Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftNazgul napísal:
Predvčerom sme v servise "ladili" nový Cube ONE44 Race...

Ten Cube je pedelec. Kto si predstavuje pod "ladením" prečipovanie a zmenu pedelecu na motorové vozidlo môže dať páčika
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 11:25:11
00
JoKopreco citas temy pod elektrobicyklami:) jedine ,ze tiez uz planuješ:)
Ja by som ti dal pacika ak by si si e-bike zaobstaral:)
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 16:51:28
00
double
Už som to raz (a možno viackrát) písal, napr.:
... tak raz za dva-tri týždne, keď sa chcem zabaviť a navštívim tému elektrikárov, tak narazím najmenej na jeden - dva takéto exotické príspevky...

Plánoval som, ale po operácii srdca už neplánujem. Už nie som tak chorý a starý, aby som si zadok vyvážal na pedeleku.
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 19:48:29
00
to nieje otom. Ja mam e-bike a stale jazdím aj na klasike. Ide o to, že sa potrebuješ jednak šetrit na dalšie roky jazdenia, potrebuješe regeneráciu a v mojom prípade sú kopce ktoré by som nikdy nedal na klasike. dalšia vec napr v toto ročné obdobie za svetla po práci by som na klasike neotočil to čo spravím na e-biku. Pre moje plány potrebujem kondíciu a vytrvalost a neznámená to,že by som ju kúpou e-biku stratil. Po 50tke má význam ten e-bike vlastnit ale samozrejme mat aj klasicky bicykel kto má rád ten pocit zdolaného kopca či príst zničený po výjazde to ti e-bike nedá:)
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 08:50:19
01
Ja by som sa na tom dorobil cestou nadol :) To by boli iné sypanice, keby som tak niekedy prišiel fresh na začiatok trailu 😎
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 09:00:14
00
aj to len chcelo by to e-bike pod 20kg. Ja len hovorím, že kludne sa jeden den rozbijes na nejakej gravel jazde a dalši den nemussí regenerovat doma ale kludne zobereš e-bike a pôjdeš sa niekde povozit.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 09:23:02
00
Ebike pod 20 už mám vybratý ak by bolo potrebné, ale zatiaľ ma všeobecne bicyklovanie prestáva baviť, než by som to reálne šiel kupovať. Cesťáky a gravel ja neznášam, keby bolo len to, tak nikdy v živote na bicykel nesadnem.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 09:39:25
03
arrow_leftJoKo napísal:
Ten Cube je pedelec. Kto si predstavuje pod "ladením" prečipovanie a zmenu pedelecu na motorové vozidlo môže dať páčika

Nemáš ani šajnu o čo išlo, ale hlavne že to ideš komentovať... S odblokovaním to nemalo nič spoločné...
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 09:42:04
01
branomelis: s gravelom este horkotazko mozes do lahuckeho terenu, ale cestak, na ten musis v lodickach aj ked je trosku drsnejsi asfalt :D
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:36:11
01
Súhlasím s myšlienkami, že po 70tke je každým rokom "ten kilometer akýsi dlhší" a "to 300-metrové prevýšenie akési vyššie". Telo neodrbeš. Ale:

arrow_leftdouble napísal:
Po 50tke má význam ten e-bike vlastnit

Tomuto ja stále nerozumiem. Akože po 50tke človek "umiera" a pomaly sa pripravuje do hrobu, či čo? Kde sa vzalo toto magické číslo? Neviem, či je to tým, že v mojom okolí sú amatérski 60tnici a 70tnici, ktorí dávajú tisíce km ročne a kondične by uštvali nejedného 30tnika, ale možno práve pre túto "bicyklovú bublinu" pre mňa vek minimálne do 70tky nie je dôvodom na kúpu električky. Naopak, pre moju 43-ročnú telesnú schránku je to obrovským motivátorom, lebo vidím, že pri normálnej údržbe tela a životospráve (aj cigarety a alkohol je povolený) sa dá amatérsky šport robiť na veľmi slušnej úrovni do vyššieho veku.

Odôvodňovať kúpu električky takým nízkym vekom sú skrátka výhovorky - v dobe dnešnej medicíny a vedeckých poznatkov 50tka naozaj nie je vek. Nejdem to, samozrejme, zovšeobecniť na 100% prípadov, pretože sa stávajú zlé úrazy a dlhodobé zranenia a chronické problémy a skrátka niekto len nemá v živote toľko šťastia, ale na takých 90% spokojne.

Zato sú 40tnici s hlavou 80tnikov a práve takí si kupujú električky s vyhováraním sa na vysoký vek. Idem takého 40tnika hejtovať za kúpu električky? Nie, nech si jazdí, na čom chce. Len nech si sám pred sebou prizná, že je to o jeho lenivosti a nevyhovára sa na neexistujúce problémy. Lebo v dnešnej dobe sa ľudia veľmi radi na všetko vyhovárajú a za všetky ich nedostatky môže niekto iný a/alebo niečo iné, len nie oni sami.

Dosť bolo opúšťania :-D Idem ďalej zvyšovať HDP tohto štátu, aby mal Hranatý z čoho rozdávať ľudom, ktorým za ich dosjaté životy môže - ako inak - niekto iný...
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:41:20
212
arrow_leftlto napísal:
branomelis: s gravelom este horkotazko mozes do lahuckeho terenu, ale cestak, na ten musis v lodickach aj ked je trosku drsnejsi asfalt :D

To som si myslel aj ja, pokiaľ som sa na cesťáku nejakým nedopatrením nedostal na lesné cesty s 20cm šutrami. No predsa sa nebudeš vracať! :-D
Týmto pozdravujem inžinierov z Continentalu, a odkazujem im, že ich Grand Prix 5000 700x28C kevlar toho znesú naozaj, naozaj veľmi veľa :-D
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:48:17
00
"No predsa sa nebudeš vracať" - tak to ma byt! :D
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:51:30
00
Prave s prichodom 50tky ma to krutenie zacalo naozaj bavit. Sme pretechnizovani a lenivi.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:59:30
08
arrow_leftEddie_G napísal:
Zato sú 40tnici s hlavou 80tnikov a práve takí si kupujú električky s vyhováraním sa na vysoký vek. Idem takého 40tnika hejtovať za kúpu električky? Nie, nech si jazdí, na čom chce. Len nech si sám pred sebou prizná, že je to o jeho lenivosti a nevyhovára sa na neexistujúce problémy

Toto presne píšem ako kritiku na električkárov. Sú to všetko obete epidémie lenivosti a pohodlnosti, žiadne také výhovorky neobstoja, že však sa hýbu na čerstvom vzduchu a keby nemali tie zťp-bicykle, tak by iba sedeli doma. To má byť čo za argument. Počas covidu, keď obmedzili pohyb vonku, tak snáď najhlučnejší boli tí čo aj tak doma presedia hodiny pred debilnou televíziou alebo v krčme pri pive a kartách. No tie im zavreli, tak im ostal iba ten televízor.
Ja som sa proste zobral, obmedzenie, neobmedzenie a dal si okruh cez okresy a dva kraje aj v tom najsilnejšom lockdowne . Lebo telo to potrebovalo a hlava sa musela vyvetrať od tých debilín čo sa v čase covidu šírili éterom z oboch táborov extrémistov.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 14:12:04
01
takže vlastne som lenivý tak preto mám e-bike. Nuž chcelo by to jeden výjazd so mnou lebo takto sa to ťažko chápe. Je aj e-bike preto, že si lenivý ale aj môže mat ďalších x opodstatnení ktoré nevidíte . Sám odporúčam kto chce mat kondíciu mat popri e-biku aj klasiku alebo robiť iný šport. V staršom veku sa dlhšie regeneruje tak preto. Kludne aj v 30 tke ten e-bike ak bude správne využívaný.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 14:23:15
00
keyboard_arrow_up