Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-19% RockShox 200 hod/1 rok servisná sada pre tlmič Super Deluxe
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
Čo sa môže pototo, keď pri servise spodných nôh nevymením podložky, t.j. nechám tam pôvodné?
Robil som servis a náhradné podložky sa mi zdali oproti tým starým moc voľné, tak som nechal staré a teraz som čítal, že ich treba určite vymeniť.
Olej zatiaľ netečie, vidlica chodí ako má, len som ešte nebol na výjazde.
Sú ešte nejaké možnosti nastavenia progresivity?
Description: 2024_22, FLOAT X, P-S, A, 2pos, Evol LV, Flyer, UprocX, 230, 60, 0.6 Spacer, CL+, PRM, Rezi LM, Standard, Neutral Logo
viac sa dozvies tu:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Potom jedine tlmic s velkym aircanom. Mara Pro king can, DVO Topaz idealne ten novy alebo SR Triair atd.
Uplne najlepsie mas pruzinu ak mas progresivny ram.
https://1.bp.blogspot.com/-eBdqlmzn1vw/WkY2E8XFh7I/AAAAAAAAa8w/u2h7HKfo9GMib71puWut8-xUWEYZ0VP1gCLcBGAs/s1600/Canyon%2BSpectral%2B27.5%2527%2527%2B2018_LevRatio.gif
nepodarilo sa mi dohladat CR pre jeho model, ale foxy ho maju zvycajne vyssie, takze bud vnutorne poriesit kompresiu alebo ist do ineho tlmica..
PRM = preload (digressive) rebound medium
Rezi LM - nastavenie base valve v expanske, light prva poloha, medium druha poloha
Maksie kompresie su potom CL compression light a CXL compression extra light.
Negativka ti ovplyvnuje chod len na zaciatku a v strede tlmica. Ale ked ju zvacsis musis fukat vyssi tlak co je pri progresivnom rame neziaduce. Spectral s velkou negativkou bude az moc aktivny na zaciatku.
No len ty ako pises, mas linearny ram, kde vacsia negativka je prave vhodna.. on ma progresivny.. moj ram je tiez progresivny, megneg som skusal a nebolo to ono.. este so 4 bandami sa to jazdit ako tak dalo, ale realne bol citlivejsi len na samom zaciatku zdvihu, kde to az tak nepotrebujes, kedze vacsinu casu sa nachadzas aj tak okolo sag pointu.. pri nom uz bol tuhsi nez so standard can-om.. tiez som potom mal problem vyuzivat cely zdvih (0 tokenov) kvoli nutnosti fukat vyssi tlak.. Na druhej strane je ale pravda, ze nejazdim nejake zverstva
PRM = preload (digressive) rebound medium
Rezi LM - nastavenie base valve v expanske, light prva poloha, medium druha poloha
Maksie kompresie su potom CL compression light a CXL compression extra light.
Negativka ti ovplyvnuje chod len na zaciatku a v strede tlmica. Ale ked ju zvacsis musis fukat vyssi tlak co je pri progresivnom rame neziaduce. Spectral s velkou negativkou bude az moc aktivny na zaciatku.
Presne ako popisuješ, na začiatku zdvihu sa to prepadávalo aj pri vyššom tlaku a navyše sa to na môj vkus až moc húpalo.
Nedalo mi to a tlmič som dnes otvoril. Predtým som ešte googlil, že na spectral 2018 ide tlmič 230x60-65mm. Ale s vložkami som mal 57mm. Preto som ich vybral, čiže teraz tam je 62mm.
Napadlo ma, že by som negatívku mohol zmenšiť vyplnením o-krúžkami. Postupne som skúšal rôzne rozmery a podarilo sa mi tam vložiť 4ks o-krúžkov. Držia tam celkom dobre, nemyslím, že by mohli počas jazdy z toho rozšírenia vypadnúť.
Bol som sa previezť pred domom a je to podstatne lepšie. Sag už môžem nafúkať na 30%, bike sa na začiatku zdvihu neprapadáva a pri bunnyhopoch sa zdá že využijem celý zdvih. Som zvedavý ako sa to bude chovať v teréne. Nový tlmič zatiaľ nechem kupovať.