Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
savings Shimano SLX FC-M7120 HT II kľuky, 175 mm, 1x12, Boost, bez prevodníka, bez ložiska
79,99 €
savings
MOC 115 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
Centrovanie predsa absolútne nemá vplyv na pozíciu kazety. Pokiaľ si poprehadzuješ podložky pod kónusmi tak je to tvoja chyba a nie, že to tak má byť.
Existuje totiž manuál pre výrobcov, ktorý hovorí o pozícii kazety na pravej strane. Pokiaľ si sám robíš nejaké modifikácie tak potom je jasné, že ti to bude "lietať" v tolerancii aj niekoľko milimetrov.
Mam aj dva sety kolies na MTB, Boost zadna satvba. Jedno su kolesa co som postavil na shimano XT nabojoch druhe su tovarenske Roval. Tam nie je moznost nejakeho podlozkovania naboja, vsetko je na pevnu os. Napriek tomu brzdovy kotuc nesedi o skoro 1mm musel som podlozit. A kazeta je viac menej OK, ale aj tak mi 3 prevody nechce radit, kym nedostavim prehadzovac. System 1x11 radenie aj prehazdovac XT, puzivam jednu kazertu ktoru prehazdujem pri vymene kolis.
Ciz ano, teoreticky mas uplnu pravd, prakticky aspon z mojuch skusenosti vyplyva nieco ine.
A aby som to domotal este viac. Ked som prehodil to iste shimano stredove zlozenie s klukami z jendeho ramu na druhy dostal som CL o 3mm inde. A nie nebol iny rozmer domceku oba boli 68mm a podlozky som nepomotal. Proste tak vyrobeny ram. Tiez je upne bezne, ze zmeriam vzdialenost kluk od dolnej trubky a jedna je o par mm obcas aj 8-9mm inde ako druha na novom tovarenskom biku. Tolko k toleranciam v desatinach mm.
Je mozne, ze ak kupujes bicykle pre horchy 10 000E tak tam taky problem nieje. Pisem, len co som sam zazil.
Ked uz tak to napis spravne. Nepovedal som, ze tozle rataju, povedal som ze to co udavaju ako CL pre boost je nespravne a pre 142 tiez. Ze to nie je dane tym, kde to ma byt z ohladom na radenie, ale aby to pasovalo na majoritu ramov. Keby bol prevodnik na pozicii 49-50 kde by optimalne pre BOOST mal byt, tak by u velkeho poctu nevosiel ani 30z. A na kolko to nejako funguje aj s CL 52 tak radsej tak, ako robit zvlast kluky pre kazdy ram.
Len mi povedz, aby sme boli na jasnom. Nerozumies co hovorim, alebo sa len snazis zo seba robit nechapaveho ?
suntour zreon kedysi vyrábali 160mm ale len 11spd. Ešte by bola možnosť vyššie pedále.
Vyzsie pedale nic neriesia. Predpokladam ze potrebuje znizit uhol stehna voci panve v hornej uvrati a to tym nedocielis. Jedine co docielis vysokymi pedami, je ze bude viac trpiet clenok.
Nech sa páči. Ale je to drahých 5mm, v porovnaní so 165mm Shimanom. Možno v gramoch bude pomer priaznivejší
a este pri preradovani obcas klietka saltru drhne o pastorky :/
salter je XT M8100 1x12 super dlhé ramienko Shadow+
Retaz som nechal rovnako dlhu ako ked som mal 50z. Na tom 52z sa s nou sprava OK, len ako pisem, prilis blizko vypletu...
Len obavam sa, ze aspon u mna je problem strmost kazety. Velke skoky a tym padom nestiha ist kkladka dost rychlo od pastorkov. A to vyosenie pomoze az ked sa retaz napne na danom pastorku. Cize ak radim napr o 3 tak je klietka na zaciatku v polohe z povodneho apstorka (povedzme zvyslo) a az ked je retaz vytiahnuta na 2-3 pastorok je klietka odklonena k prevodnikom a kladka s plechom ide konecne od kazety. Aby som zabezpecil dost miesta B skrutkou, bola by tam obrovska vzdialonost aj po preradeni. Prehadzka by musela ist doslova 6-7mm dalej od kazety.
Len obavam sa, ze aspon u mna je problem strmost kazety. Velke skoky a tym padom nestiha ist kkladka dost rychlo od pastorkov. A to vyosenie pomoze az ked sa retaz napne na danom pastorku. Cize ak radim napr o 3 tak je klietka na zaciatku v polohe z povodneho apstorka (povedzme zvyslo) a az ked je retaz vytiahnuta na 2-3 pastorok je klietka odklonena k prevodnikom a kladka s plechom ide konecne od kazety. Aby som zabezpecil dost miesta B skrutkou, bola by tam obrovska vzdialonost aj po preradeni. Prehadzka by musela ist doslova 6-7mm dalej od kazety.
Povedala by som, že máš asi dlhú reťaz.