tr3mp: Sám mám lenivé fullko, no na
cesťáku je to úplne iná káva, a oproti behu je to nebe a dudy.
Pri behu som bol schopný aj pri +5 byť v krátkych gatiach. Na FS ani za boha, a na cesťáku duplovane.
Na cesťáku viem ísť 30 km/h desiatky minút. Častokrát začínam výjazd na hrádzi, no potom zájdem do Karpát, kde si to v lese rúbem dolu kopcom 70tkou (a tam je rozhodne menej ako na hrádzi; z mojich pozorovaní vie byť v zime rozdiel medzi hrádzou a trebárs Slivom aj dobrých 5 stupňov v cca tom istom čase). Osvedčilo sa mi mať drahšie funkčné veci počas celého výjazdu (zahŕňa aj nákrčník, čo sa tvári ako kukla, čiže to, čo si ty videl), ktoré to všetko vykryjú a neriešiť vyzliekanie/obliekanie.
Ako cyklista si z nejakého dôvodu úplne zanedbal vplyv vetra vo vyšších rýchlostiach, ktorý pri behu absolútne neriešiš. V takých podmienkach rozhodne nechceš ísť bez kukly a dlhého oblečenia. Ak tvoja frajerka išla na
bicykli popri utekajúcom tebe, tak ste šli čo, 10-12 km/h? Tam sa tento efekt nedostavuje. A inak, napísal si "Dokonca aj ona vyzliekala hornú goratexovú
bundu a nechávala si len mikinu" - to koľko mala vrstiev pri údajných +8°?

Ešte k teplote - pridávam jeden môj screenshot z 8.2.2025. Ako vidíš, rozdiel medzi "oficiálnou" a reálnou pocitovou teplotou bol 8 stupňov bikóz of hnusný vietor. A veruže to neklamalo