Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftstanos4 napísal:
Myslim ze mu ide primarne o hadanie sa, a v lepsom pripade "grafmy predajov/vyroby dokazat ze bev a oz niesu riesenim nicoho a dalej mame palit fosil akoby sa nechumelilo".

O tom na čom jazdia ľudia a čo pália rozhodujú oni a nie ja. Tie čísla len ukazujú realitu a trendy. Ak sa ti to nepáči, tak sa chovaj inak.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:21:22
00
Ako vravim, hadat sa len. Sam seba tu vyhecovavas a napr teraz sa tvaris ze ti oponujem v tom co ludia palia a na com jazdia aj ked som nic take nikde nespravil.
Ale co, ja niesom psycholog/psychiater aby som tu riesil tvoje problemy. Navyse ani nemas zaujem riesit svoje citanie s neporozumenim....
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:46:18
02
arrow_leftbicycletour napísal:
andrej25
Ropa dôjde vtedy, keď jej cena vzrastie na úroveň, keď si ju nebudú môcť dovoliť ľudia. Jej spotreba stále rastie a cena nerastie viac než inflácia. A to je dôvod, prečo sú reči o jej konci nonsens.
Benzín stál na Slovensku v roku 2013 1,49 € a priemerná mzda bola 824 €, minulý rok stál benzín priemerne 1,59 € a priemerná mzda bola 1430 €. Takže mzda vzrástla o 74 % a benzín o 6,7 %.

dobre, ked si uz upravil a dal pocty.
vypocitaj: dnesna spotreba, aktualny rast (alebo priemerny rasta za pslednych x rokov). kedy sa spotreba zdvojnasobi?
ropa ma konecne mnozstvo, raz dojde. cim vyssi rast spotreby, tym skor. jednoducha matematika (vlastne mozno ani nie, vela ludi nechape exponencialny rast)
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:51:09
00
stanos4
Veď si písal, že BEV majú byť riešením a nemáme platiť za fosil. Ja ti píšem fakty o spotreba a ako sa vyvíja a že žiadny prechod na slnko alebo vietor sa nekoná. A to sa všade píše, že je to najlacnejšia energia na trhu. Keby tomu tak bolo, tak by nerástla spotreba fosílnych palív rýchlejšie než výroba zo slnka a vetra.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:52:47
00
andrej25
Keď sa bude znižovať zásoba ropy ,tak sa dozvieš podľa jej ceny. Dovtedy sú to len teoretické reči. Spotreba fosílnych palív rastie rýchlejšie než výroba zo slnka a vetra.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:54:52
00
Aké do vtedy, veď vypocitaj zdvojnasobenie. Potom ti možno blikne, že toľko ropy niet. Čiže spotreba nemôže tak rast. Hmm, tak ak nemôže rásť spotreba, tak ako si udrzim svoje pohodlie. Buď sa na to pripravím a obmedzim sa teraz prijatelnou mierou, alebo si narazim hubu.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:03:58
01
A keď spotreba fosílnych palív rastie, ako píšeš, to je dobre či zle?
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:05:21
00
andrej25
Takto že vraj sa vyčerpávajú fosílne palivá. Vidíš tam niekde pokles ich spotreby a rast ich ceny? Prvé reči o oil peaku sa objavili už v roku 1950, potom o 30 rokov neskôr a objavujú sa stále. A realita je takáto.
Príloha:
global-energy-substitution.png
global-energy-substitution.png 245.58 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:08:56
00
stanos4
Veď si písal, že BEV majú byť riešením a .
- kde? Nech mozem ked tak reagovat na vytrhnute z kontextu v lepsom pripade

nemáme platiť za fosil.
kde som nieco taketo napisal? Niesom si takehoto tvrdenia absolutne vedomy, takze prosim, osviez mi pamat

Ja ti píšem fakty o spotreba a ako sa vyvíja a že žiadny prechod na slnko alebo vietor sa nekoná.
ok, a kde som ti vyvracal ked tak ze slnko a vietor su dnes majoritne alebo nieco podobne

A to sa všade píše, že je to najlacnejšia energia na trhu. Keby tomu tak bolo, tak by nerástla spotreba fosílnych palív rýchlejšie než výroba zo slnka a vetra.

Zasa, nejak si interpretujes nejake data. Napr. tak odoka spocitane udaje pre solar+wind+hydro+nuclear z [quote=https://ourworldindata.org/grapher/global-primary-energy][/quote], ako relativny podiel z celeho kolaca:
1970 1/64 2%
1990 4/100 4%
2010 6.5/141 5%
2023 11/164 7%
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:10:57
00
Ak tam niekto vidí ...dokonca nulové emisie v roku 2050, tak asi nevie o čom rozpráva.

Ty nevieš čom rozprávaš, pretože tu nikto nerozpráva o nulových emisiách.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:23:02
02
stanos4
Chytanie za slovíčka si nechaj pre niekoho iného. Aj tieto domnienky.
"Čo vlastne chceš? Spaľovať ropu naveky, alebo iba sa okolo toho iba ukajat? Myslim ze mu ide primarne o hadanie sa, a v lepsom pripade "grafmy predajov/vyroby dokazat ze bev a oz niesu riesenim nicoho a dalej mame palit fosil akoby sa nechumelilo"."

A ak nevidíš ako sa vyvíja trh s fosílnymi palivami a s vetrom a slnkom, tak si extrapoluj dáta do roku 2050 a uvidíš aký budú mať podiel.
Príloha:
global-energy-substitution.png 117.16 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:26:30
00
Jaroh, nonono, neklam. Vsak predsa bicycletour o tom rozprava :D
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:27:13
00
stanos4
Chytanie za slovíčka si nechaj pre niekoho iného. Aj tieto domnienky.
"Čo vlastne chceš? Spaľovať ropu naveky, alebo iba sa okolo toho iba ukajat? Myslim ze mu ide primarne o hadanie sa, a v lepsom pripade "grafmy predajov/vyroby dokazat ze bev a oz niesu riesenim nicoho a dalej mame palit fosil akoby sa nechumelilo"."

A ak nevidíš ako sa vyvíja trh s fosílnymi palivami a s vetrom a slnkom, tak si extrapoluj dáta do roku 2050 a uvidíš aký budú mať podiel.
Príloha:

Ked citujes, cituj poriadne, aby bolo vidno kto co napisal.

A nejde o ziadne slovickarenie. Dal si tvrdenia ze som nejake vyroky (ich podstatu) niekde uviedol. Nedokazes to podlozit, takze si dovolim tvrdit ze hrubo zavadzas ba az klames. V tomto nemam dovod pokracovat.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:30:49
00
Jaroh
Prečítaj si toto dielo z dielne Európskej komisie a dozvieš sa o nulových emisiách dokonca do roku 2035.
https://www.europarl.europa.eu/news/sk/press-room/20230210IPR74715/fit-for-55-nulove-emisie-co2-pre-nove-osobne-automobily-a-dodavky-v-roku-2035
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:31:01
00
stanos4
Tak nepokračuj, dovi.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:32:33
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up