Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftmadbugie napísal:
OK chápem, takže odteraz sa budem ja, ohľaduplne na bajku horeidúci, vyhýbať kolegovi, co ide dole kopcom, zvlášť na problematickom, šmykľavom povrchu... howgh... ;-)

(nemal by ísť tak, aby vedel, ako sa vraví, bezpečne zastaviť, zvlášť na problematickom šmykľavom povrchu??? čo to táram ja neohľaduplný, nebezpečný)

Dakujem.

To je zlozite. Dole orientovane jazdenie nie je o presuvani sa niekam a preto nan nemozes aplykovat teoriu z vyhlasky o cestej premavke. Sucast dole kopcom orientovaneho jazdenia je jazda na hranici gripu, obcas bez neho. Ak by si chcel ist stale tak aby si v kazdom jednom mieste uzkeho neprehladneho trailu mohol zabrzdit na 0 tak nemozes ist dole na mohych trailoch vobec. Na traily mas skoky, dropy tie maju minimalne rychloti, nehovoriac o tom, ze vo vzduchu sa fakt moc brzdit neda. A to nemus byt len tipicky DH trail, to sa tyka aj prirodnych trailov, drop nemus byt vybudovany, to moze byt proste len velky kamen, alebo rock roll, ci volny sutinovy zjazd, ako tam zastavis. Alebo mozes potrebovat skocit mokre korene, odklopenu cast... To je ostane aj dovod preco vela ludi prechadza z asfaltu na trail. Je to proste pridany chalange.
Roabenuty zjazdar robi taky hluk, ze o nom vies na stovkyu metrov, ale pomali slapkajuci jazdec hore je tichy a nenapadny. Zjazdar zamestanay terailom si ta vsimne ovlea neskor, ako ty jeho a tiez ma menej casu to vyriesit. Preco mu to neulahcit ? Samozrejme ze je to o vzajomnej ohladuplnosti. Neverim, ze ked niekto akokolvek rozbehnuty dole kopcom vidi, ze si na traili a neuhybas, resp nevies uhnut, resp. nemas ako uhnut, tak neurobi vsetko pre to aby ta neohrozil. Obcas to len mozno vyzera nebezpecne.

Mimochodom moja skusenostg, ked je konflikt, vzdy je to zo vzajomneho nepochopenia. Este som nevidel sa na DH traili hadat EN/AM/DH jazdcov, prave naoak maju radost pre uspechy a pokrok toho druheho. Aj ked tam zavita nejaky XC jazdec nikto si ho nedobra ze ide pomaly blokuje trail. Tak preco musi mat XC jazdec problem s DH jazdcom ze ide rychlo ?
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 12:42:02
00
arrow_leftlapaloma napísal:
pre tú srandu tunak k endurákovi som si pozrel včerajší prejazd trojstromu. Šiel som to zhodou okolnosti presne za rovnaký čas ako jeho PR pri tepoch o 30 nižších ... už chápem, že sa nemôže uhýbať tomu čo ide hore lebo má proste krvavé oči a srdce zbesilo pumpuje krv v pekelnom sústredení (tým nechcem nikoho uraziť, len aby sme pochopili pozadie)

Prosim prestylizuj to lebo nerozumiem.
Ty si isiel dole a mal si rovnaky cas ako tvoje PR ale znizil sa ti pulz o 30 od minula ? Ci cako ?

Inak je bezne mat na konci 6 min zjazdu vyzsi pulz ako na konci 30 min vyslapu. Hore trpia prevazne nohy a mozes spomalit. Dole celou cestou klikujes a drepujes a ked spomalis budes to akurat robit dlhsiu dobu.
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 12:47:49
00
Kenai to čo ty popisuješ je skôr jednosmerný trail, keby sa takéto prekážky stavali na obojsmernom traily, tak by nikto ním nešiel hore a endurista by nemusel brzdiť pokiaľ nedobehne pomalšieho enduristu (ak mu do cesty skočí zajac, tak s tým už musí počítať). Akonáhle niekto ide trasou kde v protismere chodia cyklisti a peší turisti NEMOŽE ísť na hranicu gripu alebo nebodaj za ňou. Proste NEMOŽE, a ak ide, tak zaslúži si patyk do predného kolesa! Na mňa je to už moc agresívne, ale prosím...
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 12:49:33
04
s tym autom to tiez niekto zije asi vo svojej ralite - vzdy ma prednost auto co ide hore kopcom - pre inych realistov byvaju aj tabule - ty mas ist dole tak rychlo aby si vedel bezpecne zastavit, ale ten co ide z dola hore ak sastavi uz sa nerozbehne.

edit: aha Kenai
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:03:44
00
Kenai, lapaloma mal o 30 nizsi pulz ako tvoj, obaja ste sli rovnakym smerom a v podobnom vyslednom case ( tak som pochopil ja)
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:05:26
02
milos21 toto je cely trail SV 1-4
https://mapy.cz/s/resevacuho

Naposledy upravil scarinko dňa 19.10.2022 - 13:07:41, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:06:10
00
scarinko tam má chybu, https://en.mapy.cz/turisticka?planovani-trasy&rc=9neegxO-AN5Shgnthn0fOrgqYfI2hKpAzh2agc3hLGg8RgidD8gex6Wg6QgP1&rs=coor&rs=osm&rs=osm&rs=osm&rs=osm&rs=osm&rs=osm&rs=osm&rs=osm&rs=osm&ri=&ri=1099603184&ri=1099603184&ri=1099603184&ri=1099603184&ri=1099603184&ri=1099559972&ri=1099559972&ri=1099559972&ri=1099559972&mrp=%7B%22c%22%3A121%7D&xc=%5B%5D&x=17.1135456&y=48.2459955&z=16
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:07:26
00
uz som to spravil, mapy.cz nejak nechcu velmi spolupracovat
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:08:15
00
Vždy dáva prednosť vozidlo idúce z kopca, keďže má zvyčajne aj lepší rozhľad a nemá problém sa rozbehnúť.
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:21:32
02
Na bežných cestach sa uplatňujú dopravné predpisy a drviva väčšina účastníkov absolvovala školenie ukončené úspešnou záverečnom skúškou...
A tých nehôd a nedorozumení je požehnane.
A v lese sa pohybuje,motá,jazdi každý čo " ma v riti dieru".
Preboha na aké pravidlá sa chcete odvolávať,bohužiaľ iné ako rešpekt a ohľaduplnosť nepomôže!
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:39:15
03
Asi niečo robím zle, ale doteraz som v MK ani inde nemal s nikým žiadny konflikt. Mal by som si asi lepšie naštudovať právne predpisy a legislatívu.
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:50:19
04
Alebo opacne; kde nie je respekt, ohladuplnost, ucta,dovera, slusnost...tam(preto) treba pravidla
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:51:28
01
Na pravidlá, ktoré by mal každý poznať? A ktoré vznikli z dobrého dôvodu? Rešpekt a ohľaduplnosť, či zdravý sedliacky rozum, je super, ale časti verejnosti to pri narodení zrejme nebolo dané, tak preto sú tú pravidlá.
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 13:53:21
00
neblbnite aby vsevediaci a vsetko vysvetlujuci ovladal singlovu etiketu...
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 14:06:51
04
arrow_leftSasulnik napísal:

Dakujem, no to je zase ukazka toho kolko ludi jazdi co. Skor ako co je racionalne, alebo prakticke. Da sa povedat, ze 60% fora sa nevenuje zjazdovym disciplinam, resp. ma problem sa pohnut alebo zastvit v kopci. Bojim sa, ze keby som urobil prieskum kolko ludi vie trackstend tak by to dopadlo ze 85% nevie a preto sa im tazko zastavue a rozbieha v kopci. Ja hovorim, ze podla okolnosti. Nie je stupanie ako stupanie, je ine ak niekto ide korenovy vyslap v dtoji a bojije o kazdy cm aby to uz konecne dal, ako napr z asfaltu na 5bojara a ine je ked slape napr. Krasnansky od horoarne a blokuje zjazdovych jazdcov co tam skacu.

Skuseny jazdec s trochou zdraveho rozumu a empatie to musi vediet vyhodnotit. Mne osobne je vzdy lahsie vybehnut prednym kolesom mimo trail do lesa p[ostat par sekund a zbehnut naspat bez dania nohy na zem. Rad to pre kazdeho urobim a budem rad ak sa mi on bude revanzovat o pol hodinu az poijdem dole.
Zobraziť komentár 19.10.2022 - 14:42:26
00
keyboard_arrow_up