Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftmirec16 napísal:
jasne a strazia to tam skriatkovia z gringotbanky a draci, to fakt zeriete vsetko co vam podhodia?

som veeelmi zvedavy, ako zareagujes, ak sa to potvrdi
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 10:19:27
00
s radostou ti kupim pivo a verim v reciprocitu

zatial nieco na citanie:
https://theintercept.com/2023/11/21/al-shifa-hospital-hamas-israel/

https://www.theswaddle.com/we-are-officially-in-the-epoch-of-misinformation
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 10:34:41
00
Len aby som sa trošku zorientoval - keď to SWADDLE píše ako načisčisto pravdivý údaj 500+, HRW (!!!) citujúc generálneho riaditeľa nemocnice al-Shifa (v ktorej sa zhromažďovali obete) použije číslo do 250 ( https://www.hrw.org/news/2023/11/26/gaza-findings-october-17-al-ahli-hospital-explosion ), z fotiek HRW bez istoty že všetky telá pochádzajú z al-Ahli napočítali 65-75 vakov, nejaké telá a zrolované koberce a vynechal som AKÉKOĽVEK médiá, tak čo je vlastne skutočnosť a čo obyčajné "žranie" propagandy?
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 11:43:14
01
neviem teda, kde tam vidis “nacistocisto pravdivy udaj”, ale verim, ze pointe clanku (propaganda na oboch stranach) rozumies
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 12:07:49
00
Od kritika misinformácií akosi automaticky očakávam, že ide príkladom a dáva von len úplne korektné dáta, nie citácie Hamasu. Ale áno, rozumiem tomu bez problémov, akurát mám problém s článkami s introm "If you go by mainstream media reports, nobody bombed the hospital in Gaza." - lebo také niečo už ani neberiem ako propagandu, ale skôr otváračku pre udatný súboj so slamenými panákmi ...
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 12:52:13
00
tak tvrdis, ze tomu rozumies a potom napises, ze pouzivam citacie Hamasu ako jedine korektne data, co nie je pravda, tak asi potom ten clanok citame inak, beriem, kognitivne vnimanie, alebo vnimanie nuans cudzieho jazyka nemame vsetci rovnake

a odhliadnuc od pointy a mojich nazorov, ak teda uz sme pri argumentacnych fauloch, tak nie je nahodou tvrdenie, ze citacie Hamasu nie su korektne data, jeden z nich?
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 13:05:14
00
Hlavne by som trošičku skľudnil hormón a ešte tie narážky na kognitívne vnímanie a úroveň ovládania jazykov zvážil. Aby to bolo trošičku jednoduchšie, budem sa snažiť to upresniť aj vizuálne

[M] zaujímavé čítanie - SWADDLE (ak to podľa intra aj obsahu textu nie je kritika misinformácii, beriem späť a nechám si to vysvetliť podrobnejšie)
[G] SWADDLE píše 500+ (a cituje ministerstvo zdravotníctva Hamasu), podľa iných zdrojov to ale dosť výrazne nesedí
[M] OK, tak to celkom nesedí, ale propaganda je predsa na oboch stranách
[G] v pohode, akurát od kritika misinformácií (SWADDLE!!!) čakám že pôjde vzorom a dáta budú korektné

Vysvetľovať čo som myslel tou narážkou na tupé intro hádam nemusím ...

A s tou poslednou otázkou by som aj súhlasil, slamený panák ako vyšitý. Nikde som nenapísal, že citácie Hamasu nie sú korektné dáta. Píšem, že ak tvrdím že z bežných médií sa o tom v podstate nedalo dozvedieť (alebo aj dalo, ale NIKTO nebombardoval) a pritom tam bolo viac ako 500 mŕtvych, citácia je ako dôkaz alebo príklad korektného údaja strašne málo.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 13:36:35
00
ja by som skor skludnil tu predpojatost, ci veris alebo nie nebolo to myslene ako narazka/urazka, tie veci su fakty, ktore potvrzduje vela studii okrem ineho z oblasti napr. neurologie a behavioralnej psychologie, pisal som to neutralne, ale rozumiem, ze akakolvek neosobna forma komunikacie, ma nevyhodu chybajucej nonverbalnej a paraverbalnej zlozky a z toho mozu pramenit tieto nedorozumenia

a s tym druhym M nesuhlasim, imho tam pozmenujes kontext a implikujes, ze som prezentoval nepravdu a snazim sa o nepodareny damage control, nie, ten text vnimam ako kritiku propagandy na oboch stranach, ale kedze je nas informacny priestor (zapadny svet) zahlteny proizraelskou propagandou, tak su tam priklady prave z nej, tu citaciu som zacal vnimat v kontexte, na ktory narazas, az ked si to napisal, inak som jej nevenoval extra pozornost, za co vlastne dakujem

a to intro tiez neberiem ako ofenzivne ladene resp. ako slameneho panaka, znova imho plati to, co pisem vyssie o nasom informacnom priestore
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 14:26:28
00
Západny svet je zahltený palestínskou propagandou a je to aj jeden z dhodobých nástrojov ruskej propagandy, keďže celý naratív o "palestínskom národe" je konštrukt z Brežnevových čias, dovtedy si jednoducho hovorili "Arabi" a identitu dostali až zanovitým opakovaním témy, čo sa deje doteraz, čo rozleptáva verejnosť na Západe. Žiadny arabský štát pod menom "Palestína" nikdy neexistoval a tvrdenie, že sionizmus je nejaký neokoloniálny myšlienkový prúd, je podobný nezmysel, ako keby sme tvrdili, že keď Indiáni porazili Custera, tak išlo z ich strany o koloniálne ťaženie. Židia sú tam autochtónni už z obdobia pár tisícročí pred naším letopočtom, skôr by sa dalo povedať, že arabská expanzia bola prejavom kolonializmu, podobne aj neskôr zabratie územia Osmanskou ríšou.

Izraelci ani netrvali na tom, že tam bude len ich štát, súhlasili od začiatku s dvojštátím, neskôr aj ponúkli občianstvo obyvateľom Gazy, ale oni to odmietli, keďže súčasťou ich doktríny je od začiatku výhradne arabské územie. Dá sa povedať, že ak by Palestínčania zložili zbrane, bol by mier, ak by zložil zbrane Izrael, Židia by boli mŕtvi, koncept "Od rieky k moru" sme videli 7. októbra a je to stále ten istý princíp, ktorý nájdeme aj v základných dokumentoch Hamasu, kde sa nijaké vyjednávanie, či mierové spolužitie s Židmi nepripúšťa a jedinou odpoveďou má byť džihád.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 15:18:33
222
Stručné a jasné.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 15:34:10
01
Vytesat do kamenov a vsetkym mireccislo podobnym na ich cela
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 15:40:53
00
Breznev vladol v Sovietskom zvaze v medzivojnovom obdobi? Autochtonni par tisicroci? Si si isty?
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 15:46:24
00
v tom hajzlbaláhu jedna demisia za druhou.Horšie jak naša vláda.

https://x.com/jbetlach/status/1848817604104011810
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 23:34:34
00
pojem palestina vymyslel až cisár hadrián po porážke bar kochbu v druhom židovskom povstaní. a premenovaní provincie judea.Ja ti nevím,ale královstvo judea tak cca.900 pr.n.l. rovnako královstvo izrael.dávno pred arabskou kolonizáciou.kde boli vtedy nejakí fátimovci,mamlúci a osmani...ťahali tak akurát ťavy na arabskom poloostrove.
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 00:19:48
00
arrow_leftmirec16 napísal:
a s tym druhym M nesuhlasim, imho tam pozmenujes kontext a implikujes, ze som prezentoval nepravdu a snazim sa o nepodareny damage control, nie, ten text vnimam ako kritiku propagandy na oboch stranach,

V tom prípade mi neostáva iné, ako súhlasiť že neosobná komunikácia vedie k nedorozumeniam. Druhé M nebola žiadna implikácia minimalizácie škôd ani "Ha, I got you!" moment, len konštatovanie že borci jednoducho strelili capa, no zvyšné posolstvo mi je pomerne jasné a pokračujem v debate. Ostáva mi už len domyslieť, v čom je vlastne ten druhý rozpor - ak som opakovane použil frázu "kritik misinformácií" bez doplnku proizraelských / propalestínskych, celkom vážne som to myslel ako kritiku všeobecnú, t.j. na obe strany ...
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 07:28:58
00
keyboard_arrow_up