Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak hlavne porovnavate HX vs Single Boiler. HX je by design navrhnuta tak, ze robis naraz kavu aj paru. Na druhej strane na HX musis vacsinou odpustat vodu kvoli temperature surfing, takze tiez je ta spotreba vyssia. Moja spotreba vody na cca 4 espressa bola tak niekde medzi 0.5-1 liter vody.

Ja som si spravil pred vianocami radost s Cafelat Robot, tam staci tak 70 ml vody na jedno espresso. A pressure profiling sa s tym da prekvapivo dobre robit ... vacsinou simulujem londinium pressure profile. Bezzera Mitica HX odvtedy stoji v kute. Dalsia masina bude iste nejaka serioznejsia lever masina. Len este cakam, lebo maju tento rok vyjst nejake nove.
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 21:43:14
03
Hmm teraz pozeram a citam ze ci by mi viac nesadla HX 😏
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 23:34:31
00
Hmmm ... tak keď nečítaš návody, tak najlepšie ostať pri zalievanej ... :lol:
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 23:45:46
00
arrow_leftmilos2 napísal:
... Dalsia masina bude iste nejaka serioznejsia lever masina. Len este cakam, lebo maju tento rok vyjst nejake nove.

V poslednej dobe mám také komplikovanejšie kávy, ktorým lever profil nesvedčí a sú lepšie pri plnom tlaku od začiatku až do konca (teda po preinfúzii), Raz mi dokonca Ivica napísal, aby som zdvihol tlak na viac ako 10 bar (neurobil som, nechcelo sa mi otvarat stroj, ale zrusil som aspon profil s klesajucim prietokom/tlakom a la lever). Radsej asi masinu s flat profilom (ak sa neda padlo) a saturovanu hlavu.
Zobraziť komentár 19.01.2023 - 23:53:03
00
arrow_leftpeterg napísal:
V poslednej dobe mám také komplikovanejšie kávy, ktorým lever profil nesvedčí a sú lepšie pri plnom tlaku od začiatku až do konca (teda po preinfúzii), Raz mi dokonca Ivica napísal, aby som zdvihol tlak na viac ako 10 bar (neurobil som, nechcelo sa mi otvarat stroj, ale zrusil som aspon profil s klesajucim prietokom/tlakom a la lever). Radsej asi masinu s flat profilom (ak sa neda padlo) a saturovanu hlavu.

Mal som pocit, ze klesajuci profil sa vo vseobecnosti povazuje za najvhodnejsi. Kazdpopadne na komplikovane kavy by to chcelo najprv kupit poriadny mlyncek s flat burrs.
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 00:11:02
00
peterg predpokladam ze mas precitany uplne kazdy jeden navod ku kazdej jednej veci co mas doma, samozrejme cely a kazde pismenko, napr aj na auto 😉
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 00:54:15
00
Presne tak, robim vsetko preto, aby som nemusel ostať pri zalievanej. :rofl:
A medzitým som sa naučil rozlišovať v návode medzi podstatným a nepodstatným. :P
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 11:12:10
01
arrow_leftmilos2 napísal:
Mal som pocit, ze klesajuci profil sa vo vseobecnosti povazuje za najvhodnejsi. Kazdpopadne na komplikovane kavy by to chcelo najprv kupit poriadny mlyncek s flat burrs.

Skusal som už aj skôr striedať profily, niekedy bol o niečo lepší klesajúci ako straight, ale ten rozdiel nebol zďaleka o toľko lepší, ako je ten klesajúci horší u tých komplikovaných kávach - chuť je potom kyslo-trpko-horká a nedá sa s tým nič spraviť, najmä tá trpkosť je hrozná.
Jednoznačne áno.
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 11:18:06
00
arrow_leftpeterg napísal:
Presne tak, robim vsetko preto, aby som nemusel ostať pri zalievanej. :rofl:
A medzitým som sa naučil rozlišovať v návode medzi podstatným a nepodstatným. :P

najprv to musis precitat aby si vedel ci je to podstatne :P
dnes som robil zalievanu :D Fellow lebo som si zabudol zapnut zastrcku
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 11:54:07
00
Videl som tu spominany Robot rucny espressovac, ja som si podobne na vianoce spravil radost bazarovym Flair Signature a je to super hracka.
Nevyhoda je dlhsie priprava ako pri 'normalnom' kavovare a je trochu otravne skladat tie sucasti spat do kufrika, vyhoda je, co tak pozorujem, vacsia blbuvzdornost (asi puk "na vysku" viac odpusta chyby?), napinave sledovanie manometra pri tlaceni, a samozrejme ta prenosnost. Oprasil som k tomu rucny Xeoleo mlyncek z ali a raz za cas (lebo som lenivy to skladat a nemam na to permanentne miesto v kuchyni) sa takouto alternativnou pripravou potesim. Odporucam.
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 12:13:12
01
aky velky je ten set/kufrik
zvazujem na cesty nieco lebo to co sa vsade podava ako kava je ehm....
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 12:16:11
00
Inac coffeart.sk ma zlavu 20% na vsetko.
Tak pozeram, ze taky Bentwood 63mm za 2400 € alebo Ceado E37SD 83mm za 2080 € po zlave, nie su zle ceny.

O Bentwoode som este takto par mesiacov dozadu vobec nepocul. Je to taky 21 kg macko. Ale celkom sa mi pozdava co som zatial o nom cital. A vyjde to teda o dost lacnejsie ako Weber, Versalab, Monolith alebo Lagom.

Predpokladm, ze tuto na fore asi nebude moc ludi co ma s niektorym z tychto mlyncekov skusenost.
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 12:22:56
00
arrow_leftZoidberg napísal:
Videl som tu spominany Robot rucny espressovac, ja som si podobne na vianoce spravil radost bazarovym Flair Signature a je to super hracka.
Nevyhoda je dlhsie priprava ako pri 'normalnom' kavovare a je trochu otravne skladat tie sucasti spat do kufrika, vyhoda je, co tak pozorujem, vacsia blbuvzdornost (asi puk "na vysku" viac odpusta chyby?), napinave sledovanie manometra pri tlaceni, a samozrejme ta prenosnost. Oprasil som k tomu rucny Xeoleo mlyncek z ali a raz za cas (lebo som lenivy to skladat a nemam na to permanentne miesto v kuchyni) sa takouto alternativnou pripravou potesim. Odporucam.

Po par tyzdnoch uz mam celkom prax a odladene postupy s Robot-om. Teraz mi to trva do 4 minut na espresso, od napustenia vody do kanvice az po upratanie stagu (pouzivam elektricky mlyncek).
Zobraziť komentár 20.01.2023 - 12:26:24
01
arrow_leftscarinko napísal:
najprv to musis precitat aby si vedel ci je to podstatne :P ...

Práve to umenie spočíva v tom, že nie. :P

Naposledy upravil peterg dňa 20.01.2023 - 12:32:16, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.01.2023 - 12:29:33
02
Je to v pohode prenosne, vyska/sirka ako 13" notebook, na hrubku ~10cm, ako ECM paka od kridelka po kridelko.
Mlyncek sa tam nezmesti.

Prílohy:

IMG_8913 copy Medium.jpeg
IMG_8913 copy Medium.jpeg 82.59 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 20.01.2023 - 12:30:40
10

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up