Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mám aj Flairespresso a nepovažujem za “ nezbytné” tuto súčiastku vlastniť 🤷🏼‍♂️ .
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 07:05:18
00
Tak na Robote je to určite prínos. Ten pôvodný disk nie je úplne ideálny.
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 16:16:57
00
arrow_leftluper napísal:
Tak to teda je najpodstatnejší parameter :facepalm: . Je to uvedené v tabuľke na každej krabici. :)
P.S. A keď natrénuješ penu na cappuccino potom môžeš trénovať penu na flat white, lebo to nie je to isté. :lol:

… keď môžem, ešte k tomuto príspevku, teplotu/tlak som dokumentoval na str.944( odpoveď na tamojší dopyt )
Mladej bežne chystám penu capucino z rôzneho, len nie kravského “ mlieka”, štandardne pije všelijaké náhrady, napr.toto ovsené, bezchybná pena ako na výstavu.

Prílohy:

20E48BEA-47A8-4646-B28C-840B15EEF507.jpeg
20E48BEA-47A8-4646-B28C-840B15EEF507.jpeg 312.04 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

A98C5F92-B116-4A3B-9E92-805AE6539BA4.jpeg
A98C5F92-B116-4A3B-9E92-805AE6539BA4.jpeg 292.33 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

345976B9-AEA1-4A5D-8735-78960C1E0467.jpeg
345976B9-AEA1-4A5D-8735-78960C1E0467.jpeg 315.77 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.12.2022 - 17:05:55
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Si robí p.i.č.ú z kávy 🫣 ?! …


Kazdy len srdiecka, rozety, ja som to posunul na vyssi level🙂
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 18:19:33
00
Milos2 neviem bo taku ***** doma nemam 😂
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 20:58:17
00
arrow_leftBojpo napísal:
… keď môžem, ešte k tomuto príspevku, teplotu/tlak som dokumentoval na str.944( odpoveď na tamojší dopyt )
Mladej bežne chystám penu capucino z rôzneho, len nie kravského “ mlieka”, štandardne pije všelijaké náhrady, napr.toto ovsené, bezchybná pena ako na výstavu.

Tak to by som chcel vidieť :wasntme: , zatiaľ som videl len krabicu. ;)
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 22:02:51
00
Ja sa asi naucim na capuccino. Dnes som skusal penit tak som vypil 4 capucka resp kavu s horucim mliekom 😁
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 22:11:55
00
arrow_leftluper napísal:
Tak to by som chcel vidieť :wasntme: , zatiaľ som videl len krabicu. ;)

… štandardne speňujem v 1dcl nádobe, takže +- 0,5…0,6 dcl mlieka, pijem espresso machiato ako prvú kavu dňa, občas vytvorím v šialke nejakú vlnku, pre seba nie.

Prílohy:

63558549-DC80-494E-8353-56815076EEE6.jpeg
63558549-DC80-494E-8353-56815076EEE6.jpeg 165.54 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

68CA8899-9443-40B8-8451-190779634A3E.jpeg
68CA8899-9443-40B8-8451-190779634A3E.jpeg 160.47 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 14.12.2022 - 08:57:50
00
Bojpo Ďakujem za ukážku, ale já osobne by som si to do kávy nedal. Tvári sa to ako mliečna pena, neviem ako to chutí, ale ako bezchybná mliečna pena na výstavu to určite nevyzerá. Ale ako sa vraví, proti gustu žiadny dišputát. :)
Zobraziť komentár 14.12.2022 - 09:49:13
00
caute chalani, mam taku prosbu, do roboty zhanam pressostroj aby sa trosku povzniesla uroven kavopicstva
rozpocet mam cca 700-1500€
je nieco v tejto cenovke co by sa dalo pouzit? ci to bude automat alebo pakovy s extra mlyncomje asi jedno, hlavne nech vie napenovat cappucko ako sampion a zrobi kavu :)
ak mate odporucania, vklude aj viacej tak by som to predniesol chalnom na poschodi
dik :)
Zobraziť komentár 14.12.2022 - 10:03:15
00
Pozri nejake HX-ko, napr. tu casto chvalenu a odporucanu Lelit Mara X (aktualne dobra cena https://www.ekavickar.sk/kavovary-lelit/lelit-marax-pl62x) a zo zvysneho rozpoctu mlyn, napr. novy Fiorenzato F4E alebo F64E z bazosu (https://elektro.bazos.sk/inzerat/145326318/mlynec-na-kavu-fiorenzato-f64e.php).

Edit: aktualne na Bazosi aj HX Fiorenzato https://elektro.bazos.sk/inzerat/145347239/poloprofesionalny-kavovar-fiorenzato-bricoletta.php
Este lepsia cena na Maru https://www.kavashop.sk/Pakovy-kavovar-Lelit-Mara-X-PL62X-d846.htm
Zobraziť komentár 14.12.2022 - 10:56:59
00
arrow_leftostogiske napísal:
caute chalani, mam taku prosbu, do roboty zhanam pressostroj aby sa trosku povzniesla uroven kavopicstva
rozpocet mam cca 700-1500€
je nieco v tejto cenovke co by sa dalo pouzit? ci to bude automat alebo pakovy s extra mlyncomje asi jedno, hlavne nech vie napenovat cappucko ako sampion a zrobi kavu :)
ak mate odporucania, vklude aj viacej tak by som to predniesol chalnom na poschodi
dik :)

Kolko kav denne ocakavas, ze budete robit?
Si si isty, ze chces pakovy?
Bude niekto vo firme, co to tych ludi nauci pouzivat, nastavi pravidelne mlyncek, zabezpeci udrzbu kavovaru?
Aku kavu budete pouzivat?
Budu ludia ochotny sa to naucit a venovat priprave kavy aspon 2-3 minuty?

Lebo ked sa bavime o pakovom kavovare bez pretlakovych sitiek, tak to treba uz aj trosku mat nejake know-how. A to iste plati o nastaveni mletia a napenovani.
Ja som uz jeden pokus dat do firmy seriozny pakovy kavovar zazil a nebol uspesny (drahsia kava, zlozita priprava ... ).
Zobraziť komentár 14.12.2022 - 11:15:47
01
Ja som presadil do firmy pakovy kavovar a bolo to velmi uspesne, kava im chuti a pochopili rozdiel medzi pakou a automatom. Zaucenie netrvalo az tak dlho, ludia si zvykli a casom aj pochopili, ze treba skontrolovat nastavenie mlynca pred pripravou :) - pouzivame Macap M2M ako single dosing a kazdy ma svoju kavu. Penenie sa nerobi. Denne asi 16 kav, pouziva asi 8 ludi, z toho 3 zeny (aby bola statistika uplna). Ale chapem aj, ze to niekde moze byt problem. My sme firma s technickym zameranim (vyrobou) a taki su aj zamestnanci (okrem spominanych zien, ktore zase maju kavu rady a jedna ma pakovy Catler aj doma).
Zobraziť komentár 14.12.2022 - 11:27:20
00
arrow_leftpeterg napísal:
Ja som presadil do firmy pakovy kavovar a bolo to velmi uspesne, kava im chuti a pochopili rozdiel medzi pakou a automatom. Zaucenie netrvalo az tak dlho, ludia si zvykli a casom aj pochopili, ze treba skontrolovat nastavenie mlynca pred pripravou :) - pouzivame Macap M2M ako single dosing a kazdy ma svoju kavu. Penenie sa nerobi. Denne asi 16 kav, pouziva asi 8 ludi, z toho 3 zeny (aby bola statistika uplna). Ale chapem aj, ze to niekde moze byt problem. My sme firma s technickym zameranim (vyrobou) a taki su aj zamestnanci (okrem spominanych zien, ktore zase maju kavu rady a jedna ma pakovy Catler aj doma).

Tak to mas super.
Ale neviem si predstavit ako to moze fungovat s tym, ze kazdy ma svoju kavu ... to zakazdym prestavuju mlyncek? Co retencia? To si kazdy pamata ake mal nastavenie naposledy ked mlel?
Zobraziť komentár 14.12.2022 - 12:28:00
00
Ano, prestavuju, ak sa nastavenie lisi, ale Macap M2M ma stepped nastavenie v klikoch, nie je to az tak super jemne, takze nemusi sa ani lisit medzi kavami (zamestnanci kupuju hromadne z Coffein tmave prazenie, takze ista unifikacia medzi kavami moze byt). Nepotrebuju si pamatat, napisu si na sacok, tak som ich to ucil. A ked nie, rychlo na to pridu. :D Retencia u M2M je mala a to nikdo neriesi (a naco aj na to upozornovat? ;) ).
Zobraziť komentár 14.12.2022 - 12:38:29
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up