Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No tak už aj mne prišla obálka aby som opustil druhý pilier. Vzhľadom na moje parametre = vek + zárobok, aj keď nerád, ale asi vystúpim,

Tak ako :?:
Odolal si psychologickej ofenzíve,alebo si pustil opraty z rúk?
04.07.2009 - 08:34:33
00
Ozivim temu, lebo ma zaujalo, ze podla verejnych info su prve priznane dochodky na urovni 13 az 30 eur mesacne, resp. priemer okolo 25 eur, a vsade strasny hejt od ludu, je mi jasne ze tito prvi sporili mozno kratko a Fico s partiou to viackrat dodzubali, len mi nie je jasne, ked pisu ze taky dochodok sa da "kupit" za cca nasporenych 6000 eur, zaujalo ma ze tam niekto moze mat tak malo, nemam nijak extra premiersky plat a mam tam niekolko nasobne viac, ale samozrejme v akciach a odkedy sa da tak index, takze dakovat za tie almuzny mozu zase len socdem... zjavne vyhodnejsie to cele vybrat a investovat po svojom, alebo si uzit naraz, ale to tusim chcu obmedzit/zdanit

Inak sranda ze tu mrtva tema je tak dlho, tak ked ju potiahnem hore, mozete kludne pridat svoj pohlad po 15 rokoch 😁

https://www.trend.sk/ekonomika/slovak-6-tisic-eur-kupi-mesacny-dochodok-25-eur-dost-nevyhodna-ponuka-ii-piliera
12.02.2025 - 08:54:02
00
Teoreticky si to môžeš aj vybrať, ale od štátu dostaneš len nejaké drobné, takže toto ťa bude živiť. Neviem si momentálne predstaviť koľko si musím našetriť aby som mohol byť 20 rokov na slušnom dôchodku. 😁

Druhý pilier, tretí pilier, plus nejaké fondy.
12.02.2025 - 08:57:42
00
na to je fajn napr. www.oranzovaobalka.sk kde sa daju importovat vypisy a ukazuje ti nejake cisla a prepocty, idealne je nasporit si investovat na tych 20 rokov sam a nejake dochodky mat ako bonus
12.02.2025 - 09:08:48
03
arrow_leftmathoso napísal:
Ozivim temu, lebo ma zaujalo, ze podla verejnych info su prve priznane dochodky na urovni 13 az 30 eur mesacne, resp. priemer okolo 25 eur, a vsade strasny hejt od ludu, je mi jasne ze tito prvi sporili mozno kratko a Fico s partiou to viackrat dodzubali, len mi nie je jasne, ked pisu ze taky dochodok sa da "kupit" za cca nasporenych 6000 eur

No to je tak, ked do II. pileira "tecie" len 17,58% z penazi (82,42% ide do priebezneho systemu), ktore ti stat zo zakona vezme na tvoje dochodkove zabezpecenie. (pri vzniku II. piliera to bolo 39,56%)
A ak sporitel sporil kratko (lebo uz mal vyssi vek) a este to nechal po ficovom nutenom preliati do garantovaneho fondu v tom dlhopisovom tak sa niet co cudovat....
BTW: Lackove dlhopisy na predaj! 3% rocny vynos..... vyhodna kupa! ... obavam sa, ze ak sa mu na tych vysnivanych 400M slovac nevyzbiera, tak zmenou zakona prinutia DSSky investovat cast penazi prave do toho ich zazraku pretoze priamo siahnut na peniaze nebudu mat odvahu a znizit odvod do DSSky na 1% z hrubej mzdy hadam tiez nie. To by uz hadam aj slovensky narod holubici povstal...
12.02.2025 - 15:11:01
02
Nepovstal.
12.02.2025 - 15:12:54
03
https://openiazoch.zoznam.sk/financie/poputuju-miliardy-z-druheho-piliera-na-najomne-byty-ci-cesty-vlada-uz-pripravuje-potrebnu-novelu/
12.02.2025 - 15:51:05
00
nuž, treba si to sledovať a vždy si to prepnúť na akcie alebo indexy ak mi to "zákonne" zmenia
12.02.2025 - 16:00:08
00
tak 2 pilier nieje pre kazdeho. mne tam ide odjakziva z minimalnych odvodov a mam tam strasne malo. vychadza mi to tak na 70E mesacne a moze sa mi stat ze budem mat nizsi dochodok ako bez 2 piliera. takych ludi je velmi vela. napr. drviva vacsina zivnostnikov, gastro a pod. osobne by som ho potreboval zrusit
pride mi sialene platit dochodky sucasnym dochodcom ktorym neustale davaju bonusy a dvihaju dochodky a zaroven setrit na ten svoj ktory mi poziera vysoka inflacia
12.02.2025 - 16:53:13
00
vidis a napriek tomu, ze mas minimalne odvody, tak by to vyslo nasobne viac ako ti co uz beru, a to beru max rok-dva ... ale rusit to asi nema zmysel, toto je aspon mozne dedit, ak aj to nezrusia
12.02.2025 - 17:09:54
00
Potreboval by si ho zrusit? A potom si myslis, ze by si dostal niekde viac? Ako ho mas nastaveny? Mas index? A si nespokojny s tym, ze ti priemerne vynasa 11% rocne?
12.02.2025 - 17:16:09
00
arrow_leftGusto0 napísal:
tak 2 pilier nieje pre kazdeho. mne tam ide odjakziva z minimalnych odvodov a mam tam strasne malo. vychadza mi to tak na 70E mesacne a moze sa mi stat ze budem mat nizsi dochodok ako bez 2 piliera. takych ludi je velmi vela. napr. drviva vacsina zivnostnikov, gastro a pod. osobne by som ho potreboval zrusit
pride mi sialene platit dochodky sucasnym dochodcom ktorym neustale davaju bonusy a dvihaju dochodky a zaroven setrit na ten svoj ktory mi poziera vysoka inflacia

čo ti poviem, malo davaš -malo dostaneš, a v štatnom ešte menej, lebo ti to fiko všetko ukradne...
12.02.2025 - 17:30:55
00
cokupit zas tie tvoje vyblitky majstra sveta. precitaj si trosku o problematike malo zarabajucich (odvadzajucich) a potom sem vypisuj silne reci. inemu by som dohladal daku literaturu ale na teba nejdem minat energiu.
12.02.2025 - 19:24:42
00
[quote="@2093207"]tak 2 pilier nieje pre kazdeho. mne tam ide odjakziva z minimalnych odvodov a mam tam strasne malo. vychadza mi to tak na 70E mesacne a moze sa mi stat ze budem mat nizsi dochodok ako bez 2 piliera. takych ludi je velmi vela. napr. drviva vacsina zivnostnikov, gastro a pod. osobne by som ho potreboval zrusit
pride mi sialene platit dochodky sucasnym dochodcom ktorym neustale davaju bonusy a dvihaju dochodky a zaroven setrit na ten svoj ktory mi poziera vysoka inflacia[/quote

Nikto "rozumný" si pri minimálnych odvodoch 2. pilier nedá...
12.02.2025 - 19:59:18
00
Tak som tiez asi nerozumny. No Ficovi budem kazde EUR zadrziavat najdlhsie ako sa da.

A tym veriacim iba v I.pilier drzim o 20-40 rokov palce...
Som v II. od zaciatku, je nepodstatne, kolko som zarabal na zaciatku a netusim, kolko budem zarabat na konci. No jedno viem iste. Chybu som neurobil, lebo uz od skoly neverim v udrzatelnost I.piliera vzhladom na nasu demografiu a migraciu mozgov von, ako aj na oblubeny slovensky populizmus.
To, ze sa musim spoliehat predovsetkym na seba nam tlkli do hlavy uz v skole.
12.02.2025 - 23:20:00
014
keyboard_arrow_up