Nebolo by na škodu, keby si si nevymýšľal vlastné definície. Nič nezaväzuje opravovňu prebrať zodpovednosť za diel, ktorý prinesie zákazník! Môžeš sa ísť na to spýtať do akéhokoľvek autorizovaného servisu, že čo ti na to povedia. Rovnakú odpoveď som dostal, keď som sa pýtal, či v autorizovanom servise namiesto originál motorového oleja, použíjú Millers Oil v príslušnej špecifikácií. Na to som dostal odpoveď, že ho použijú, ale zapíšu to do servisnej knižky s tým, že ak nastane akýkoľvek problém na motore, ktorý by mohol byť spôsobený olejom, nebude mi uznaná reklamácia alebo záruka na motor.
To je to isté, ako keby mi niekto priniesol prúdový chránič "kto vie odkiaľ", a požadoval odo mňa záruku, že v prípade potreby, zareaguje prúdový chránič správne.
"Dodávanie vlastných dielov na opravu auta sa môže zdať ako spôsob, ako ušetriť peniaze a kontrolovať ich kvalitu. Mali by ste si však byť vedomí možných problémov v prípade opakovanej poruchy. Opravovňa nenesie zodpovednosť za problémy spôsobené komponentom, ktorý nepredala.
Určenie, či je porucha dôsledkom chybného dielu alebo nesprávnej inštalácie, môže viesť k sporu. V takejto situácii si dokazovanie zavinenia mechanika bude vyžadovať odborný posudok, napríklad znalca. Náklady na znalecký posudok a opravu môžu prevýšiť úspory z vlastného nákupu dielov.
Je potrebné si uvedomiť, že iba zmluvný
servis na nákup a montáž dielov zaručuje, že servis nesie plnú zodpovednosť za vykonanú službu." zdroj:
https://www.autotrendy.sk/