Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
Novinka -8% BMC Teammachine SLR 01 ONE bicykel, carbon/neon red
11 999 €
-8%
MOC 12 999 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
Hh bez aut po karpatoch? Si asi jazdil v nejakom inom vesmire. Mna uz par aut slusne vytlacilo aj v karpatoch. O autobusoch medzi cervenym mostom a kamzikom tiez pomlcim.
PINYja uz aom sa naucil ze ine to nebude. Tie nenavistne komentare a nadavky na FB a kdekade sunod ludi co nejazdia na biku resp ak ano tak max niekde po hradzi do prveho bufetu. Prednejsie je pre nich vsade jazdit autom a ist do nakupaku je to najdolezitejsie a ked ma ist za cyklistom 10 sekund tak to je apokalypsa.
Tychto ludi nezmenis. Maju tu nenavist v sebe.
Ale to video je proste propagacia a snaha uputat nejaku pozornost v eteri. Ten pvc papek je samozrejme na ukazku toho aby vodici videli ako daleko je toho 1,5m. Vela ludi netusi kolko to je. Nemaju vobec odhad.
Navyse cyklisti jazdia 2 vedla seba casto z defenzivy. Ked ides za sebou tak to tam vacsina aut posle aj ked ide auto v protismere ale ked su 2 tak by toho jedneho musel zrazit a to uz nikto vedome neurobi narozdiel od tesneho liznutia ktore ta sice ohrozi ale nie je to priamy naraz. Proste normalna sebeobrana.
V konecnom dosledku by malo byt jedno ci ide jeden alebo dvaja nakolko ak ma dodrzat odstup tak musi ist cez protismer.
Trochu tazko sa to vysvetluje ludom ktori nejazdia denne cestak. To si treba zazit.
Jazdil som denne rano po racianskej v spicke do prace niekolko rokov. Uz som trochu otrly ?
Viem si predstaviť kampaň mtbikeru, čo sa pravidiel cestnej premávky týka. Logo mtbiker na omaľovánky, reflexné pásky, čelenky a podobne. Aktivita v meste, diskusie s políciou, hry pre deti, rodičov, niekde na veľkej ploche si skúsiť to obiehanie...viete, čo myslím. Reklama v telke nielen na tovar, zmieniť aj bezpečnosť. Postupne sa to ľuďom dostane do hlavy, tak ako ten malý zelený z....z reklamy. Majú veľkú moc podľa mňa ovplyvniť názor cyklistov a vodičov. Škoda, že sa takému niečomu nevenujú.
Inak, ako výchovou detí a rodičov k bezpečnému jazdeniu na cestách sa k výsledku nedopracujeme. Provokáciami a nenávisťou nikto nič nedosiahne.
toto je mentalita naroda, to sa nezmeni nejakou reklamou, to je od malicka.
krajnice neexistuju, su rozbite, hrbate, nezjazdne, nasypane strkom a sklom z rozbitych aut...
logicky je nutne sa tlacit k stredu...
stazujte sa na cestarov, ze nie su schopni urobit poriadne cesty.
Toto som mal urobit uz davno. Skoda ze nejde vypnut uplne. Ani BAN mu nepomohol.
Imho co by silno pomohlo, je poriadna komplexna vyucba v autoskole, sprisneny dohlad nad cerstvymi vodicmi a opakovanymi priestupcami vratane cyklistov, bodovy system atd atd. Neber to v zlom, tolerancia, reflexne pasiky to je vsetko pekne, ale v nasej realite a mentalnom nastaveni neucinne. Ano, je to dolezita cast a treba zacat od deti, ale my mame aj akutny problem na cestach a ten s detmi nevyriesime.
A verejne sa musim v tomto zastat scarinka, napisal to dost presne, len to zabil tym jazdenim po racianskej v spicke. Ja viem, ty mas pravo tam byt. Ale to neznamena, ze to bol dobry napad. Bolo to netolerantne prave k tym stovkam aut a ludi, ktorych v spicke brzdis a obmedzujes a ktori ti to potom davali aj najavo.
A este k zaangazovanosti mtbikeru. Opat, pekna predstava. Len mimo aktualnej reality. Nechcem hanit, ale mtbiker je proste ziskovo orientovana firma. Ide im o v prvom rade o predaje. Kedysi som sa ich interne pytal, preco predavaju "zamky", ktore sa daju otvorit uz len zlym pohladom. Preco pri nich nemaju aspon upozornenie (skvela moznost osvety, rovno aj s linkom na forum o kradeziach bikov), ze ako ochrana pred kradezou su zbytocne a neucinne a ze zakaznikom odporucaju radsej ine typy z ich ponuky. Ich reakcia bola nieco v zmysle "sme slobodny trh, ludia to kupuju, tak to predavame (a zarabame)". Hotovo.
Ci
Nepochopil si vôbec, čo píšem
Nemôžeme všetko chcieť hneď. A už vôbec nie zásadné zmeny, na ktoré sme neboli zvyknutí. Vždy boli a budú ľudia, ktorí nebudú rešpektovať zákony. Ja nepíšem o utópii. Slováci potrebujú na niektoré veci viac času, sami dobre viete, že vo veľa veciach v porovnaní so zahraničím zaostávame.