Deje sa to aj v sedle, aj v stoji, vždy keď držím barany. Keď ich pustím, prestane to.
Tento týždeň som menil oba venčeky a poriadne som natrel vazelínou všetky styčné plochy. predstavec a ježka mám dotiahnutého tak, ako v stave pred pukaním. Všetky prvky hlavového zloženia som odmastil, prečistil a nanovo namazal.
Jedná sa o cesťák - vidla nieje odpružená.
Keď pri jazde držím predstavec a nie riadidlá, nič nepuká.
V podobných témach som sa dočítal, že môže byť problém s puknutými riadidlami - a že sa môžu až zlomiť.
Otázkou je, ako otestujem, či sú naozaj puknuté riadidlá ? alebo ich proste vymením a budem dúfať, že to prestane ?
Prípadne v čom inom môže byť ešte problém ?
Ďakovala
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
skusil by som vyhladavanie / hrabanie sa v historii
to, ze zvuk nie je pocut, ked chytis predstavec nemusi na 100% znamenat, ze problem je v rajdoch / hlavku
urcite pri tom zmenis posed / presunies tazisko inam a tym padom mozes odlahcit problemovu cast, ktora puka
ked umyjes bajk, tak puka ?
ak prestane, tak pockaj, kym nevyschne a na 2. - 3. den chod na vyjazd s vodou v bidone a postupne oblievaj jednotlive casti bajku
ked oblejes problemovu cast, tak pukanie prestane ...
Ni to
Rozobral som, vyčistil som a dal som všade mega dávku maziva...( keď nepomohlo málo, skúsim veľa
Tak som dal bajk do servisu, mechanik hlavové rozobral vyčistil, poskladal a nič už nepuká...tak je asi chyba vo mne
A nakoniec ked uz dosli vsetky možnosti...
Tak som sa zamyslel ze pri pade dostane najvacsiu bombu krk vidlice, tak som vybral vidlu kontroloval mostik jak je krk nalisovany, nasledne som radsej vymenil hlavko zasa namazal zlozil a uz mam vyse 150 km bez pukania.
Povedzte mi aka tarifa by v servise na toto bola ??? Jaj a zabudol som na predku mi aj patka plasta zliezla (bezdusaky), naondilo sa tam z pola prach blato a nezaskocila naspat, ale dalo sa s tým s extra hadzavostou opatrne dojst domovm. Cca 30km+ ... Ziadny servis by na mna uz mervy nemal kedze oni bajky robia ale moc neskusaju aspon tu u nas. Sice ma to stalo tyzden nervov rozmyslania a testovania a vysledok je ze mam.bajk tip top porobeny a zoservisovany (aj ked neplanovane) po 5000km.ako nový ?
Predpokladam,ze rohy si vylucil z rovnice,ze to puka aj ked sa za ne nedrzis.
Misky boli vonku z ramu?
Namazat dosadacie plochy a znova natlct/nalisovat naspat