Kategórie
Bike-tech
savings Shimano SM-BB71-41A stredové zloženie, 89.5/92 mm, Press Fit, Hollowtech II, mtb
15,89 €
savings
MOC 29,99 €
savings Shimano BB-MT500 stredové zloženie, MTB, 41x89.5/92 mm
13,69 €
savings
MOC 23,99 €
savings Shimano SM-BB94 stredové zloženie, 89,5/92mm, MTB, Pressfit
23,99 €
savings
MOC 47,99 €
savings Shimano SM-BB71-41B HTII stredové zloženie, 41x86.5 mm Press Fit
17,29 €
savings
MOC 29,99 €
savings SRAM DUB PressFit stredové zloženie, 89/92 mm
36,99 €
savings
MOC 55,99 €
-25% CeramicSpeed BB92 Shimano MTB Coated stredové zloženie, čierna
315 €
-25%
MOC 419 €
Race Face Double Row stredové zloženie, 30 mm, BB92, PressFit, MTB
52,99 €
MOC 59,99 €
savings SRAM DUB V3 sada vymedzovacích podložiek pre stredové zloženie
11,89 €
savings
MOC 19,99 €
-10% FSA BB-30/PF-30 (MS188) podložky pre stredové zloženie
4,39 €
-10%
MOC 4,89 €
Ahoj, podľa foto by to nemal byť problém vymeniť len ložisko. Stačí vyklepnúť ho von, ak nemáš nástroj, tak kľudne použi kladivo a šróbovák, aj tak ho budeš meniť. S ložiskom choď do najbližšej predajne ložísk a ak to nie je totálny atyp tak by ho mali mať, alebo vedieť objednať. Ak chceš kvalitu, odporúčam NTN, alebo SKF.
Nalisovanie buď nechaj na nejaký cykloobchod alebo si vyrob lis s pomocou 8-10mm závitovej tyče, dvoch matíc a podložiek vhodných priemerov. Nie je to žiadna veda.
Ložiská (SKF) som kúpil pre prípad potreby rýchlej výmeny.
inac zatial to vyzera tak ze sramacky stred https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/press-fit/sram-stredova-osa-dub-pressfit-30-6873mm-.html Dubnicak neprezil. mal som ho tam 2 tyzdne. clovek aby sa bal aj zmoknut.
tocit sa toci, vola v klukach nieje ale ten zvuk sa mi nepaci. a presne ten problem - krytky ktore sa bez poskodenia nedaju dat dole takze sa nedostanem k loziskam - mozno by ich este vycistenie a natlacenie vazeliny zachranilo.
SRAM DUB PressFit 30 stredové zloženie, 68/73 mm
44,99 €
MOC 55,99 €Krytku sa dajú dat dole, len to chce trpezlivosť a hodinarsku presnosť 😁
nesla mi ta krytka rukami vybrat. ale kedze bolo pocut ako v lozisku chrume
kazdopadne - ta krytka je len kus plastu - ziadne tesnenie na nej nieje. tesnenie je len na lozisku - aj ked nie klasicke ako byva bezne ale je na nom este taka lamela alebo ako to nazvat - to je vsetko. to je utesnenie stredoveho zlozenia na MTB. im musi vazne *****
ked som tu krytku nevedel dostat naspat - urcite by sa to nejak dalo ale je tam riziko poskodenia - nove stredove som radsej nerozoberal a nalisoval ho tak ako je. som zvedavy kolko vydrzi - potom budem musiet zase spekulovat co dalej. seru ma tieto akoze super komponenty na horske bicykle.
ak si to lozisko 2x vyklepaval za jeho vnutorny kruzok bude to ozaj len docasne riesenie.
Plastové stredy (Shimano) som dával do karbón rámu s Morganblue Aquaproof pastou, kovové stredy s kvapkou Loctitu 641. Použiteľná je aj kvalitná carbon pasta.
Ak máš v domčeku perfektné tolerancie, ani nemusíš dávať nič, vždy lepšie ako vazelína. Ak by si mal slabé tolerancie, stred ti bude vŕzgať. Niekto tento problém rieši vazelínou, čo ešte zhorší...stred sa bude hýbať stále (a pomaly opotrebúvať domček) len to už nie je počuť.