Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To podľa mňa prešlo bez povšimnutia ako ďalší zo systémov zadného náboja :)
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 11:32:48
00
myslim ze slovne spojenie "E13" a "naboj" automaticky sposobil absolutny nezaujem 99% bajkerov :D
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 11:39:09
10
My sme s Jančim to 1%, ktoré tento náboj zaujal....za mňa teda jedno z mnohých riešení. Viac ma poslednou dobou z nábojov zaujala nie úplne novinka, ale tichučké náboje ONYX....cena hrozná, ale omnoho horšia je hmotnosť. Preto si to netreba škrabať a uctievať si osvedčenú DT350ku :)
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 11:56:59
01
niekedy stačí zmenit pár komponentov a zrazu máte zo starého - nový bicykel. mne stačilo vymenit brzy , dlhšiu teleskopicku sedlovku a stare zjazdené plášte a jazdenie nadobudlu zase iný rozmer:). Aj v servise Vam povedia ,že niekedy je lepšie osadit kvalitný komponent ako cely bicykel.
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 12:32:47
00
Hlavne aby vydržali výrobcovia týchto kvalitných komponentov. Tie novinky sa doslova chŕlia a všetko samé top kúsky. Napríklad podobnú správu som zachytil nedávno aj u môjho obľúbeného Ohlinsu. Tiež tam boli nejaké správy o redukcii zamestnancov. Ceny top komponentov tiež sú hodne mimo, bez akcií v podstate nepredajné kusy, následný predaj v akcii asi nie je pre výrobcu už úplne pohladením do budúcna...Takže postupne prejdeme na Aliexpress :)
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 12:43:38
01
proste praskla bublina,nič sa nedeje je to normálny ekonomický cyklus,presne takto to má byť.
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 12:50:55
00
Kedze vacsi pes JB, mensich COVID dorazil ovela skor, ked im velki vykupili komponenty.
Ale zda sa, ze aktualne napr. RBcko vstane z popola a ma novinky, aj ked bez fullu.
https://mtbs.cz/clanek/rb-htr-navrat-ke-korenum/kategorie/preview
https://mtbs.cz/clanek/rb-rx-team-sterkolet-pro-patrioty/kategorie/preview
https://mtbs.cz/clanek/rb-cr-team-klasika-v-novem-baleni/kategorie/preview
+Aj detske biky zacali.

Doplnenie: Pozrel som ich stranku - pribudne aj novy full https://www.rb-bike.cz/rb-bike-katalog/xc-trail/tr-140/ram/

Naposledy upravil Palo TT dňa 20.12.2024 - 16:00:00, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.12.2024 - 14:20:31
01
double: zacinas prenikat do tajov jazdenia na komponentoch :)
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 14:23:59
00
arrow_leftbranomelis napísal:
My sme s Jančim to 1%, ktoré tento náboj zaujal....za mňa teda jedno z mnohých riešení. Viac ma poslednou dobou z nábojov zaujala nie úplne novinka, ale tichučké náboje ONYX....cena hrozná, ale omnoho horšia je hmotnosť. Preto si to netreba škrabať a uctievať si osvedčenú DT350ku :)

2 roky jazdím silnejšiu obdobu Onyxu, s podobnou hmotnosťou a vôbec mi nevadí, že je ťažší než bežný rapkáč. Kolesá sú 26" ľahučké Spank Spike 33 s ľahkými Schwalbe NN a zrýchľujú lepšie než staré Spank Tweet Tweet s Minioni, pretože sa zmenilo rozloženie hmotnosti. Viac hmotnosti v osi a menej na obvode. Trakcia v teréne tiež lepšia, dokonca som ani nemenil nastavenie tlmiča.
Najväčšia výhoda tej spojky, samozrejme popri krásnom tichu, je elasticita. Takže ma netrápi ani mierny pedalkickback.
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 14:48:57
02
arrow_leftbranomelis napísal:
S vývojom bicyklov to je tak, že za posledných 5 rokov prešli dosť výraznými zmenami k výrazne lepšiemu.

Ak vyuzivas HW nadoraz, tak suhlasim. Ale z mojho pohladu (dlhsie backcountry vyjazdy a aj nohy) mam skor problem, ze si neviem kupit normalny bike a tak som pred par rokmi nakupil ramy Trek Superfly FS (model 2003 resp. 2004) do zasoby + doplnil hlavko, co znizi uhol o 2° a som spokojny.
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 15:05:18
01
arrow_leftPalo TT napísal:
...
Ale zda sa, ze aktualne napr. RBcko vstane z popola a ma novinky, aj ked bez fullu....

Doplnenie: Pozrel som ich stranku - pribudne aj novy full https://www.rb-bike.cz/rb-bike-katalog/xc-trail/tr-140/ram/
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 15:59:36
00
fluider
Čo to máš za náboj? Sem s ním ak je to obdoba Onyxov. Pozriem a prípadne dám do zásobníku nápadov, okrem toho mi teraz zostali nejaké karbónové ráfy, ktoré len tak zatiaľ suším bez výpletu.

Palo TT
Môže byť s tým, že je ti problém zohnať dnes rám na postavu s dlhšími nohami. Ja to mám asi tiež tak, ale vyriešil som to extra dlhou teleskopkou. Ale pri aktuálnych Lkách, ktoré mi sedia úplne musím mať sedlovku extra vytiahnutú z rámu, alebo mega dlhú. Takže za posledné asi 2-3 roky pribudli sedlovky s 210-240mm zdvihom a to sú pre mňa tie špičkové drobné zmeny, ktoré naozaj za posledné obdobie veľmi kvalitne doplnili svet cyklo komponentov.
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 16:20:27
01
branomelis
Je to môj redesign ich pôvodného konceptu, ktorý prebrali od TruePrecision Components a oni to prebrali po ďalšej US firme z 80. rokov. Mám tam menej častí, predovšetkým väčšiu spojku a vyberatelny vonkajší cylinder spojky. Trochu som zisťoval situáciu na SK a dalo by sa to tu vyrábať za podobnú cenu ako sa predáva Onyx. Bohužiaľ, som za tie 2 roky stratil paru a akosi nemám chuť to ďalej posúvať smerom k predateľnému produktu. Aj tak by som asi kombinoval výrobu v Číne hliník a tu oceľ, pretože sú tu kvalitnejšie ocele i keď táto Čínska je zatiaľ úplne OK.

No. Dal by som viac fotiek, ale neviem cez mobil viacero naraz. Prepáč.

Prílohy:

P_20220115_125840.jpg
P_20220115_125840.jpg 90.22 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

P_20220115_130251_vHDR_On.jpg
P_20220115_130251_vHDR_On.jpg 110.36 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 20.12.2024 - 19:32:26
015
Jááj tak...to máš taký vlastný produkt. Ja som, že to je nejaká komerčná záležitosť. Vzhľadom na to čo sa aj tu v tejto téme teraz píše aj o veľkých hráčoch na trhu sa ani nečudujem, že ľudia aj keď by vedeli nechcú nič vyrábať. Malosériovo sú ceny extra, veľkosériovo zas chýba dopyt. Ale pekné vidieť takéto rôzne výrobky. 👌👌
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 19:56:53
00
Tak zase, keď si uvedomime aké predražené stupidity sú ľudia ochotní kupovať, veci, ktoré neprinášajú nič nové, lepšie, nič neriešia, prípadne aké kvantá podpriemerných nábojov sa predávajú, tak niečo kvalitné by mohlo mať nádej na život. Možno sa k tomu časom vrátim.
Veľké značky už nepatria pôvodným majiteľom, ale veľkým firmám, ktoré to kupujú a utápajú iba ako finančné aktíva. Treba podporovať malé značky, lebo za nimi sú ľudia, ktorí idú na trh s vlastnou kožou, s vlastným životom. Napr. náboj by som kúpil jedine Onyx alebo nový e13 Sidekick (alebo treba spraviť e13 s klatikovou spojkou :-) ).Tlmič asi jediné pružinu od Vorsprung.
Zobraziť komentár 20.12.2024 - 21:27:15
12

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up