Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Súhlasím, okrem tej časti že je nepodstatné koľko ste zarábal.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 05:58:18
00
Je to nepodstatne. Povedzme, ze odvadzam z minimalky 20,- mesacne, po 20tich rokoch nam v pilieri 5.000 a ked ma zrazi elektricka, deti zdedia aspon na pohreb. Je mi to uplne jedno, (tie cisla strielam). Jedina vynimka je clovek, ktory vskutku zaraba minimalku, pre toho je socialna siet tzn minimalny dochodok jedina zachrana, ten nema na vyber.
Ziadna kalkulacka dochodku nebude platit v buducnosti (na Slovensku). Som presvedceny, ze niekto na II.pilier siahne, aby odvratil bankrot krajiny.

Pointa je odlozit si nasobok mesacne na investicie bez politickeho vplyvu, kazdy kolko unesie z prijmu, takze ak napr 100-300 mesacne kumulovat pocas tych 20-40 rokov...

Ak by sme zili v normalnej krajine, moja uvaha by bola uplne ina.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 08:30:40
03
tu aj pri prepocitani nizkeho platu pre cloveka co by teraz isiel do dochodku to vyzera lepsie, ak nebol v dlhopisoch
https://www.financnykompas.sk/dochodok-2-pilier

Prílohy:

2p.png
2p.png 100.95 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.02.2025 - 08:52:01
02
arrow_leftGusto0 napísal:
cokupit zas tie tvoje vyblitky majstra sveta. precitaj si trosku o problematike malo zarabajucich (odvadzajucich) a potom sem vypisuj silne reci. inemu by som dohladal daku literaturu ale na teba nejdem minat energiu.

Chapem tvoju frustraciu, ale ja za tvoju situaciu fakt nemozem. Zbytocne si to vylievas na mne. A sporit si s priemernym zhodnotenim 11% rocne je bezkonkurencne. Ak si myslis ze 1pilier by ti dal v buducnosti viac, tak si pozri demograficke krivky a prepocty, ako sa budu dochodky skrtat hned ako fico odide od koryta. Dnesna uroven je totiz ekonomicky nezmysel a obycajna predvolebna korupcia. Takze vobec nerataj s tym, ze budes z 1p mat podobny dochodok. Budu ovela nizsie.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 11:48:21
01
Hej sporíš sporíš ale peniaze sa ti z nasporenej sumy míňajú a míňajú. Potom prídeš na dochodok a povedia ti, že vlastne nemáš nič :D
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 12:02:47
00
ja som to nejaky rok dozadu len tak skolacky prepocital s demografiou a vyslo mi, ze ked pojdem do dochodku, priemerna vyska dochodku z I. piliera bude okolo 250 Euro (na sucasne peniaze). Dnes je to 680 Euro. Zostava dufat, ze nas, dochodcov, bude v populacii take mnozstvo, ze si politici netrufnu nas osklbat na dochodkoch. Budeme ovela vacsia volebna skupina, ako teraz :-D . Hodia pod vlak mladych.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 12:49:01
01
ja začínam pomaly ale iste počítať stým, že slovensko skrachuje a ja teda nakoniec skončím niekde inde ... alebo sa za tie roky staneme spojenými štátmi európskymi a brusel sa o mňa postará ... len teda bojím sa, že ani prvý ani druhý ani tretí pilier aj s investíciami bokom mi nepomôžu. Alebo budem robiť do 80tky a potom rovno do truhly
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 12:55:27
00
Skorpion ako sa stat postara?
Uz dnes je 1p v deficite 2,75 miliardy rocne. Cize dnes krmime dochodcov sumou 2,75 miliardy nad to, co sa vyberie, ktore realne nemame a ktore si poziciavame, len aby mali sucasne 13te dochodky a nezmyselne sumy. A to sa pocet dochodcov bude len zvysovat a pocet pracujucich znizovat. Toto sa neda udrzat nijak. Skrachujeme a vyska dochodkov z 1p sa prudko oseka, rovnako ako v grecku.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 13:15:49
02
arrow_leftskorpion napísal:
... Zostava dufat, ze nas, dochodcov, bude v populacii take mnozstvo, ze si politici netrufnu nas osklbat na dochodkoch. Budeme ovela vacsia volebna skupina, ako teraz :-D . Hodia pod vlak mladych.

Nemusis pouzivat buduci cas. Uz sa to stalo.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 13:57:20
01
Ja som napisal, ze dufam, nie, ze to dava zmysel :-D S krachom Slovenska pocitam aj ja
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 13:59:31
00
arrow_leftskorpion napísal:
Budeme ovela vacsia volebna skupina, ako teraz :-D . Hodia pod vlak mladych.

Žiaden vlak. Mladí sa pekne zbalia a odídu.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 15:27:54
03
ked pozeram na vyplatnu pasku tak si prajem aby som mal tu moznost prehodit sa na zivnost, platit len minimalne vypadle a rozdiel co usetrim vrazat do ETF... zatial to bohuzial neviem.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 18:43:56
01
no zial, prvy pilier je pyramidova hra, ktory si nuteny hrat ak si zamestanec.
Zobraziť komentár 13.02.2025 - 20:04:05
00
Ja si myslím, že ešte v tomto volebnom období bude 2. pilier úplne zrušený. To sa pred rokmi udialo aj v Maďarsku a Česku.

Takže ja, starobný dôchodca, vám chlapci a dievčatá radím založiť si vlastný pilier a investovať pravidelne priamo cez brokera na burze. Odporúčam kupovať akcie amerických ETF. Napríklad S&P 500, NASDAQ, S&P 500 IT Sector.
Zobraziť komentár 14.02.2025 - 19:03:15
01
oba piliere boli na uplne inej baze ochrany ci polsko,ci madarsko,ci cesko. Voci ceskemu sme chraneny ustavou,ale to,ako odfaklili 2.pilier v PL/HU staci uplatnit aj tu.Ustavnemu sudu v HU sa obmedzili rozhodovacie kompetencie,zakazu mu rozhodovat o otazkach ciel,daniach a rozpocte dokym kym neklesne dlh verejnej spravy pod 50% hdp :)
alebo sa prikazu spravcovskym dochodcovskym spolocnostiam previest vseky statne dlhopisy do socialnej poistovne a je vybavene,takto s tym vydrbali v PL

ja by som to spravil este rafinovanejsie tak,ze 2.pilier strati uplne svoju funkciu,ze znizim z tych cca 4% na 0% a finito :D
Zobraziť komentár 14.02.2025 - 19:58:28
00
keyboard_arrow_up