Tak to som sa celkom trafil vo svojej predpovedi, že zlúčia 5xx a 8xx - teda nezlúčili ich doslova ale okrem dotyku naviac u 840 vyzerá, že budú rovnaké.
Výdrž , kvalita lokalizácie stúpnu ale viacmenej nič iné oproti 530 a 830... a to je možné, že nejaké nové funkcie sa dostanú aj do 530 a 830.
je.. a s tým spojené ovládanie navigácie, do 830 sa dá zadať kam chceš ísť do 530 to treba mať dopredu pripravené... vyzerá ale že v 840 nechali všetky tlačítka ako na 540, čiže to bude možné HW rolovať čo s tou dvojnásobnou výdržou baterky sú užívateľsky väčšie bonusy ako nejaká nezmyselná funkcia typu čas zotavenie a podobne, čo si aj tak povypínam rovno
je.. a s tým spojené ovládanie navigácie, do 830 sa dá zadať kam chceš ísť do 530 to treba mať dopredu pripravené... vyzerá ale že v 840 nechali všetky tlačítka ako na 540, čiže to bude možné HW rolovať čo s tou dvojnásobnou výdržou baterky sú užívateľsky väčšie bonusy ako nejaká nezmyselná funkcia typu čas zotavenie a podobne, čo si aj tak povypínam rovno
da sa to aj na 530 zadat ale nechces to klikat cez tie tlacitka to uz tam skor prides podla mobilu
Ono pre zadávanie cieľa navigácie (editovanie trás...) je celkom fajn aplikácia Garmin Explore pre Android - funguje pre Fénixy, Instinct a ešte niekoľko iných outdoorových zariadení. S EDGE 5xx (8xx) by to bolo super ale nie sú podporované žiadne cyklopočítače.
lenze ked mas pustenu aktivitu tak uz do edge nic neposles. musel by si aktualnu aktivitu ulozit, nahrat si tam course a potom zase spustit. Toto mi inak pride dost blbe ze si nemozem poslat s mobilu novu trasu pocas jazdy lebo edge sa nechce synchronizovat pocas aktivity.
lenze ked mas pustenu aktivitu tak uz do edge nic neposles. musel by si aktualnu aktivitu ulozit, nahrat si tam course a potom zase spustit. Toto mi inak pride dost blbe ze si nemozem poslat s mobilu novu trasu pocas jazdy lebo edge sa nechce synchronizovat pocas aktivity.
Toto tam ozaj mohli dokopat ked to vie spravit konkurencia. Ale asi to odkladaju pre 1050 alebo nieco co bude dalsie ako vlajkova lod...🤷♂️
Škoda že Garmin nemeria to VST aj cez hrudný pás keď si ho nechám cez noc, ale len cez hodinky.
Viem aj cez edge sa dá spraviť ten 3 minútový HRV test, ale ako to je presné oproti hodinkám čo to merajú celú noc, no neviem. Nemáte a tým niekto skúsenosti či je to ako tak presné po dlhšej dobe merania a či má nejaký význam sa tým riadiť
Ahojte, neviem ci sa totu uz riesilo lebo mam tu 225 stranok. Mam garmin edge 830, jadzim ho na mtb aj na cestaku. V poslednom case som spozoroval ako extremne trati signal co i len vojdem do nejakeho krovia nedajboze do lesa. Napr, idem rychlostou okolo 25 az 30km/h, vojdem do riedkeho lesa a uz je v prdely a hadze cisla od 5 do 15 km/h. Ma to nejake riesenie? ako mate nastaveny prijem signalu? iba GPS ci aj + GLonnas? Riesi tento problem snimac rychlosti? Mam este jeden dotaz. Ako je mozne ze garmin fenix 6x mi pridava mozno aj 100 vyskovych metrov na 20 km jazdu, a ubera vzdialenost, kdezto edge 830 naopak. Ake mate prosim skusenosti, pripadne ako to mate nastave? Dakujem za zmysluplne rady.
Snímač kolesa ti pomôže pri chybách GPS aby ti tam neskákali bludné hodnoty rýchlosti a prejdenej vzdialenosti... Ale chyby v trase budú. Teraz keď sú ešte stromy bez lístia tak ten prijem GPS by mal byť teoretický najlepší. Poslednú dobu som aj ja zaregistroval úplne ustrelené body na trase ale neviem či je lepšia kombinácia s Glonass alebo s Galileom.
Kedysi som čítal, že pre nás je vhodnejšie Galileo. Glonass vraj funguje lepšie pre polohy viacej na sever kvôli polohe Ruska a umiestnení jeho družíc. Či to je pravda netuším, len posúvam ako som čítal.
Ahojte, mám nový Garmin Edge 830 a zaznamenal som nasledovný problém s pripojením hrudného pásu (Garmin HRM-Run): Vždy keď sa snažím spárovať hrudný pás a Edge, tak sa nič nedeje, až do okamihu, kým nezapnem na hodinkách (FR 735XT) nejakú aktivitu. V tej chvíli sa k hodinkám pripojí hrudný pás a okamžite nabehne aj pripojenie hrudného pásu k Edge (ak však na hodinkách aktivitu zas zruším, či napr. hodinky prejdú do režimu úspory energie, pripojenie hrudného pásu k Edge sa preruší). Keď sa pokúšam pripojiť hrudný pás len k hodinkám, všetko prebehne bez problémov, ale pripojenie len k Edge proste nenabehne. Stretli ste sa už niekto s podobným problémom? Dá sa to nejak riešiť?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Výdrž , kvalita lokalizácie stúpnu ale viacmenej nič iné oproti 530 a 830... a to je možné, že nejaké nové funkcie sa dostanú aj do 530 a 830.
da sa to aj na 530 zadat ale nechces to klikat cez tie tlacitka
Toto tam ozaj mohli dokopat ked to vie spravit konkurencia. Ale asi to odkladaju pre 1050 alebo nieco co bude dalsie ako vlajkova lod...🤷♂️
Viem aj cez edge sa dá spraviť ten 3 minútový HRV test, ale ako to je presné oproti hodinkám čo to merajú celú noc, no neviem. Nemáte a tým niekto skúsenosti či je to ako tak presné po dlhšej dobe merania a či má nejaký význam sa tým riadiť