Caute. Podelite sa o Vase skusenosti so zimnymi rukavicami na bike? Ktore sa vam najlepsie osvedcili do fakt chladnych teplot? Ja na tuto zimu zvazujem kupu palciakov, jazdite ich niekto?
a ked mate na trase kopcov viacej co robite? mate x parov rukavic ?
goretex celkom dobre prepusta vlhkost von - treba zvolit spravne teple rukavice a tempo do kopca tak aby sa ruky moc nepotili, este na zaciatku zjazdu ked su ruky horuce sa tie rukavice dokazu viac menej vyvetrat a uschnut.
robieval som chybu ked som ich do kopca daval dole - predsalen tam uz daka vlhkost bola, rukavice vychladli a ked som ich na kopci dal na studene ruky uz som ich nedokazal zohriat.
Tak ako ivast pise. Mam asi 5 parov rukavic, vzdy vezmem na vyjazd 2 pary podla pocasia a planovanej trasy. Horekopec tenke, dolekopec davam teplejsie.
Zvolit spravne tempo do kopca tak aby sa ruky nespotili? To fakt? S jednymi rukavicami na zimny vyjazd uz nikdy. To lepsie urobim ak pojdem bez rukavic
"Zvolit spravne tempo do kopca tak aby sa ruky nespotili? To fakt?" - ano to fakt. popozeraj si aj imrove videa a clanky o jazdeni v zime. v zime musis trafit oblecko voci pocasiu - to je zaklad uspechu. no treba sa viac prisposobovat - trasu, intenzitu, rozmyslat co na seba. treba mysliet aj na to ze aj najlepsi material ma svoje limity a neocakavat zazraky. ja nosim len jedny rukavice lebo moje trasy maju x stupani a klesani a nemal som nikdy problem. neustale zastavovanie a prezliekanie rukavic si neviem predstavit. navyse by som ich musel mat kdesi pod bundou aby nevychladli. najazdim par tisic km pocas zimy.
Ked ti to tak vyhovuje tak asi robis dobre, ale kazdy si pod pojmami kopec a zjazd moze predstavit nieco ine Su kopce do ktorych ruky prepotim aj keby som bicykel tlacil, tam sa neda spekulovat ze zvolim spravne tempo. Zimny vyjazd, si ani v najkrajsom sne neviem predstavit bez druheho paru rukavic...a idealne aj ploskacky. A to nemam ruky nejak zvlast citlive na chlad. Druhy par rukavic samozrejme v sacku aby sa k nim nedostala vlhkost. Chybu s jednymi rukavicami som urobil naposledy v marci ked som to trochu podcenil. Este teraz mam husiu kozu z toho ako som ledva dosiel domov.
Taky tip mozno vhodny do tejto temy. Na zimu navliekam na brzdove packy vzdy zmrstovaciu elektricku buzirku, v zjazde to vie dost pomoct.
ja som si na vsetky biky kupil taku gumu priamo na packy z aliexpresu za smiesne euro a je to rozdiel ked idem v zjazde a mam dlho prsty na packach bez tej gumy a s nou....
ja v zime jazdim hlavne roviny proti vetru aj v sychravom pocasi, popri morave je vacsia vlhkost tak ten mraz prejde az ,,do kosti´´... napad s dvoma rukavicami sa mi nezda zly, ale urcite hladam nejake TOP teple ked mi tak strasne mrznu prsty....
Nosieval som dvoje, lebo mi ako pisete v zjazde mrzli ruky ked som mal len jedny. Ale uz druhu zimu jazdim len v jednych, tensich windstop "bezkarskych". V principe ako pise Gusto0. Ruka sa mi poti ovela menej a zaroven ovela lepsie vetra, tak komfort je OK (nie zase nejake vyrazne teplo) ale prsty urcite nemrznu.
Este by som zdoraznil ale, ze komfort ruk je velmi individualna zalezitost.
Po x rokoch som skoncil s lyziarskymi z decathlonu. Zacinal som so znackou gore. Ked sa mi rozpadli kupil som castelli estremo. Neohurili a kedze mi vratili po pol roku peniaze z reklamacie tak som skusil lacne lyziarske z decathlonu ktore su min na takej urovni co sa tyka teplotneho komfortu. Som s nimi max spokojny.
Nazdar chcel by som kúpiť nové cestné rukavice ale aby mali využitie v zime aj napr. na skialp…nepoužíva z Vás niekto jeden typ na cestu a skialp? Cenu tak najlepšie do 60€ ak môžte odporučiť . Dik
ja som si na vsetky biky kupil taku gumu priamo na packy z aliexpresu za smiesne euro a je to rozdiel ked idem v zjazde a mam dlho prsty na packach bez tej gumy a s nou....
rozmyslam ze niektore samovulkanizacne pasky su gumove na dotyk.
neobsahuje lepidlo, riadnym utiahnutim- omotanim sa vrstvy zleju.
Nazdar chcel by som kúpiť nové cestné rukavice ale aby mali využitie v zime aj napr. na skialp…nepoužíva z Vás niekto jeden typ na cestu a skialp? Cenu tak najlepšie do 60€ ak môžte odporučiť . Dik
Ja mam takto karposy (sorry model netusim) ale ked je mega zima tak mi na bajku nestacia a musim tahat najteplejsie castelli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
goretex celkom dobre prepusta vlhkost von - treba zvolit spravne teple rukavice a tempo do kopca tak aby sa ruky moc nepotili, este na zaciatku zjazdu ked su ruky horuce sa tie rukavice dokazu viac menej vyvetrat a uschnut.
robieval som chybu ked som ich do kopca daval dole - predsalen tam uz daka vlhkost bola, rukavice vychladli a ked som ich na kopci dal na studene ruky uz som ich nedokazal zohriat.
Zvolit spravne tempo do kopca tak aby sa ruky nespotili? To fakt?
Taky tip mozno vhodny do tejto temy. Na zimu navliekam na brzdove packy vzdy zmrstovaciu elektricku buzirku, v zjazde to vie dost pomoct.
ja v zime jazdim hlavne roviny proti vetru aj v sychravom pocasi, popri morave je vacsia vlhkost tak ten mraz prejde az ,,do kosti´´... napad s dvoma rukavicami sa mi nezda zly, ale urcite hladam nejake TOP teple ked mi tak strasne mrznu prsty....
https://www.acepac.bike/navleky/poggies/
https://www.aliexpress.com/item/4000114332897.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3b9170e9tFOyUs&algo_pvid=f17a347e-3638-4980-996a-5ab87b7b3e9a&algo_exp_id=f17a347e-3638-4980-996a-5ab87b7b3e9a-37&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000017994338384%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%2139.86%2125.91%21%21%212.27%21%21%402101e9d116626352346257340e3e4f%2112000017994338384%21sea&curPageLogUid=4WFeg493vs7R
Este by som zdoraznil ale, ze komfort ruk je velmi individualna zalezitost.
rozmyslam ze niektore samovulkanizacne pasky su gumove na dotyk.
neobsahuje lepidlo, riadnym utiahnutim- omotanim sa vrstvy zleju.
Ja mam takto karposy (sorry model netusim) ale ked je mega zima tak mi na bajku nestacia a musim tahat najteplejsie castelli.
a okolo nuly a pod nulou zas tieto z Decathlonu: https://www.decathlon.sk/p/305623-44218_zimne-cyklisticke-rukavice-900-svetlozlte.html
Pri spravnom vybere sa ruky nepotia. Pripadne ked je riadny kopec tak hore idem s prvymi a dole s druhymi.
https://www.decathlon.sk/p/166034-7218_cyklisticke-rukavice-500-medzisezonne-zlte-fluo.html?objectID=2358139&queryID=9829d32be6890a055bfc9a21e3b0bc3a
https://www.decathlon.sk/p/166034-7218_cyklisticke-rukavice-500-medzisezonne-zlte-fluo.html?objectID=2358139&queryID=9829d32be6890a055bfc9a21e3b0bc3a
Dnes bolo okolo nuly a bolo mi v nich fakt zima, takže idem pohľadať niečo teplejšie.
napriklad taketo:
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/rukavice/celoprstove/castelli-diluvio-c-neoprenove-rukavice-cierna.html
nemyslim to vyslovene na zimu, ale skor na jesen/jar, teploty 5-10, do dazda a tak...
-10% Castelli Diluvio C neoprénové rukavice, čierna
44,99 € -10%
MOC 49,99 €