Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftskorpion napísal:
Nikto nikoho nenuti kupit si
Ale boha nuti.... https://www.energie-portal.sk/Dokument/zakaz-spalovacich-motorov-europsky-parlament-co2-fit-for-55-108773.aspx
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 17:10:21
00
arrow_leftskorpion napísal:
ty si ale nepochopil pointu. To auto je dobre...

Obavam sa, ze pointu si nepochopil Ty. A to ze uplne vobec. Tvrdis, ze to auto tak vyrobili naschval a cielene. To len svedci o tom, ze vobec nemas prehlad v automotive oblasti. Oni by ho radi vyrobili s väcsim dojazdom, ale ta platforma im to technicky neumoznuje. Toto je v podstate technologicke aj ekonomicky unosne maximum co na nej vedia spravit. Ty si fakt myslis, ze aj elektricke dodavky od Stellantisu su tiez cielene vyrobene s takymto malym dojazdom preto, ze toto je to, co si trh ziada? Mas prehlad o tom, ake su statistiky predaja tychto e-dodavok? Sorry, ale na toto uz nejdem dalej minat cas...
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 17:15:19
00
arrow_leftpeter120 napísal:

uz je rok 2035?
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 17:23:18
03
arrow_leftJezus napísal:
Obavam sa, ze pointu si nepochopil Ty. A to ze uplne vobec. Tvrdis, ze to auto tak vyrobili naschval a cielene. To len svedci o tom, ze vobec nemas prehlad v automotive oblasti. Oni by ho radi vyrobili s väcsim dojazdom, ale ta platforma im to technicky neumoznuje. Toto je v podstate technologicke aj ekonomicky unosne maximum co na nej vedia spravit. Ty si fakt myslis, ze aj elektricke dodavky od Stellantisu su tiez cielene vyrobene s takymto malym dojazdom preto, ze toto je to, co si trh ziada? Mas prehlad o tom, ake su statistiky predaja tychto e-dodavok? Sorry, ale na toto uz nejdem dalej minat cas...

preto maju aj verziu so spalovacim motorom. Alebo si vazne myslis, ze naschval spravili auto, ktore si nikto nebude kupovat? :-D
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 17:24:57
00
Posledna vec, aby som Ti aspon trosku rozsiril obzory. Snad to padne na urodnu podu, lebo ludia co toho vedia o problematike velmi malo maju casto pocit, ze vlastnia pravdu a presviedcaju o tom ostatnych...

To auto je postavene na platforme CMF-C/D, co je platforma koncernu Renault - Nissan. Je stara 10 rokov. Inak povedane vobec sa pri jej vyvoji povodne neuvazovalo s elektrickymi vozidlami. Kvoli emisnym limitom atd. je ale vyvijany tlak na vyrobcov a tak aj do na to neprisposobenych platforiem integruju elektropohon + baterie. To je aj pripad platformy EMP2 koncernu Stellantis na ktorej stoja uz tiez spomenute e-dodavky. Samozrejme to so sebou nesie velke obmedzenia a teda aj kompromisy. Najzasadnejsim je prirodzene moznost zakomponovania baterii a teda aj dojazd.

Takze ano, naschval vyrobcovia dnes robia auta, ktore si kupi minimum ludi. Ale dufaju, ze sa najde co najviac takych, co si to kupia. Lebo EU regulacie ich nutia. No a potom taki ako Ty, co tomu vobec nerozumeju, tu vypisuju rozpravky o tom, ze to bol ciel vyrobcu vyrobit auto s malym dojazdom. Ti co maju aspon trochu prehlad si pockaju na nove modely novej generacie postavene na platformach optimalizovanych pre elektro a teda s podstatne lepsim dojazdom...
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 17:42:51
02
A taki ako ty jezus, potom tieto veci, v tomto pripade nepodarky zastarale, vyuzivaju na kopanie si do, v tomto pripade elektroaut?

Ale aspon fajn ze si sa rozpisal a ukazal, ze sa vyznas a cielene to robis ;) - kedze si tymto modelom zaskatulkoval "elektromobilitu" vo vseobecnosti, aj ked vies ze to ide lepsie....

Nieje toto rozduchavanie flameu?
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 17:54:29
01
Aky zastaraly nepodarok, je to model 2024. ;) A preco by som nemal poukazat na to, ze prichadza dalsi nepodarok na trh? Flame tu spustili uplne ini ludia. A ja som tymito dodavkami rozhodne neskatulkoval celu elektromobilitu. Tvrdis nieco, co som nenapisal. Ale asi som sa dotkol ega vlastnika elektromobilu, ktory ma problem uznat, ze segment osobnych e-dodavok ma zalostne parametre a tak ide argumentovat v prospech elektromobility autom z uplne ineho segmentu...
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 17:57:08
02
- Sám si napísal, že je to 10ročná platforma. Ale následne používaš fakt, že je to model 2024.
- Píšeš, že neškatulkuješ elekromobilitu ale hneď v prvom príspevku o tom aute si dal "vtípek" na eletromobilistov
- Hodnotíš, že je to nepodarok. Ale to potom musíš tvrdiť aj o VW Up pretože je extrémne malé. Takisto aj o Bugatti Chiron, lebo je extrémne drahé, ...

Taktiež by som si to auto nekúpil. Ak si ho nekúpi nikto, je to problém danej automobilky. Ak používajú 10 ročnú platformu a nevedia vyrobiť niečo použitelnejšie, ich chyba.
Na druhej strane si môžeš dohľadať, že aj dodávky sa vyrábajú s podobnou batériou a využívajú ich kuriéri, zásobovanie, "doručovanie poslednej míle". Kuriér v meste nabehá tak 80km denne. Elektromobily sú výrazne tichšie do 30km/h a nesmrdia ti v meste pod nosom. Na tieto účely to je super. Ak potrebuješ niečo iné, máš na výber.
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 18:20:19
02
Tak si pozri co si napisal, nenapisal si ze naprd model, napisal si "elektromobilita v praxi".... A ano, ty si teraz napisal, ze je to auto vyrobene na 10r platforme, pre technologiu pre kt nebola urcena, ked mnoho dalsich vyrobcov/modelov je v elektromobilite ako takej niekde dost inde.... To aj ked ti postavim novy pc ale s 10r cpu tak mi budes tvrdit ze to nieje zastarale?

A ego mas utrete asi ty, ze niekto sa opovazi povemenovat co minimalne v tejto teme robis.

A nevkladaj mi do ust co som nepovedal pls. Upozornuj si na co chces. Ale tu neplac ked ta napr upozornim ze zavadzajuco generalizujes.

To ze je kopa ludi, vratane teba, konzervativ,co neobjektivne ofrfle aj modre z neba sme uz davno pochopili
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 18:23:02
01
Fakt klub jehovistov. :) Ja tu skritizujem konkretny novy model co prichadza na trh, ktory je objektivne zly, ale aj tak ste ublizeni ako keby to bolo vase vlastne auto a prekrucate fakty, aby vam to zapadalo do vasich teorii ake je to vsetko super. :)
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 19:39:17
02
Zrovna do dodavok sa tych baterii zmestia tri prdele. Aj na tu oravu a do Kosic. Nedavaju sa tam najma kvoli cene, zjavne po tom nie je dopyt. Som ale hrdy, ze na sk internetovych koncoch sveta je to vzdy plne odbornikov, ktori vedia najlepsie. Kam sa hrabu cinania, amici, vyspela europa. Slovacik vie... Ked raz budem velky tiez sa pojdem vysmievat z nejakych novych modelov lietadiel a hrncov. Alebo ani nie, nepotrebujem to... :)
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 19:45:30
02
Ty sa tu vysmievas kazdemu kto nema rovnaky nazor ako Ty a to napriec temami, takze asi to potrebujes celkom dost. :)
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 19:47:09
02
Okrem iného, Renault nemá žiadne auto dobré... a s malou dodávkou chodiť na výlety s deťmi je tiež blbosť...
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 20:30:22
00
S týmto výrokom by som celkom nesúhlasil
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 21:09:17
01
Tak aké je skvelé auto od renaultu?
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 21:11:37
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up