dik za rozsiahlu odpoveď ? nemal som na mysli tréning s cieľom pretekať, ale tie tréningové plány co ma zwift alebo rouvy, ci sú v pohode na seba rozvíjanie sa, ci uz ftp, vytrvalosť alebo napr zlepšenie v kopcoch, cize pre vlastné potešenie, bez pretekárskych ambícií
Hlavne tie plany sa daju aj volne stiahnut, upravovat a tiez vytvarat nove. Takze nezalezi v akej apke ich pustis, okrem napr mywhoosh, kde sa neda importnut trening (a ani napojit na inu treningovu platformu).
dik za rozsiahlu odpoveď ? nemal som na mysli tréning s cieľom pretekať, ale tie tréningové plány co ma zwift alebo rouvy, ci sú v pohode na seba rozvíjanie sa, ci uz ftp, vytrvalosť alebo napr zlepšenie v kopcoch, cize pre vlastné potešenie, bez pretekárskych ambícií
jasne, a su tam aj take moznosti, nieje nutne pretekat ani dat si ako ciel preteky idea tych trenovacich appiek je poskytnut ci co najefektivnejsi trening. pretoze do planov zapracovavaju aj tvoje vykony a adaptacie na trening.
v principe hlavny rozdiel je taky ze rouvy/zwift/... maju staticke plany, ktore maju nejake vseobecne ocakavane prinosy (napr. 80% za zvacsilo FTP 8%), ale ak nie dobre reagujes, alebo prilis dobre reagujes moze ti to byt lahke/tazke. toto je v pohode ked to robis tak pre radost, a neriesis cisla.
adaptivne plany (a da sa dokonca aj bez planov, v TR je "train now"), riesia aj tvoj aktualny treningovy stav, resp. ako si zvladol doterajsie treningy, a podla toho ti planuju dalsi trening.
uz to teda asi uzavriem, ak sa chces kondicne udrziavat, pripadne zacat so strukturovanym treningom aj zwift aj rouvy ti to poskytne, zwift ma viacej typov planov, ale rouvy ich malo (aspon mne sa zdalo) preciznejsie. samozrejme aj mywoosh mozes kludne zaradit, kde tie plany tiez nevyzerali zle.
ked ta ale zaujimaju cisla, bavi ta troska serioznejsie makat, kludne sa poobzeraj aj po appkach bez obrazkov, kde ti vedia nastavit trening podla tvojich casovych a vykonostnych podmienok, a pripadne aj cielov totiz to pri intervalovych treningoch v trvani 1 - 1,5hod a vyssich intenzitach nebudes mat potrebu sa nejako zasadne zabavat, lebo sa nuda nebude mat kedy dostavit.
Hlavne tie plany sa daju aj volne stiahnut, upravovat a tiez vytvarat nove. Takze nezalezi v akej apke ich pustis, okrem napr mywhoosh, kde sa neda importnut trening (a ani napojit na inu treningovu platformu).
Netreba skracovat. Kedze na trenazeri budes mat mensi najvacsi pastorok, tak je ako keby si na mtb kazete nejazdil najvacsie pastorky. Opacne by to bol problem, lebo by si nemal dostatocne dlhu retaz, aby si ju napol na najvacsie pastorky.
Tiez tak jazdim, namiesto 10-51 mam na trenazeri (len) 11-34.
Netreba skracovat. Kedze na trenazeri budes mat mensi najvacsi pastorok, tak je ako keby si na mtb kazete nejazdil najvacsie pastorky. Opacne by to bol problem, lebo by si nemal dostatocne dlhu retaz, aby si ju napol na najvacsie pastorky.
Breer vďaka za upozornenie. Objednal som ho este v noci(písali ze majú 10+ kusov), dnes ráno uz je opäť vypredaný. Takže uvidím či mi ešte nenapíšu, že smola...
Nerozumiem prečo mi plynule nefunguje garmin HR senzor na Zwifte, vonku funguje úplne normálne. Ide 10min, potom hodinu nič a potom zasa naskočí. Je spárovaný celý čas, len je zaseknutý napr na 80BPM. Mám to na macbooku cez BT + airpody na mobile, senzor kadencie a trenažér takisto cez BT, tak neviem či to je už príliš veľa signálu na Mac alebo čo.
Nerozumiem prečo mi plynule nefunguje garmin HR senzor na Zwifte, vonku funguje úplne normálne. Ide 10min, potom hodinu nič a potom zasa naskočí. Je spárovaný celý čas, len je zaseknutý napr na 80BPM. Mám to na macbooku cez BT + airpody na mobile, senzor kadencie a trenažér takisto cez BT, tak neviem či to je už príliš veľa signálu na Mac alebo čo.
Kup za 10€ ANT+ a vyskušaj - problem by mal zmiznuť
evidentne viaceré aplikácie majú problém s HRM garminom. tiež som jablčkar, zwift som chodil cez iphone a sparovať som si musel apple watchky. Skúšal som trainingpeaks aplikáciu kde hrm vôbec nezoberie, ani hodinky, ani cez ant+.
Najkurioznejší je MySwoosh, tiež tam nejde hrudný pás a z podpory mi odpísal chlap, že on má HRMpro a ten mu funguje takže vybavené.
Zwift mi funguje len cez ant+ ale dočítal som sa, že keď si spustíš zwift, treba spárovať všetko okrem hrudného pásu, spustiť aktivitu, dať pauzu a následne spárovať hrudný pás. Vraj tento postup funguje.
Ahoj, mate niekto Garmin Tacx NEO 2T Smart T2875 ? Funguje na ňom meranie výkonu L/P ?, v akom nastavení , konfigurácií? Software mi ukazuje že je aktuálny. (firmware 0.0.38)
Videl som (na youtube a aj popise Garminu), že meria výkon Ľ aj P, ale iba v Tacx alebo Garmin. Mne sa to žiaľ nedarí, ukazuje iba jeden celkový výkon. (kúpený asi pred 3 rokmi)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jasne, a su tam aj take moznosti, nieje nutne pretekat ani dat si ako ciel preteky
v principe hlavny rozdiel je taky ze rouvy/zwift/... maju staticke plany, ktore maju nejake vseobecne ocakavane prinosy (napr. 80% za zvacsilo FTP 8%), ale ak nie dobre reagujes, alebo prilis dobre reagujes moze ti to byt lahke/tazke. toto je v pohode ked to robis tak pre radost, a neriesis cisla.
adaptivne plany (a da sa dokonca aj bez planov, v TR je "train now"), riesia aj tvoj aktualny treningovy stav, resp. ako si zvladol doterajsie treningy, a podla toho ti planuju dalsi trening.
uz to teda asi uzavriem, ak sa chces kondicne udrziavat, pripadne zacat so strukturovanym treningom aj zwift aj rouvy ti to poskytne, zwift ma viacej typov planov, ale rouvy ich malo (aspon mne sa zdalo) preciznejsie. samozrejme aj mywoosh mozes kludne zaradit, kde tie plany tiez nevyzerali zle.
ked ta ale zaujimaju cisla, bavi ta troska serioznejsie makat, kludne sa poobzeraj aj po appkach bez obrazkov, kde ti vedia nastavit trening podla tvojich casovych a vykonostnych podmienok, a pripadne aj cielov
10% zlava na zwift trenazery, do konca roka, imo sa oplati
https://www.cyclingnews.com/news/get-your-ultimate-zwift-setup-with-this-10-promo-code/
Ide to aj v MyWhoosh
https://www.mywhoosh.com/docs/partner-connections/
Prehadzovacka Shimano XT RD-M8000-DSGS.
Nebude treba pri prehadzovani kolesa/trenazer manipulovat s prehadzovackou koli rozdielu velkych pastorkov?
Vdaka, presne toto som chcel pocut
maju už: https://www.bike24.com/p2876526.html
Kup za 10€ ANT+ a vyskušaj - problem by mal zmiznuť
evidentne viaceré aplikácie majú problém s HRM garminom. tiež som jablčkar, zwift som chodil cez iphone a sparovať som si musel apple watchky. Skúšal som trainingpeaks aplikáciu kde hrm vôbec nezoberie, ani hodinky, ani cez ant+.
Najkurioznejší je MySwoosh, tiež tam nejde hrudný pás a z podpory mi odpísal chlap, že on má HRMpro a ten mu funguje
Zwift mi funguje len cez ant+ ale dočítal som sa, že keď si spustíš zwift, treba spárovať všetko okrem hrudného pásu, spustiť aktivitu, dať pauzu a následne spárovať hrudný pás. Vraj tento postup funguje.
Baterka vybita, premeraj.
Videl som (na youtube a aj popise Garminu), že meria výkon Ľ aj P, ale iba v Tacx alebo Garmin. Mne sa to žiaľ nedarí, ukazuje iba jeden celkový výkon. (kúpený asi pred 3 rokmi)