Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vo video recenziách hovorili, že ten cog by mal vydržať 20.000 míľ, teda cca 32.187km. To mi príde trochu moc na taký malý prevod. Uvidím časom. Samozrejme aj môj príspevok bol zameraný hlavne na MTB trenažéristov, ak niekto trénuje na trenežéri na triatlon asi si zvolí radšej normálnu kazetu ?.
21.10.2024 - 17:37:11
00
Vyzera to dobre. Ja som to chcel tiez poriesit, lebo vzdy musim ladit radenie ked davam bike na trenazer a potom zase ked ho davam naspat na koleso.
Bohuzial Wahoo sa rozhodol, ze nepridaju podporu Zwift Cog pre Kickr v5.
25.10.2024 - 19:28:02
00
Ahojte chcem si tento rok kúpiť trenazer na zimnú prípravu mam starší cestak 2x8 ale teraz dilema . Väčšinou píšu ze pre kazety 9,10,11,12. Viem tam dat 8 kazetu a bude to fungovať alebo ísť radšej do valxoveho napr elite tuo dik
28.10.2024 - 22:40:45
00
Záleží aj na tom, či bývaš v dome alebo v byte. Valce zvyknú byť výrazne hlučnejšie. Ak ešte nemáš s trenažérom skúsenosti, možno by so išiel do niečoho lacnejšieho a zvážil, či to má byť nevyhnutne smart trenažér. Ja "točím" už tretiu zimu na staručkom TACXe s magnetickým odporom (s pokazeným ovládaním odporu - vôbec mi to nevadí, lebo záťaž si viem voliť zmenou prevodov) a som s ním maximálne spokojný. Ventilátor je hlučnejší ako samotný trenažér. Akurát k nemu treba dokúpiť špeciálny plášť na trenažér.
Smart trenažér je väčšia sranda, ale ak ti to rozpočet umožňuje, investuj podľa toho.
Dobrým kompromisom mpre začiatok by mohol byť https://www.mtbiker.sk/shop/cyklotrenazery/trenazery/elite-tuo-interaktivny-smart-cyklotrenazer-p209689.html.

29.10.2024 - 05:54:46
    00
    TrainingPeaks Acquires indieVelo
    https://www.trainingpeaks.com/virtual
    29.10.2024 - 17:11:45
    01
    Dnes som bol asi na posledny “dlhsi” vyjazd a moc mi to neslapalo v druhej polovici. Mam po 50ke zvazujem ci vyskusat trenazer (v zivote som nic take neskusal), alebo lezat na gauci a obcas ked sa otepli cez den kratko sa previezt a potom zase az v sezone. Nemam ziadne vykonnostne ambicie, ale pohyb neuskodi. Nepresli ste si niekto niecim podobnym?

Prílohy:

IMG_4105.jpeg
    IMG_4105.jpeg 111.49 KiB thumb_up0thumb_down

01.11.2024 - 23:16:20
    00
    Dat 100+ (aj s nezanedbateľnými vm) a sťažovať sa ;))

Podobne, bez výkonnostných ambicii, trenazer som si zaobstaral pocas lockdownov, pouzival potom len obcas (ked je fakt hnusne pocasie a/alebo sa mi na hodinku nechcelo polhodinu obliekať/vyzliekat)

Slabsi výkon pocitovo moze byt kvoli comukolvek, unava, nevyspatost, nedoplnanie energie, prichadzajuca choroba, ... No takto jednorazovo a po 2 hodinach v kopcoch by som to neriesil, nechal na pohodu a dalsiejazdy. Treba aj regenerovať:)
    01.11.2024 - 23:59:24
    01
    Jediným dôvodom prečo som si zohnal trenažér, je práve nechuť obliekať sa do chladného počasia ako "cibuľa". Používam staručký Tacx s nefunkčnou brzdou. Považujem to za nepodstatný nedostatok, pretože si záťaž viem simulovať zmenou prevodov. Obrovskou výhodou je možnosť vytvoriť si vlastné cvičenia v Garmine. Dajú sa naozaj nastaviť všetky typy cvičení (od regeneračných, cez kadenčné, rýchlostné, vysoko záťažové). Cez zimu takto najazdím aj cez 1000km. Na vyskúšanie bohato stačí pár €. V bazári takých trenažérov nájdeš kopec. Ak ak by sa ti to zapáčilo môžeš zvážiť aj smart trenažér. Nemám to vyskúšané, ale je to určite iný level zábavy.
    02.11.2024 - 07:57:15
    02
    ja mám Elite Direto XR. Ale funkcia otáčok pedálovania je veľmi nepresná, kolíše hore-dole aj o 50 otáčok. Ja musím mať zapnutú funkciu otáčky pedálovania na biku a nie z trenažéra. Inak všetko ide ok Direto
    02.11.2024 - 18:45:04
    00
    Dakujem za rady, ak sa rozhodnem ci vobec to ma pre mna vyznam (stale som 50-50) tak by som asi siel do Wahoo KICKR CORE Zwift One.
    02.11.2024 - 19:08:56
    00
    kup si direct drive trenazer z decathlonu aj so zwift cog, nema zmysel vyhadzovat 2x tolko za "znackove" trenazery, rozdiel si nevsimnes
    02.11.2024 - 22:48:53
    00
    arrow_leftelpha napísal:
    kup si direct drive trenazer z decathlonu aj so zwift cog, nema zmysel vyhadzovat 2x tolko za "znackove" trenazery, rozdiel si nevsimnes

No neviem ci myslis ten d100 so zwift cog za 300e, ale podla parametrov je to znacny rozdiel
    03.11.2024 - 01:05:38
    00
    Mate niekto dlhodobu skusenost s Wahoo Zwift Click + Zwift Cog ? Premyslam ze by som to skombinoval s Elite direto xr-t a vyuzival 2 bicykle v tejto kombinacii.
    03.11.2024 - 09:01:14
    00
    totti7210 Jediny problem trenazerov je ked clovek potrebuje byt vonku. Ak si typ cloveka, ktoremu nevadi ze bude vnutri, tak je tolko moznosti ze skoro urcite najdes nieco co ta bude bavit. Od 'umeleho' zwiftu po 'realisticky' rouvy, od volneho jazdenia po treningovy plan, moznosti je kopec.
    03.11.2024 - 10:43:04
    01
    Dnes som si na stranke Scott nasiel info: The use of turbo/smart indoor trainers is not permitted with Scott and Bergamont carbon frames, if you wish to use such a device, you do so at your own risk and SCOTT sports SA accepts no risk or responsibility. No warranty claim will be accepted for such a case. (zjednpdusene, nesmies pouzivat ram s trenazerom).
    Co som presiel nejake vyjadrenia k tomu, tak nazory sa naozaj roznia.
    04.11.2024 - 16:04:33
    00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up