Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aj moja verzia Mara x vypúšťa veľa vody do odpadu, súčasná verzia to má upravené. Ale aspoň že sa dá spätne upraviť aj moja verzia. Tiež nejakou silikónovou hadičkou.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 18:17:37
00
Dokonca musim tu packu davat dolu pomalsie lebo ked to rychlo vypnem tak to slahne taky prud vody ze mam mokru salku zospodu a oprskanu masinu.
Dalsia vec comu nie uplne rozumiem je ze ked napenujem mlieko tak nasledne ked robim kavu tak prvych asi 10 sekund asi taha odniekial vodu lebo ma nulovu tlak a az potom zacne tlacit 4 bar a nasledne 9 bar
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 18:32:46
00
Na silvii si mal zas oprskane vnutro a ani o tom nevies. Zvyklo potom hrdzaviet sasi, to je jeden z dovodov preco ma v5 (ta s ciernym krytom hlavy) uz ram nerezovy.

Netaha vodu odnikial vytlaca vzduch zo systemu po pareni. Kvoli tomu po vypusteni pary a doplneni vody v bojleri, pustam este vodu cez hlavu.
Silvia mala hlavu nalepenu rovno na bojleri, tu su tie cesty trochu dlhsie. Skratka je to uplne ina konstrukcia
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 21:18:52
01
Marian nemam vsetko v pecku ale je vela veci ktore mam skus to aj ty bude sa ti lepsie dychat.Zivot je kratky
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 21:21:29
02
Diky elwood
Rasto, to nie je moj styl. Tento kvazi punk styl sa snazi prezentovat vela ludi ale ked pride do tuheho tak to uz zrazu prestane platit. Ale o tomto tu nie je tato tema.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 21:40:22
00
Marian u mna nie ja sa nehram na nijaky punk styl ja nim zijem uz od 15 ale ano tato tema je o inom 🤝
Zobraziť komentár 15.01.2023 - 20:51:07
01
arrow_leftluper napísal:
To tesnenie je k dispozícii zadarmo, myslel som si, že ho súrne potrebuješ. :?:

Ahoj, dakujem za rychlu reakciu a ponuku. Myslel som vsak ze niekto hodi link na tesnenie z nejakeho eshopu, aby som mohol objednat. Cestu do BA bohuzial nemam :)
Zobraziť komentár 16.01.2023 - 07:39:35
01
Nahodou som natrafil na akciu. Viem ze ste tu nedavno nakupovali ECM Classika viaceri, ale mozno este niekto zhana nieco podobne. Nemate niekto s tymto Maraxom skusenosti? Zaujimalo by ma preco si ho nekupit, pripadne preco ano, samozrejme v kategorii 1000 +/-.
https://www.ekavickar.sk/kavovary-lelit/lelit-marax-pl62x/
Zobraziť komentár 17.01.2023 - 09:16:47
00
podla foto sa jedna o v1. Je len na tebe ci kupis v1, alebo v2 ktora stoji iba o 29 eur viac.

https://www.domkavy.sk/lelit-marax-pl62x-v2/
Zobraziť komentár 17.01.2023 - 11:30:39
01
Ja mám Mara x v1. Pozor ale pri v2 zmenili softvér, zmenili režimy prepínača priority pary a priority kávy. V mojej verzii to mám v režime kávy, ale bez problémov viem hneť napenit mlieko v množstve na 2 x capucinno bez toho aby som prepol do režimu pary. Vo v2 vraj dokáže napenit len malé množstvo mlieka. Je o tom siahodlha diskusia na coffeetime.freeflarum.com
Zobraziť komentár 17.01.2023 - 15:29:25
00
arrow_leftscarinko napísal:
Ja mam pocit ze ECM nejak vela vody pusta cez OPV ventil do odpadu. Nemal som na Silvinke taku spotrebu ako na ECM a nemam pocit ze pijem viac kavy len vodu tam lejem nejak casto.

Tomuto ja celkom nerozumiem ale teda vylievam nepomerne viac vody z odpadu ako pri silvinke.

Dokonca musim tu packu davat dolu pomalsie lebo ked to rychlo vypnem tak to slahne taky prud vody ze mam mokru salku zospodu a oprskanu masinu.

Dost pochybujem, ze by zapojili pretlak z OPV do odpadu, mal by sa pustat spat do nadrzky (u slusnych strojov). Ale vacsia spotreba vody u ECM nie je tym sposobena, je sposobena preinfuznou komorkou v hlave E61, ktora sa naplna vodou na zaciatku extrakcie (fakticky bola vymyslena na spomalenie narastu tlaku na puk na zaciatku), a ta sa vypraznuje do odpadu spolu so zvyskom vody nad pukom po uvolneni paky do spodnej polohy (to sa tyka vsetkych hlav E61, nie len ECM). Preto Ti aj tak vela vody a silno vystrekuje po skonceni.
Ked som vymenil stroj s E61 za taky s SG hlavu, vyrazne mi klesla spotreba vody (balenej, tak preto to pisem, aby niekto nešpŕtal...).
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 12:06:59
01
Dalsia vec comu nie uplne rozumiem je ze ked napenujem mlieko tak nasledne ked robim kavu tak prvych asi 10 sekund asi taha odniekial vodu lebo ma nulovu tlak a az potom zacne tlacit 4 bar a nasledne 9 bar

Ked skoncis napenovanie, nedopustas hned vodu do bojlera na schladenie a doplnenie? U Bezzery a maleho Lelita je bola nutnost popisana aj v manuale. Ide o to, ze pri napenovani sa minie cast vody z bojlera, z ktorej bola ta para, a tu stratu je treba nahradit. V krajnom pripade (bez doplnania vody a dlheho ci opakovaneho penenia) sa odfajci spirala. ;) Neviem vsak, ako to ma ECM, ci dopusta vodu automaticky, alebo sa musi dopustit manualne (Bezzera Unica, Lelit 58mm), ale tipol by som, ze manualne.
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 12:28:14
00
no vacsinou ked napenim mlieko tak uz potom nepotrebujem nic robit cize nedopustam ale teraz uz to robim aby som potom nemusel tak dlho cakat ked zas pustim extrakciu. predtym som to tak nemusel robit a tak mie to ani nenapadlo
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 12:30:21
00
No ... ale to dopustanie vody je POVINNE, inak hrozi poskodenie stroja (odpalenie špirály)!!!
Skus dosledne pozriet manual. ;)
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 12:36:11
00
Manual sa dostane na rad az ked je problem
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 12:42:55
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up