Súhlasím s myšlienkami, že po 70tke je každým rokom "ten kilometer akýsi dlhší" a "to 300-metrové prevýšenie akési vyššie". Telo neodrbeš. Ale:
Po 50tke má význam ten
e-bike vlastnit
Tomuto ja stále nerozumiem. Akože po 50tke človek "umiera" a pomaly sa pripravuje do hrobu, či čo? Kde sa vzalo toto magické číslo? Neviem, či je to tým, že v mojom okolí sú amatérski 60tnici a 70tnici, ktorí dávajú tisíce km ročne a kondične by uštvali nejedného 30tnika, ale možno práve pre túto "bicyklovú bublinu" pre mňa vek minimálne do 70tky nie je dôvodom na kúpu električky. Naopak, pre moju 43-ročnú telesnú schránku je to obrovským motivátorom, lebo vidím, že pri normálnej údržbe tela a životospráve (aj cigarety a alkohol je povolený) sa dá amatérsky šport robiť na veľmi slušnej úrovni do vyššieho veku.
Odôvodňovať kúpu električky takým nízkym vekom sú skrátka výhovorky - v dobe dnešnej medicíny a vedeckých poznatkov 50tka naozaj nie je vek. Nejdem to, samozrejme, zovšeobecniť na 100% prípadov, pretože sa stávajú zlé úrazy a dlhodobé zranenia a chronické problémy a skrátka niekto len nemá v živote toľko šťastia, ale na takých 90% spokojne.
Zato sú 40tnici s hlavou 80tnikov a práve takí si kupujú električky s vyhováraním sa na vysoký vek. Idem takého 40tnika hejtovať za kúpu električky? Nie, nech si jazdí, na čom chce. Len nech si sám pred sebou prizná, že je to o jeho lenivosti a nevyhovára sa na neexistujúce problémy. Lebo v dnešnej dobe sa ľudia veľmi radi na všetko vyhovárajú a za všetky ich nedostatky môže niekto iný a/alebo niečo iné, len nie oni sami.
Dosť bolo opúšťania

Idem ďalej zvyšovať HDP tohto štátu, aby mal Hranatý z čoho rozdávať ľudom, ktorým za ich dosjaté životy môže - ako inak - niekto iný...