Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Fakt si myslis ze takouto urovnou debaty robis svojmu nabozenstvu dobru sluzbu? Ved si kazdy tuka na celo ked toto vidi.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 13:57:43
00
cokupit
Fakty sú takéto. V USA a EÚ klesá podiel elektromobilov.
Čo si o mne kto myslí je jeho vec.
A odporúčam byť menej naivný a myslieť si, že podľa diskusie na mtbiker sa ľudia rozhodujú, či si kúpia spaľovacie auto.
Príloha:
ev.png
ev.png 87.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 14:03:18
00
arrow_leftcokupit napísal:
Fakt si myslis ze takouto urovnou debaty robis svojmu nabozenstvu dobru sluzbu? Ved si kazdy tuka na celo ked toto vidi.

Napr ja si myslim ze bicycletour tu sustavne vedie flame, zvacsa uplne uleteny, a ako ukazal aj vyssie tak zavadza/klame. Vysledkom takehoto spravania ma tato tema niekolko 100stran, podla mna zvacsa neuzitocnych a nikam neveduch hadok.

Zacinam nadobudat presvedcenie, ze pri takychto ludoch, na soc sietach ale aj v realnom zivote, sa treba hlavne snazit aby "siroka verejnost" vedela o aky druh cloveka sa jedna, a naucit ju, ze nieje udrzatelne kontrolovat/korigovat/vyvracat kazde jedno tvrdenie nedoveryhodnych osob.
Nastroje tuna na to su precistenie diskusii adminom, alebo nepaciky.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 14:23:10
04
stanos4
Len smelo do toho.
Keď admin alebo nepáčiky zvrátia trend rastu fosílnych palív, tak idem do toho s vami. Alebo navrhujem, aby sa táto téma premenovala na "O elektromobilite (ale len pozitívne)"
Príloha:
global-energy-substitution.png
global-energy-substitution.png 117.16 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 14:55:20
02
stanos4
Ako vies, ze on je nedoveryhodna osoba, Co ked si to Ty?
Ja by som zakazal Teba, lebo odmietas diskusiu a chces len svoju pravdu aj ked sa staci pozriet okolo a aj slepy vidi pravdu ako to ide v EU dole vodou, lebo par hlupakov sa rozhodlo, ze budu urcovat co je dobre a co je zle.
Dobra vec sa presadi sama, tak ako sa to dialo po veky vekov.

bicycletour
zije v realite
Ty zijes zatial v nejakej vysnivanej utopii.

Jeden priklad.
V 90 rokov prisiel niekto s myslienkou VR (Virtualna realita), prve prototypy ale nepresadilo sa to.
Lebo neboli technologie. Myslienka fajn, vizionarska.
Trvalo to dalsich 30 rokov.
Dnes sa to uz pomaly rozsiruje ale stale je to "v plienkach."
Takze treba zit v realite a nie v sne, ze uz zajtra alebo do 5 rokov mozeme zit len zo zelenej energie,

Nikto nepochybuje, ze sa alternativne zdroje energie a aj elektromobilita casom presadia ale treba to robit s rozumom a nie nieco zakazovat a davat terminy dokedy sa co ma zaviest a vymysliet. To nikdy nefungovalo a ani nebude fungovat. Terminy.

Antiropisti
Staci si zadat v googli alebo sa opytat AI, kde vsade sa pouzivaju vyrobky z ropy.
Uplne vsade, od farmaceutiky (lieky), cez metalurgiu, elektroniku, vyroba chipov, raketova technika, ...
Plasty mate uplne vsade aj v elektromobiloch.
Aj ten Vodik vyrobis lacnejsie z ropy ako elektrolyzou.

Tak a antiropisti mozete zacat vyhadzovat veci z ropy.
Som zvedavy co vam zostate.
Holy zadok.
---

Chapem, ze ludia by chceli zit zdravo, ekologicky atd. Dobre sa to pocuva.
Kto by nechcel, ale treba si naliat cisteho vina a pouzivat zdravy rozum, co je dnes mozne a co este nie.
Nemozeme zit z peknych myslienok na papieri a utopistickych reci.
Aj ja by som chcel mat napr. antigravitacny pohon, lietat si kade tade po vesmire.
Ale treba zit v realite.

Ked sa zlym vedenim v EU zruti ekonomika, z coho chcu pokracovat v dotovani pomaly uz vsetkeho.
Si budu tie dotacie tlacit?
A ze trh vyriesi vsetko.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 16:33:00
02
Red1
Toto mám najradšej, ak niekto porovnáva technológiu v energetike s mobilmi, počítačmi a neviem čím, ktoré nepotrebovali oslobodenie od dane, dotácie, príkazy, zákazy a neviem čo.
Realita je taká, že bez dotovania, zákazov, príkazov a oslobodenía od daní sú elektromobily a energia z vetra a slnka utópiou, ktoré len vysávajú štátne rozpočty.
Najnovšie sa spamätali aj v Česku, kde chcú obmedziť dotovanie solárov a vetra, pretože aj ten problémový plyn vychádza lacnejšie než všetky tie občasné zdroje.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 16:55:59
01
arrow_leftRed1 napísal:
stanos4
Ako vies, ze on je nedoveryhodna osoba, Co ked si to Ty?
Ja by som zakazal Teba, lebo odmietas diskusiu a chces len svoju pravdu aj ked sa staci pozriet okolo a aj slepy vidi pravdu ako to ide v EU dole vodou, lebo par hlupakov sa rozhodlo, ze budu urcovat co je dobre a co je zle.
Dobra vec sa presadi sama, tak ako sa to dialo po veky vekov.

bicycletour
zije v realite
Ty zijes zatial v nejakej vysnivanej utopii.

Jeden priklad.
V 90 rokov prisiel niekto s myslienkou VR (Virtualna realita), prve prototypy ale nepresadilo sa to.
Lebo neboli technologie. Myslienka fajn, vizionarska.
Trvalo to dalsich 30 rokov.
Dnes sa to uz pomaly rozsiruje ale stale je to "v plienkach."
Takze treba zit v realite a nie v sne, ze uz zajtra alebo do 5 rokov mozeme zit len zo zelenej energie,

Nikto nepochybuje, ze sa alternativne zdroje energie a aj elektromobilita casom presadia ale treba to robit s rozumom a nie nieco zakazovat a davat terminy dokedy sa co ma zaviest a vymysliet. To nikdy nefungovalo a ani nebude fungovat. Terminy.

Antiropisti
Staci si zadat v googli alebo sa opytat AI, kde vsade sa pouzivaju vyrobky z ropy.
Uplne vsade, od farmaceutiky (lieky), cez metalurgiu, elektroniku, vyroba chipov, raketova technika, ...
Plasty mate uplne vsade aj v elektromobiloch.
Aj ten Vodik vyrobis lacnejsie z ropy ako elektrolyzou.

Tak a antiropisti mozete zacat vyhadzovat veci z ropy.
Som zvedavy co vam zostate.
Holy zadok.
---

Chapem, ze ludia by chceli zit zdravo, ekologicky atd. Dobre sa to pocuva.
Kto by nechcel, ale treba si naliat cisteho vina a pouzivat zdravy rozum, co je dnes mozne a co este nie.
Nemozeme zit z peknych myslienok na papieri a utopistickych reci.
Aj ja by som chcel mat napr. antigravitacny pohon, lietat si kade tade po vesmire.
Ale treba zit v realite.

Ked sa zlym vedenim v EU zruti ekonomika, z coho chcu pokracovat v dotovani pomaly uz vsetkeho.
Si budu tie dotacie tlacit?
A ze trh vyriesi vsetko.

Na to aby sa dala vist diskusia treba, aby si si nevytvaral slamenych panakov zo mna. Nech sa paci, napis kde konkretne klamem/zavadzam/co z toho co som v tomto vlakne napisal nieje pravda.

Niesom si vedomy toho ze by som coilen 1 priklad z tych co si napisal na vyuzitie vravel nieco na sposob "zajtra musime ukoncit vyrobu tychto produktov z ropy". To ze ty si mi to tymto de fakto vlozil do ust (kedze reagujes na mna), je teraz tvoj "problem" ukazat ze som to niekde tvrdil, a nehadzat ma do vreca ak to tu niekto iny tvrdil (ani toho si relevantne niesom vedomy).

Nehovoriac o tom, ze hrubo zavadzas/klames o tom, ze odmietam diskusiu - neodmietam konstruktivnu diskusiu, kde sa ludia pocuvaju, a snazia sa pochopit jeden druheho. Ak toto ale nieje, a niekto vyslovene systematicky zavadza a klame, coz som tourovi ukazal/vyzval ho nech vyvrati, tak taku "diskusiu" ja nepovazujem za prinosnu, z dovodov co som vyssie uviedol.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 17:02:32
00
arrow_leftandrej25 napísal:
dobre, ked si uz upravil a dal pocty.
vypocitaj: dnesna spotreba, aktualny rast (alebo priemerny rasta za pslednych x rokov). kedy sa spotreba zdvojnasobi?
ropa ma konecne mnozstvo, raz dojde. cim vyssi rast spotreby, tym skor. jednoducha matematika (vlastne mozno ani nie, vela ludi nechape exponencialny rast)

veď ale na počtoch stroskotá vždy aj elektromobilita keď už sme pri tom ;) počet "vozidiel" vs zdroje vs kapacita siete atď.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 17:11:10
00
V akom zmysle, resp mozes dodat nejake data na toto tvrdenie? Niekde v pociatkoch tohoto vlakna (radovo na prvych 10 stranach) som spravil odhad pre FR (pretoze nan sa tusim niekto odvolaval) a par krat sa uz pytal nech mi ho tu ludia vyvratia a nic.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 17:25:02
00
arrow_leftbicycletour napísal:
cokupit
Fakty sú takéto. V USA a EÚ klesá podiel elektromobilov.
Čo si o mne kto myslí je jeho vec.
A odporúčam byť menej naivný a myslieť si, že podľa diskusie na mtbiker sa ľudia rozhodujú, či si kúpia spaľovacie auto.
Príloha:
ev.png

Toto sa vola graf exponencialnej funkcie. A je rastuci. S casom stupa. Priamo vyvracia tvoje tvrdenie o klesajucom pocte ev. Tym je povedane o urovni tvojich "argumentov" vsetko...
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 18:06:09
00
cokupit
Ty si dobrá exponenciálna funkcia. Extrapoluj si ten trend do budúcnosti. Dám ti sem ešte jeden graf o vývoji elektromobilov z EÚ. Nehovoriac o tom, že je to všetko živené dotáciami, oslobodením od daní a príkazmi. Otázkou je dokedy to štátne rozpočty vydržia financovať.
Príloha:
eu.png
eu.png 59.81 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

A toto je trend v USA

Prílohy:

us ev market.png
us ev market.png 69.35 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 18:14:08
00
bicycletour

1. K prvemu grafu - tak prosim extrapoluj aj celkove predaje (nie len BEV). Na zaklade poslednych par rokov by to znamenalo, ze aj auta ako take sa prestanu predavat. Ved predsa pred 5rokmi sa predalo 15M, teraz sa preda cca 12M. Este chvilu a bude to 0 aut. Alebo ze by nie?

2. Mimochodom, YoY narastali EV o 13% celosvetovo. Cize tvoj cherry picking ani tu neobstoji. A navyse, aj keby BEV aj klesali, tak co? Aj diesel mal pred par rokmi takmer 50% share v EU, teraz sa predava menej ako BEV. Preco tu nepises o diesli ako o mrtvej technologii?

https://www.motorfinanceonline.com/news/global-sales-of-evs-reach-10-6m-growing-13-yoy-new-automotive/
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 19:45:05
01
Pretože už dizel nemáš u predajcov v ponuke.. ja som kupoval tento rok 2auta dizlu ako šafranu ale našli sa posledné skladový😁🤘
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 19:50:39
01
Kali033
1. Pozri sa na podiel elektromobilov. Keď klesá predaj áut celkovo, tak mala predsa tá super technológia elektromobilov mať exponenciálny rast ako tu niekto tvrdí. Ibaže elektromobily klesajú ako absolútne, tak aj relatívne.

2. Žijem v Európe a tu platím dane, tak ma zaujíma Európa a hlavne trhy, kde ešte vládnu zákazníci a nie byrokrati. Kľudne nech rastú predaje elektromobilov v Číne aj o 200 %. Keď chcú vrážať rozpočet do elektromobilov, tak nech tak robia.
A u dieselov robili byrokrati všetko možné, aby znemožnili ich výrobu. To je tá spravodlivá súťaž na trhu.
Takto to vyzerá v krajine, kde sa do trhu prestali miešať politici a rozhadzovať štátne peniaze.
Zaujímavý je ešte fakt, že v Nemecku v celkom bohatej krajine klesá záujem o elektromobily pri podiele asi 4 % na celom vozovom parku M1. Čo sa bude diať s trhom pri 20 % podiele elektromobilov? To budú exponenciálne rasty.
Príloha:
germany.png
germany.png 59.46 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 20:04:15
01
arrow_leftbicycletour napísal:
Ibaže elektromobily klesajú ako absolútne, tak aj relatívne.

svedkovia elonovi nazobali sa vehiklov do sytosti a teraz prisiel rad na bezny lud
ten vsak kriticky vnima aj financnu stranku veci, proste nekupia drahsie a rovnako velke auto, len preto ze ev.
napr chudobny clovek sa v zime tiez potrebuje zohriat, nebude brat tepelne cerpadlo ked na to niesu peniaze a kachle splnia ucel.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 20:14:23
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up