Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia savings RockShox základný servisný kit pre vidlice Domain
32,99 €
savings
MOC 52,99 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
Volodaj keby bola tak ju vezmem, ale push industries ma iba ocelove
Skôr by som Juraj povedal, že si prišiel na limity systému a rozjazdil si sa. Mne sa to stalo našťastie ešte na jeseň minulý rok a postupne šla preč pružina z vidly a následne aj z tlmiča. Ty máš čo pamätám celkom nízkozdvihový stroj ako aj ja ......a to je na pružinách problém. Titánová pružina ti pri AC3 samozrejme nič nerieši, lebo neexistuje...Pružina ťa akurát rozjazdí a následne potrebuješ tvrdšiu oporu.
Ja aktuálne jazdím vzadu pružinu, lebo tlmič som poslal na ladenie......ale po víkende ako som to poslal, tak som zachytil správu, že Ľubo Staňo sa kdesi nakomplet dolámal, takže kde a koľko bude môj tlmič netuším.....Takže musím jazdiť naďalej vzadu 450lbs pružinu a sú to pekné dorazy a hrana ak ti mám pravdu povedať.
Tak pozeraj, dolaďuj a hľadaj ďalšie možnosti.
Ale ta pruzina ma serie.. mozno este vyskusam o triedu tvrdsiu pruzinu a uvidim... mam modru teraz na mojich 73kg... nechcem skoncit pri formule selve dual air :/... viem ze je to ozaj dobra vidla, ale tych nastaveni
viete mi poradit , v com moze byt problem, ked sa opriem o vidlicu tak mi par mm zajde lahko a az potom zacne zaberat zdvih?
Ak vzduch, tak problem asi pri prechode negativna a pozitivna komora.
Pružina, slabé predpätie?
robil som servis maly podla YT, tak asi som nieco pokazil, len neviem co no
si pribral
By ma inak zaujimal aky je rozdiel medzi 0w30 a novym maxima plush... ci to nie je iba marketing...
RockShox Dynamic Seal Grease and SRAM Butter Grease
chcel by som spraviť základný servis na SR Suntour XCR32 Air RL Disc 100mm.
Zo suntour odpísali že žiadny olej sa tam nemení
Treba tam ešte nejaké iné oleje?
Ďakujem
J.
Belan123 musis ju znova otvorit a zlozit. Ja som raz na spominanej Raidon robil servis a otocil som jeden "valcek" s tesnenim hore hlavou, lebo uz na pohlad mi tak sedel. A vidla nechcela dobre drzat tlak. Rozobral som, znova zlozil, nedrzala. Nechapal som, tak som hladal na yt a chyba bola v tom otoceni.
Chcem si urobiť servis tlmiča pretože sa v ňom znižuje tlak. Neviem z toho výjsť.
Tlmič značky RockShock
Typ vzduchový
Moja váha je cca. 70 kg
Jazdím stredne agresívne. S akou viskozitou olej do neho mám dať? Poprípade čo by ste mi odporúčali?
Do tlmenia, pokiaľ len strácaš tlak sa púštať isto nemusíš.