Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
nezaškodilo by im premaznuť aspon guferko....
No pokial si vieš spravit základný servis [ vzduchová komora ] čo uplne stači pokial nemáš iný problem tak to zase take drahé nieje tesnenia stoja cca 32eur fox tesnenia.
Robim si to 1x ročne alebo cca 4000km .
https://www.sealingandcontaminationtips.com/effects-of-aging-on-elastomer-seals/
"If the material ages and becomes hardened, it will reduce friction on the system but may lose its sealing ability. Additionally, because of the strength decrease, it will also be more susceptible to damage and will likely have a shorter service life."
tzn ze chces mat tak akurat dozrete gufera? aby netesnili prilis vela/malo...
Fox transfer modely do 2020 vratane, doma bez specialneho naradia nezoservisujes, treba tam taky zavitovy vyberac tesneni, co stoji nejakych 300 euro pokial sa pamatam. Skusal som raz moju 2020 factory, co sa zasekla rozobrat, velmi rychlo som skoncil.
2021 (mam teraz na yetim) by sa mala dat servisovat lahsie, lebo manzeta, kde je gufero sa sa odsrobovat (este som neskusal, mam ju len od februára)
Na obrazku model 2021 - (rozoznas ho lahko, uchyty sedla su oble, a manzeta ma hrany na uchytenie kluca).
Hlavne mám tie sedlovky 3ks aj keď 2 z toho už vzhľadom na nízky zdvih pre mňa nepoužiteľné. Ale všetky idú v podstate krásne, len tá jedna 150ka je u mňa najviac vypoužívaná a je z bazáru a nezdá sa mi, že to bol top stav ako to inzeroval predávajúci. Takže táto sedlovka robí presne to o čom sa tu diskutuje - že sa jej moc nechce hore, ale nemá takmer žiadne vôle tak neriešim.
Myslel som si, ze to budextake easy ako s vidlou, velmi som sa mylil.
Fox, ktore aj pouzivam, to maju vidlice pri 0% sagu a tlmic okolo tych 25%. Je to pekne vidiet pri fukani, ze vidlu staci nafukat raz na pozadovany tlak a tlmic treba fukat na viackrat a prepruzovat medzitym aby sa povyrovnavali tlaky.
Keby bola drážka posunutá, tak by sa vidlica nikdy nevysunula do plného zdvihu.
Naopak v tlmiči posunutá drážka je, no tam to funguje, pretože plocha piestu zo strany negatívky je výrazne menšia ako zo strany pozitívnej komory. Navyše k roztiahnutiu tlmiča pomáha aj výrazne natlakované tlmenie.
edit: tirovaf ma predbehol