Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Keby si nehladal okolo Ziliny, uz mam tento rok 15 alcii z toho 7 e-bikom. Naposledy vcera https://eu.zonerama.com/sklL/Album/12944189 a treba vyuzit ten cas zajtra este uvidim toto https://eu.zonerama.com/sklL/Album/12845707 alebo toto https://eu.zonerama.com/sklL/Album/12836964 :P :P :P
03.03.2025 - 15:06:08
02
Srandičky, ale akurát včera som si na túto tému spomenul, keď som bol behať. Na petržalskej hrádzi e-bikeri žiadni, ale kopa ľudí na bicykoch, aj na cesťákoch zababušených až po uši. Doslova kukly až cez nos, rukavice. Pritom bolo asi 8°, slnečno. Ja som bol v krátkych nohaviciach a tričku. Takže buď elektrobajkeri presadli na normálne bicykle a oblečenie si nechali. Alebo je zima nielen e-bikerom :D
03.03.2025 - 15:44:36
03
Nepresadli, len sa clovek musi vyskytnut na spravnom mieste. V BA nie je nudza o e-lenivcov ani v zime. :) V sobotu ma obiehala v kopci particka styroch alebo piatich e-lenivcov. Pocitovo mali tak okolo 25 rokov. V nedelu zas dvaja e-lenivci okolo 30 v inej casti Karpat.
03.03.2025 - 16:00:45
01
tr3mp : hej, 8 st a slnecno sice bolo, ale pocitovka, co je vlastne realne teplota pre organizmus bola asi tak 4 stupne a este aj neprijemny vietor
03.03.2025 - 16:10:46
01
No vcera teda nebolo na kratke ani omylom. Tych par cvokov co nemaju radi svoje klby to nevytrhne.
03.03.2025 - 17:59:49
07
Vráťme sa radšej k téme.. https://www.instagram.com/reel/DFZWSHVu4w5/?igsh=bDNtYmNhbWV3dTk5 :D
03.03.2025 - 18:16:46
01
Beh je na obliekanie uplne iny ako bike, nie je co porovnavat
03.03.2025 - 19:58:15
03
toto vlakno ma vzdy pobavi =)

tr3mp
az pojdes v kratasoch a tricku na biku v 8°C tak potom nam porozpravaj o svojich pocitoch =)

Ito ti to pekne vysvetlil aspon, ze on ma rozum =)
---

aby rec nestala =)
e-hejteri:
radsej si dam staru 20r. vetrovku a pod tym tenke tricko a budem v pohode

ako byt obleceny ako e-hejteri podla najnovsich bike trendov a potom tu vo vlakne " Co si obliect na bike"
vyplakavat ako mu je zima a aku dalsiu super vrstvu si ma za dalsie stovky € dokupit aby mu nebolo zima =))
03.03.2025 - 22:05:28
01
ja ako aj predtým... videl som ďaleko pred sebou cyklistu s posedom ako na latríne,nohy totálne do O, vravím si : to bude e-lektrikár,keď som ho dobehol zistil som že som sa nemýlil.ozaj neviem ako môžu takto jazdiť,na normálnom bicykli by musel mať po pár kilometroch úplne stŕpnuté nohy
04.03.2025 - 08:11:38
03
Asi to budem musieť spresniť, keďže asi zle čítate. Nikde som nepísal, že mal v nedeľnom počasí ísť niekto na bicykli v tričku a krátke nohaviciach. Písal som, že v tomto oblečení som bol behať (krátke nohavice znamenajú v mojom prípade po kolená, žiadne trenírky). Zase až taký rozdiel vo výkone pri behaní a bicyklovaní nie je, že pri behu stačí krátke oblečenie a pri bicykli treba kuklu cez nos.

Ako sprievod so mnou išla aj manželka na bicykli a tá, hoci nie je nejaký otužilec, tak išla bez rukavíc, bez kukly, bez čapice . Dokonca aj ona vyzliekala hornú goratexovú bundu a nechávala si len mikinu. Na bicykli chodím do práce a posledný týždeň-dva v BA už poobede rukavice netreba. Potrebu kukly som necítil ani pri mínusových teplotách.

Súhlasím, že na krátke oblečenie na bicykel ešte počasie veľmi nie je (a ani som to nikde nepísal). Len ma zaujal vývoj debaty: 1. e-bikeri chodia neprimerane naobliekaní vzhľadom na počasie. 2. môj postreh, že aj mnohí ne-e-bikeri chodia neprimerane naobliekaní. 3. vlastne treba byť neprimerane naobliekaný (ale tu sme sa asi nepochopili, ja som nepísal o dĺžke nohavíc a rukávov, ale o kuklách ako o atribúte zababušenia :)
04.03.2025 - 08:58:22
00
vratme sa k meritu veci, su smiesni ti tucniaci v kozuskoch a s rozcapenymi nohami ... ;-]
04.03.2025 - 10:45:19
01
tr3mp: rozdiel v obliekani pri behu a na bajku je brutalny :) aspon teda pre mna, ale su aj ladovi medvedi, ktorym je jedno a vsade chodia v tricku, aj pri -10
04.03.2025 - 10:48:34
00
lol tak to uz je aka relevantnost :D tak behat sa da v kratasoch aj pri nizsej teplote, co to ma spolocne s bikom? taka ta logika cyklokoalicie.
cize ked potrebujem rukavice pri -4 a niekto iny nie tak som ja ten divny? ach jaj
04.03.2025 - 11:11:11
00
tr3mp: Sám mám lenivé fullko, no na cesťáku je to úplne iná káva, a oproti behu je to nebe a dudy.

Pri behu som bol schopný aj pri +5 byť v krátkych gatiach. Na FS ani za boha, a na cesťáku duplovane.

Na cesťáku viem ísť 30 km/h desiatky minút. Častokrát začínam výjazd na hrádzi, no potom zájdem do Karpát, kde si to v lese rúbem dolu kopcom 70tkou (a tam je rozhodne menej ako na hrádzi; z mojich pozorovaní vie byť v zime rozdiel medzi hrádzou a trebárs Slivom aj dobrých 5 stupňov v cca tom istom čase). Osvedčilo sa mi mať drahšie funkčné veci počas celého výjazdu (zahŕňa aj nákrčník, čo sa tvári ako kukla, čiže to, čo si ty videl), ktoré to všetko vykryjú a neriešiť vyzliekanie/obliekanie.

Ako cyklista si z nejakého dôvodu úplne zanedbal vplyv vetra vo vyšších rýchlostiach, ktorý pri behu absolútne neriešiš. V takých podmienkach rozhodne nechceš ísť bez kukly a dlhého oblečenia. Ak tvoja frajerka išla na bicykli popri utekajúcom tebe, tak ste šli čo, 10-12 km/h? Tam sa tento efekt nedostavuje. A inak, napísal si "Dokonca aj ona vyzliekala hornú goratexovú bundu a nechávala si len mikinu" - to koľko mala vrstiev pri údajných +8°? :-)

Ešte k teplote - pridávam jeden môj screenshot z 8.2.2025. Ako vidíš, rozdiel medzi "oficiálnou" a reálnou pocitovou teplotou bol 8 stupňov bikóz of hnusný vietor. A veruže to neklamalo :-)

Prílohy:

IMG_9313.jpg
IMG_9313.jpg 47.67 KiB thumb_up0thumb_down

04.03.2025 - 11:29:06
06
v nedelu bolo v zjazde na kosarisko pod 5 stupnov :) uplne na kratasy :D
04.03.2025 - 13:01:25
00
keyboard_arrow_up