To fakt neexistuje spôsob, ako toho psychopata ruského agenta zastavit? A opozícia, tá čo, už vypráža kapra? Aspoň bú by mohli povedať, nech citime, že v tom marazme nie sne ako prostí občania sami.
-----------------------------
Robert Fico tvrdí, že mu Volodymyr Zelenskyj ponúkol 500 miliónov eur, ak bude súhlasiť s členstvom Ukrajiny v NATO, píše web Politico. Premiér to vyhlásil v čase, keď podľa srbského prezidenta plánuje v najbližších dňoch návštevu Moskvy a stretnutie s Vladimirom Putinom.
Podľa webu slovenský premiér za zatvorenými dverami upozornil Zelenského, že Slovensko môže pre zastavený tranzit ruského plynu prísť na poplatkoch až o pol miliardy eur.
Ukrajinský prezidenta sa následne podľa Fica spýtal, „či by som hlasoval pre členstvo (Ukrajiny) v NATO, ak by mi dal 500 miliónov eur v ruských aktívach, a samozrejme som povedal: Nikdy!“ citoval Fica európsky portál.
Fico a Zelenskyj mali počas samitu EÚ v Bruseli spory. Zelenskyj napr. odkázal Ficovi, že Ukrajina dopláca oveľa viac ako len na cenu plynu; stráca ľudské životy. Slovensku a ďalším krajinám sa po ukončení tranzitu ruského plynu cez Ukrajinu v novom roku predraží dovoz energie. Zelenskyj pripomenul, že peniaze z predaja plynu Rusko používa na zabíjanie civilistov na Ukrajine.
Fico zasa vyhlásil, že očakáva plynovú krízu, a obvinil z toho ukrajinského prezidenta. Povedal, že Slovensko by voči Kyjivu mohlo zvážiť odvetné kroky. Slovensko Ukrajine predáva elektrinu, Fico spomínal aj humanitárnu pomoc. (n, politico)
https://dennikn.sk/minuta/4375147/