Ahojte. V sobotu sme boli so svagrom na vyjazde. On pouziva Garmin 1030 plus. Ja zaznamenavam aktivitu na hodinky Garmin Venu 2. Celu dobu sme sli spolu. On mal na konci vyjazd o 4km dlhsi ako ja. Svagor 93,75km. Ja 89.33km. Cim to je? Dakujem.
Najskor rozdielnym GPS modulom, pripadne nastavenim v oboch zariadenia. Porovnavas 300€ vyse 500€ zariadenia, ktore nie su rovnakeho urcenia. Edge 1030Plus je cyklocomputer takze tomu by som veril skor. Hodinky na ruke v lese nemusia byt az take presne. Pozri na nastavenia, Auto-stop moze taky rozdiel urobit.
Vdaka za reakcie. Skusim pozriet nastavenia. Cakal by som, ze ten GPS modul bude cca rovnaky aj ked zariadenia su odlisne aj cenou aj urcenim. Auto-stop na hodinkach nemam nastaveny. Nesli sme hustym lesom.
asi aj z dôvodu rozdielu veľkosti zariadení to nebude presné ani pri rovnakom nastavení, Edge má fyzicky väčšiu GPS anténu ako hodinky. Specs som nepozeral, môžu byť aj rozdielne chipy
ja som spozoroval nieco podobne,
Beh zaznam na F6, na 10tom km som sa otacal a bezal nazad (nedal sa okruh, vela snehu...)
Po case som siel presne ten isty usek ako zaciatok MTB vyjazdu, 530 bez senzorov. Na mieste, kde bol pocas behu presne 10km som mal na biku o vyse 400m viac, co sa mi teda zda na 10km dost.
Trasa vedie vacsinou dolinou, ale nikdy nebol ani naznak straty signalu.
Venu 2 sa staršie hodinky a ešte lacnejší model od Garminu. Ak chceš na hodinkách presnú GPS hladal by som hodinky ktoré majú multifrekvenčný záznam GPS.
Vdaka za reakcie. Skusim pozriet nastavenia. Cakal by som, ze ten GPS modul bude cca rovnaky aj ked zariadenia su odlisne aj cenou aj urcenim. Auto-stop na hodinkach nemam nastaveny. Nesli sme hustym lesom.
Keby ste mali obaja na naboji senzor rychlosti/vzdialenosti so spravne nastavenymi obvodmi kolies, tak by bol ten rozdiel par desiatok metrov mozno ani nie.
Ja odporucam ten senzor kazdemu, kto sa nevozi len po hradzi. Rychlost aj vzdialenost su ovela presnejsie.
Aha, zabudol som spomenut. Obaja mame senzor rychlosti. Obaja nastaveny automaticky vypocet priemeru kolesa. To ze su Venu zastarale je jasne. Planujem prejst na cyklopocitac.
Priznám sa, že ma to ani nenapadlo. Stale som ich mal spojené so snímaním rýhlosti. Myslel som že vzdialenosť berie podľa GPS. Ale premeriam si aspom tú moju hodnotu so skustočným priemerom.
Pri plavani na otvorej vode su asi najhorsie podmienky pre meranie vzdialenosti pomocou GPS. Tu je mozne pomerat jedine ak plavete kraulom, kedy sa ruka na ktorej su hodinky, aspon obcas vynori z vody. Pri prsiarskom style vam nepomena nic. Plavecke treningy od maja do konca septembra mam na vodnej nadrzi Bukovec pri KE. Tu je nazorne vidiet aky je rozdiel medzi roznymi typmi hodiniek (Fenix3 HR, FR 945 a FR 965) s roznymi GPS chipmi. Najnovsie FR 965 uz maju viackanalove GPS takze meraju najpresnejsie. Na druhu stranu s nimi plavam najpomalsie (menej metrov za rovnaky cas)
Z FR965 som teraz plával prsia na otvorenej vode. Plávam na Váhu z jedného brehu na druhý. Vždy na brehu sa postavím dám ruku von z vody, chytí GPS polohu a idem naspäť. Vzdialenosť cca sedí, takže dá sa to aj s prsiami. Naschvál som si zapol aj mapu v aktivite a všimol som si, že keď sa postavím na breh tak polohu nezaznamená hneď prvú, ktorú chytí GPSko ale pár sekúnd moja poloha skáče po mape a až potom keď sa ustáli tak zaznamená bod a správi spojnicu medzi týmto bodom a predošlim.
Hej, ale niekde v mori/jazere nie každému sa chce vychádzať z vody "hľadať" gps signál....treba prerušiť plávanie, vystrčiť ruku z vody a počkať na "chytenie" signálu...potom pokračovať a opakovať to.....
Škoda , že neviem dobre plávať kraul ?
Tak overiil som nastavenie obvodu na hodinkách. Bola manuálne nastavená na 2096mm. Skutočná po odmerani je 2188mm. Ako som dospel k tým 2096mm sa ma nepýtajte.?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Beh zaznam na F6, na 10tom km som sa otacal a bezal nazad (nedal sa okruh, vela snehu...)
Po case som siel presne ten isty usek ako zaciatok MTB vyjazdu, 530 bez senzorov. Na mieste, kde bol pocas behu presne 10km som mal na biku o vyse 400m viac, co sa mi teda zda na 10km dost.
Trasa vedie vacsinou dolinou, ale nikdy nebol ani naznak straty signalu.
Keby ste mali obaja na naboji senzor rychlosti/vzdialenosti so spravne nastavenymi obvodmi kolies, tak by bol ten rozdiel par desiatok metrov mozno ani nie.
Ja odporucam ten senzor kazdemu, kto sa nevozi len po hradzi. Rychlost aj vzdialenost su ovela presnejsie.
Škoda , že neviem dobre plávať kraul ?
Tak overiil som nastavenie obvodu na hodinkách. Bola manuálne nastavená na 2096mm. Skutočná po odmerani je 2188mm. Ako som dospel k tým 2096mm sa ma nepýtajte.?