Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Myslím znalca na prácu. Ja si nemyslím, že diel bude zlý, skôr tá práca, ale tú nemám ako dokázať, alebo sa možno opýtam výrobcu či evidujú nejaké prípady, kedy treba zábeh spojky. Lebo podľa poznatkov mi nejde úplne do hlavy to zlepšovanie chodu po prejdení už nejakých 500 kilometrov
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 18:43:09
00
Dáš reklamovať spojkovú sadu z dôvodu vibrácii … výrobca ti dá čierne na bielom, kde bol dôvod vibrácii. Môže to robiť úplná banalita, ako je zle očistená plocha na kľuke a z dôvodu axiálnej hádzavosti ti vibruje pedál/spojka cez krivo namontovaný prítlačný tanier až po chybu spojky, ako takej atď…
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 18:53:23
00
arrow_leftFrancisek napísal:
Nepotrebuješ znalca, v rámci reklamácie to posúdi výrobca a v prípade zamietnutia dodá aj dôvod.

No nie je to také jednoduché-aj značkové autodiely sa vyrábajú kdekade-hlavne v Číne,nikto nebude posielať nejaké ložisko cez pol zemegule,tak to proste je.
Bude velmi ťažké to vyreklamovať,proste smola :|
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 18:58:07
00
Myslím, že keby som to teraz dal dolu, tak výrobca sady na tom nenájde vyosenie. To by museli byť asi od montáže oválne diery, alebo čo...A ako spomínam, keď to dám kamarátovi mechanikovi, tak mi povie, že čo bláznim, že to auto ide lepšie ako niektoré nové modely...Ja len viem, že stará spojka šla krajšie, len mi prepadával spojkový pedál občas...tak sa dalo nové ložisko a s tým aj sada - pôvodnej v podstate nič nebolo....No a teraz po zajazdení sa to už začína podobať na pôvodný stav.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 19:00:11
00
renovaziar to lozisko mohli poskodit pri montazi, ale uz to nedokazes. Deje sa to dost casto pri vymene kotucov.
Das vymenit kotuce, ale tie su prilepene a nechcu zliezt dolu, tak si servisak pomoze kladivom. Pod kotucom je lozisko. To na axialne razy stavane nie je. Rana kladivom urobi na gulicke plosku a ta sa postupnym jazdenim zvacsuje az zacne lozisko hucat. A par mesiacov po vymene kotucov prides menit aj lozisko.

Mozno si u teba pomohli takto pri montazi toho loziska.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 19:04:04
01
.....ak sa servis podujal že vykoná opravu vozidla,hoci dobre vedel že použije pri oprave diel dodaný zákaznikom,plne preberá zodpovednosť za vykonané dielo ako celok.....a teda aj za dodaný diel.Servis má ale právo takúto zákazku odmietnuť.....u nás na Slovensku je to tak.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 19:42:42
00
Nebolo by na škodu, keby si si nevymýšľal vlastné definície. Nič nezaväzuje opravovňu prebrať zodpovednosť za diel, ktorý prinesie zákazník! Môžeš sa ísť na to spýtať do akéhokoľvek autorizovaného servisu, že čo ti na to povedia. Rovnakú odpoveď som dostal, keď som sa pýtal, či v autorizovanom servise namiesto originál motorového oleja, použíjú Millers Oil v príslušnej špecifikácií. Na to som dostal odpoveď, že ho použijú, ale zapíšu to do servisnej knižky s tým, že ak nastane akýkoľvek problém na motore, ktorý by mohol byť spôsobený olejom, nebude mi uznaná reklamácia alebo záruka na motor.

To je to isté, ako keby mi niekto priniesol prúdový chránič "kto vie odkiaľ", a požadoval odo mňa záruku, že v prípade potreby, zareaguje prúdový chránič správne.

"Dodávanie vlastných dielov na opravu auta sa môže zdať ako spôsob, ako ušetriť peniaze a kontrolovať ich kvalitu. Mali by ste si však byť vedomí možných problémov v prípade opakovanej poruchy. Opravovňa nenesie zodpovednosť za problémy spôsobené komponentom, ktorý nepredala.

Určenie, či je porucha dôsledkom chybného dielu alebo nesprávnej inštalácie, môže viesť k sporu. V takejto situácii si dokazovanie zavinenia mechanika bude vyžadovať odborný posudok, napríklad znalca. Náklady na znalecký posudok a opravu môžu prevýšiť úspory z vlastného nákupu dielov.

Je potrebné si uvedomiť, že iba zmluvný servis na nákup a montáž dielov zaručuje, že servis nesie plnú zodpovednosť za vykonanú službu." zdroj: https://www.autotrendy.sk/
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 19:51:06
01
Diely hlavne musia spĺňať príslušné normy a špecifikácie a podliehajú danej certifikácii. Pri niektorých veciach, ale je možné namiesto originálu dostať aj nepodarenú čínsku kópiu. Samozrejme je jasné kto má za čo zodpovednosť. Pri oprave, ktorú vykoná servis z nimi dodaných dielov majú zodpovednosť aj za prácu aj za diel. V prípade, že diel je zlý je možné nárokovať aj novú cenu novej práce servisu. V prípade dielu, ktorý si prinesie zákazník si zákazník vie diel reklamovať sám, tam sa môže dozvedieť, že diel mu zničil servis a vtedy idú znalci a celé sa to môže predražiť. Riešenie jednoduché.....Diely praštiť do šrotu, kúpiť nové inde lepšej značky a vymeniť servis. Ja pri tejto ignorácii so spojkou, kde ma mi vysvetľovali, že to bude nedokonalým zábehom už do toho servisu asi nepôjdem....Len som sklamaný, že tak jednoduché až primitívne auto ako VW niekto má problém profesionálne a za rozumný peniaz oservisovať. Takže budem si hľadať nového servisáka, ktorý ma doslova zasype argumentami čo všetko by pri ktorých km vymenil, aby vozidlo bolo TIP-TOP...samozrejme s cenovými alternatívami od rôznych výrobcov.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:01:47
00
Noze renovaziar, daj vediet ze co/kde robis - nakupim si tonu fejkov, a zajednam si ta na ich namontovanie :D
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:07:46
00
....právny vzťah medzi autoservisom a zákaznikom (spotrebitelom) rieši občiansky zákonník.Všetci ktorí si myslíte že nemám pravdu najdite v OZ utanovenie ktoré moje tvrdenie vyvráti.....v opačnom prípade ste gágaji.táraji a pre mňa prdúsi.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:17:04
00
.....branomelis
....a kto ti kázal kupovať búčoru ktorá má najazdené 250 000 km.Plačeš na nesprávnom hrobe.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:22:37
00
arrow_leftrenovaziar napísal:
....právny vzťah medzi autoservisom a zákaznikom (spotrebitelom) rieši občiansky zákonník.Všetci ktorí si myslíte že nemám pravdu najdite v OZ utanovenie ktoré moje tvrdenie vyvráti.....v opačnom prípade ste gágaji.táraji a pre mňa prdúsi.

Gágaj, táraj, prďús, blbeček... dobre čítaj.

Občiansky zákonník:

§ 646 Osobitné ustanovenia o zodpovednosti za vady
odsek (4)

Zhotoviteľ nezodpovedá za vady, ktorých príčinou je vadnosť materiálu dodaného objednávateľom alebo nevhodnosť jeho pokynov, ak objednávateľa na vadnosť materiálu alebo nevhodnosť jeho pokynov upozornil.

https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-predpisy/SK/ZZ/1964/40/#paragraf-646.odsek-4
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:39:18
01
blbečka si mohol vynechať;) ale samozrejme, ze máš pravdu, je to tak, nielen podla zakona/zákonníka, ale aj logicky
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:48:58
00
Pán vsetkozjedol sa dosť opustil...
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:56:02
01
Tak pomenujem každého, kto sa oháňa niečím, o čom vlastne ani nemá šajnu. A tento tu, sa ide oháňať občianskym zákonníkom, a popritom ani nemá šajnu, čo sa v ktorom paragrafe, vôbec píše. S takýmito individuami mám početné skúsenosti, hlavne keď ma presviedčajú o svojej pravde, ktorú im vždy vyvrátim príslušnou normou. Podaktorí majú ešte dokonca tú drzosť, že dané normy označia za nezmysel 🤣

Preto som si toho blbečka odpustiť nemohol. Možno bude patriť k tej malej hŕstke, ktorá sa nad sebou aspoň z časti zamyslí a nebude si viac vymýšľať svoje definície. Alebo aj nie 🤦‍♂️
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 20:58:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up