Lokalizácia
Formulár sa odosiela
stale sa nejak nechapeme, alebo nechces. to ako sa sprava ten zwift a ako sa v tom jazdi, ako tocis na tom statickom bicykli ktory sa nehybe, to je to co mi vadi. a ked ti to pride blizke realite tak asi zijem v inom vesmire lebo mne teda vobec nie. ako som uz pisal, ak by neslo jazdit na erg a neboli by workouty nejazdil by som ten trenazer ani minutu. nerozumiem ako na tom niekto moze ist everesting alebo 24h. mne to vadi uz po 5 minutach. ale kazdy sme iny. ja fakt radsej pojdem von v minus 5 ako by som mal hodinu tocit na tom mucidle. vcera som na tom bol 2h len preto ze vonku bolo mokro a poladovica a hrozil nejaky uraz. plsu potrebujem zacat uz spalovat nejake prebytocne kalorie. pozrel som pri tom 3 diely Acolyte a nejak to ubehlo.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 10:21:44
01
arrow_leftscarinko napísal:
nerozumiem ako na tom niekto moze ist everesting alebo 24h.

Ja mam znameho, co na tom isiel nejaku 1000 km vyzvu a trvalo mu to 30 hodin. Trenazer nemam, ale nechapem, ako na tom za prve niekto vydrzi 30 hodin, za druhe udrzi pocas toho priemerku na urovni 33 km/h, lutujem, ze som sa ho vtedy nespytal na watty.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 11:10:06
01
priemerka nie je problem. to uz som tu pisal ze tie rychlosti v tom zwifte su nerealne.
vcera 2h 186w priemer vykon, 122bpm priemer tepy a 34,9kmh priemerka
nerealne ani ked ti bude do chrbta fukat
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 11:32:12
00
Vies, kedze ja sa v trenazeroch nevyznam, dovolil som si s nim vtedy polemizovat, aky vyznam ma taka vyzva, ze 1000km na trenazeri, ak ta priemerka neni realna - mne sa to vtedy realne nezdalo ani nahodou. Ci by nebola praktickejsie vyzva napr. 30 hodin na trenazeri a prejst co najviac dajme tomu. Sa vtedy dost urazil...
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 11:38:15
01
Inak taka technicka, vlastnu vahu, popripade ostatne premenne mas nastavene dobre? Trenazer nakalibrovany?Ja mam Elite Suito, nastavoval som to pri kalibracii cez nativnu appku elite a aj v samotnom rovy/zwift.
Ja jazdim len Rouvy a vykony aj rychlost su +/- podobne ako vonku....samozrejme od trenazera za 500€ netreba cakat simulaciu reality, vsakze.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 12:40:39
01
priemerka nie je problem. to uz som tu pisal ze tie rychlosti v tom zwifte su nerealne.
vcera 2h 186w priemer vykon, 122bpm priemer tepy a 34,9kmh priemerka
nerealne ani ked ti bude do chrbta fukat

obvod kolesa mas nastaveny pre trenazer spravne? nemoze byt tam zrada, ze ti to hadze kvoli tomu vacsiu rychlost? ..ale celkovo, pre cyklo smart trenazer rychlost je viac menej irelevantna, dolezitejsie su watty, tie su presne stale a su podstatou treningu na smart trenazery viac menej.

P.S: asi by toto cele bolo vhodne presunut do temy "Cyklisticky trenazer"

Naposledy upravil 666biker dňa 07.01.2025 - 12:52:30, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 07.01.2025 - 12:47:34
00
kde sa zadava obvod kolesa ? :D a zmysel ???
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 12:49:25
00
Tu mate nejaku kalkulacku na power/speed vypocet. Samozrejme ze su tam aj dalsie premenne.
Power/speed calculator
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 12:53:28
00
normalne v apke ktoru pouzivas (videl som to na rouvy aj na trainer road) a tak isto sa zadava aj v garmine cyklo pocitaci ked si tam pridas trenazer, viac menej kvoli tomu, ked chces realny udaj na vzdialenost/rychlost, lebo ako sa tu spomina, tieto virtualne platformy pouzivaju virtualnu rychlost / vzdialenost na zaklade ich prepoctov, no ked si to paralelne nahravas na garmine napr., tak tam bude prejdena vzdialenost realna na zaklade obvodu kolesa (v pripade trenazera zotrvacnik simuluje koleso to je snad jasne). Spusti si zwift jazdu a zapni nahravanie aj na edge a uvidis aky je pomer vzdialenost/rychlost na konci jazdy virtual vs co napocita garmin.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 12:56:44
00
v apke (rouvy, zwift) sa nikde obvod kolesa nezadava, nie je dovod ...
a v edge pocita nezmysel a nie realnu vzdialenost z obvodu kolesa, lebo nevie aky ides prevodovy pomer, ten tam mas nastaveny len jeden pevny ...
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 13:00:48
00
obyčajný old school tachometer meral vzdialenosť na základe obvodu kolesa, cize keď ma zotrvačník nastavený na daný obvod nesimuluje to jednoducho 1 otočenie zotrvačníka = 1 otočenie kolesa s daným obvodom a na základné toho mas vzdialenosť a rýchlosť je uz len výpočet vzdialenosti a času?
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 13:32:34
00
a co si tym chcel povedat ? ved tu ziadne realne koleso nemas ... cize nemas ani pocet otacok kolesa ... pises predsa o garmine, nie zwifte ...
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 13:36:48
00
garmin meria podla info z trenazeru ktory mu posiela RPM. cize ked prehodim na kazete meni sa rychlost kedze sa zotrvacnik toci rychlejsie.
ale vo zwifte som to tiez nikde nevidel kde by som mohol dat obvod. predpokladam ze maju nejaky udaj nastaveny ked vyberas ci jazdis MTB alebo ROAD.
hmotnost mam samozrejme nastavenu inak by mi davalo blbe FTP a od toho sa odvija workout ktory je zalozeny na % z FTP
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 13:42:28
00
garmin meria podla info z trenazeru ktory mu posiela RPM. cize ked prehodim na kazete meni sa rychlost kedze sa zotrvacnik toci rychlejsie.
ale vo zwifte som to tiez nikde nevidel kde by som mohol dat obvod. predpokladam ze maju nejaky udaj nastaveny ked vyberas ci jazdis MTB alebo ROAD.
hmotnost mam samozrejme nastavenu inak by mi davalo blbe FTP a od toho sa odvija workout ktory je zalozeny na % z FTP

ano, garmin ma z trenagera info len o wattoch a kadencii ... cize garmin netusi ako sa toci zotrvacnik na trenageri, ... v edge mas v nastaveniach trenagera obvod kolesa a jeden pevny prevodovy pomer, to je vsetko ... cize edge nema info aky prevodovy pomer realne ides, cize o presnom merani rychlosti a vzdialenosti nemoze byt ani reci ...
posledna veta je opat nezmysel ... ftp nepocita z hmoptnosti, ale si ho tam zadavas sam, hodnoty W vo workoute su na hmotnosti nezavislé ... hmotnost sa zadava kvoli hodnote W/kg ktoru app pouziva na vypocet rychlosti podla profilu
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 13:53:24
00
zaver -> dolezite su proste pri jazdeni na trenazery watty a rychlost/vzdialenost je len na okrasu a pocit ze sa clovek hybe aj ked stoji doma na mieste :-)
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 14:00:04
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up