosť použitia a dopravy takže keď sa stopne z ruska (či už z našej alebo ich strany) aj toto, potom začne show
Ja zase poznam, resp. registrujem ludi, ktori si akosi casto robia z par minutoveho nakupu v lidli poldenny vylet vdaka nabijacke na parkovisku. Vzdy sa bavim ked ich tam vidim niekolko desiatok minut sedet v aute s mobilom/tabletom/novinami v ruke, alebo postavat pri aute kym si nabiju aspon tu minutu cestu do obchodu
Diskusné fórum je od slova diskutovať, či nie? Ale ok, vidím že som pichol do osieho hniezda, tak už teda diskutovať nejdem. Zaujímal ma váš názor. Som netušil, že tu každý diskutuje len nato, aby našiel logické dôvody na kúpu. Divná doba
@CraObs V práci si nikdy nikto nemôže nabíjať keby mal tú možnosť? Či tam slnko nesvieti?
Pri 10kWp a slnečnom dni, vyrobíš 70kwh energie = 400km dojazdu. Nie je to až také zlé. Koľko najazdíš priemerne každý deň? To stačí raz za týždeň jeden slnešný deň.
Daj prosim Ta nejaky zdroj na to dobijanie elektroaut vratane cisiel. Ale prosim nie "mokre sny" predajcov a vizionarov. Nieco odskusane z realneho sveta.
Aby teda bolo jasne, ja sam by som si elektroauto velmi rad kupil, nakolko okrem ineho by na moje potreby (vela kratkych jazd v meste a okoli, minimum dlhych vzdialenosti) bolo idealne. Ale musel by som nan mat financne a mat ho kde pohodlne nabijat. Urcite by som ale neratal s tym, ze budem nejako zasadne setrit dobijanim na solarnej nabijacke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Veď kupuj, nepotrebuješ na to odobrenie z fóra
V nasich pomienkach mi momentalne dava viac zmysel spominany hybrid, cisto elektricke auto skor pre nadsencov alebo ak ma niekto vhodny styl zivota/jazdy (kratsie trasy po meste, moznost nabijania doma alebo v praci).
Mozno su len vypredane minulosezonne. Myslim ,ze zimne sa robia v lete a letne v zime.Skus sa znamych popytat,ci nemaju niekoho znameho ako zamestnanca Conti skupiny. Maju zaujimavy benefit pri nakupe pneu a pri tak drahych pneu ako zhanas ,vies usetrit nemale peniaze.
čím? slnkom? to že človek má na streche panel neznamená že auto cez neho nabíja
a k palivám.. kde sa ešte tak extrémne hýbu ceny palív okrem európy?
a keď sa nič nezmení a uvalia sa na rusko sankcie a budú naplno uplatňované tak aj s elektrikou bude sranda, plynovky a atomky pôjdu do
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Baterka: to viem na 100% pri Tesle, ostatne znacky az tak nie. Baterka aby mala najvyssiu zivotnost, tak jej teplota nesmie padnut pod nejake stupne. Cize tesla sa v zime sama prihrieva, aby ta baterka bola dost tepla a toto prihrievanie stoji energiu. V extremnych pripadoch je to tolko ze po noci na domacej nabijacke odchadzas menej nabity ako si prisiel domov.
Som zvedavy ake to bude - poziadal som si o firemnu teslu, teraz sa prave robia vypocty, za akych podmienok mi ju budu vediet dat, tak mozno budem mat coskoro osobne skusenosti.
Hej no, pisem ako debil. V podstate som zmysel mojho prispevku bol ten isty, elektromobilita nie je momentalne ziadne vykupenie a najblizsich 10 rokov nebude, co bol jeden z dovodov co si spomenul. Zda sa ze sa iba snazil najst logicke dovody pre kupu elektroauta, neviem na co sa potom pustas do hadok na cyklofore, tu ni nikto nepovie co mas robit so svojimi peniazmi.
si spočítaj za kolko si nabiješ vybitý elektromobil a aj to len na priamom najväčšom slnku (kedy btw nenabíjaš lebo si v robote
veď ani ropa nie je len z ruska
palivá sú, otázka je práve možnosť použitia a dopravy
Pri 10kWp a slnečnom dni, vyrobíš 70kwh energie = 400km dojazdu. Nie je to až také zlé. Koľko najazdíš priemerne každý deň? To stačí raz za týždeň jeden slnešný deň.
Aby teda bolo jasne, ja sam by som si elektroauto velmi rad kupil, nakolko okrem ineho by na moje potreby (vela kratkych jazd v meste a okoli, minimum dlhych vzdialenosti) bolo idealne. Ale musel by som nan mat financne a mat ho kde pohodlne nabijat. Urcite by som ale neratal s tym, ze budem nejako zasadne setrit dobijanim na solarnej nabijacke.