Ozivim temu, lebo ma zaujalo, ze podla verejnych info su prve priznane dochodky na urovni 13 az 30 eur mesacne, resp. priemer okolo 25 eur, a vsade strasny hejt od ludu, je mi jasne ze tito prvi sporili mozno kratko a Fico s partiou to viackrat dodzubali, len mi nie je jasne, ked pisu ze taky dochodok sa da "kupit" za cca nasporenych 6000 eur
No to je tak, ked do II. pileira "tecie" len 17,58% z penazi (82,42% ide do priebezneho systemu), ktore ti stat zo zakona vezme na tvoje dochodkove zabezpecenie. (pri vzniku II. piliera to bolo 39,56%)
A ak sporitel sporil kratko (lebo uz mal vyssi vek) a este to nechal po ficovom nutenom preliati do garantovaneho fondu v tom dlhopisovom tak sa niet co cudovat....
BTW: Lackove dlhopisy na predaj! 3% rocny vynos..... vyhodna kupa! ... obavam sa, ze ak sa mu na tych vysnivanych 400M slovac nevyzbiera, tak zmenou zakona prinutia DSSky investovat cast penazi prave do toho ich zazraku pretoze priamo siahnut na peniaze nebudu mat odvahu a znizit odvod do DSSky na 1% z hrubej mzdy hadam tiez nie. To by uz hadam aj slovensky narod holubici povstal...