pri párovani by to malo blikať na zeleno/červeno, dostal si ho do parovacieho režimu? podržať spolu 2 tlačidlá pokiaľ nezačne blikať zelenou a červenou farbou a potom by ho malo nájsť,keď dáš pridať senzor typu diaľkové.
Tiež som si na 540 na poslednom výjazde cez víkend všimol bludné hodnoty sklonu. Ale mám ju krátko, posledujem ešte ako sa to bude správať. Pravdupovediac, po prechode zo staručkého Wahoo Bolt som trocha rozčarovaný z niektorých vecí na Edge 540🙄
Dobabrali to pri veľkej aktualizácii 24.18 - odvtedy pri malých rýchlostiach počítala 540 bludné % sklonu. Nič nepomohlo, ani opakované vypisovanie na Garmin podporu. Po poslednej aktualizácii na 25.25 to už ide dobre.
Ahojte. Pozerám sa po bazárovom garmin edge a neviem sa rozhodnúť ci 830,1030 alebo explore 2. Chcem prioritne navigáciu v lese ale aj po ceste (mtb,gravel, sem tam po cest) . Aby som si vedel pozrieť a pripadne aj meniť trasu priamo v zariadení. Viete poradit ake su rozdiely realne? Nebude uz 1030 veľká na mtb a svižnejšie jazdenie v teréne?
Opravím sa. Nahrávať na connect to môžeš aj bez úprav, len tam budeš mat namiesto mtb, gravel. Na strave to už takto ani nerozlišuje, čiže to máš fuk. Mne je to napr. jedno, ja všetko jazdím na profil cesta, lebo mam jeden bajk a s ním jazdím všetko, aj v rámci jednotlivých jázd.
Ja by som šiel do väčšieho displeja, a na Explore 2 mi vadilo že nemá automatickú úpravu jasu podľa okolitého sveta.
Ja jazdim s jasom na 0%. Ten mip displej ho cez den vobec nepotrebuje a to som jazdil aj pocas zamracenej burky.
V noci si zas na to posvietim celovkou 😁
Takze ak som pochopil tak explore je orientovany hlavne na cestu. Edge su aj na mtb. Cize ten vypadava u mna. 1030 mi pride velky tak asi pojdem po 830. Dakujem
Vyckaj zo dva mesiace a predam ti moju 830tku Inak myslim si dobra volba, lebo stale mi po 3 rokoch vydrzi cca. 20 hodin a podsvietenie mam konstantne na okolo 6%. Urcite pojdem do 850, ktore by mali mat novy displej a popravde vzdy v zime mi chybaju tlacitka na prepinanie obrazoviek, nie vzdy to v rukaviciach na 830 funguje.
Takze ak som pochopil tak explore je orientovany hlavne na cestu. Edge su aj na mtb. Cize ten vypadava u mna. 1030 mi pride velky tak asi pojdem po 830. Dakujem
Nie, predtým som to asi zle vysvetlil. Edge ma 3 profily. Cesta, Indoor a Horská cyklistika (takto su zobrazene tie nazvy priamo v na displeji). Dokonca ma aj 2 rôzne zobrazenia máp, pre cestu a pre teren a aj 2 rôzne výpočty trasy, tiež pre cestu a terén.
Akurát, ked budeš jazdiť na profile Horská cyklistika, tak v Connecte ti tu jazdu zobrazí ako jazdu po strkovych cestách, čiže gravel. Čiže ak chceš mať aj v Connecte v nazve aj typ trasy Mtb, musíš tu trasu editovať. To je cele obmedzenie.
Problém môže nastať, ak máš aj mtb aj gravel bajky a chceš proste vedieť, koľko jazdíš s akým bajkom. Vtedy musíš po každej jazde mtb upraviť jazdu na mtb.
Explore 2 je v podstate 840 (rovnaký OS) s väčším displejom, bez dodatočných tréningových funkcii a len s tromi fixnymi profilmi.
Ja tiež zvažujem Explore 2, rôzne pre a proti. Ako je to s výdržou baterkyma dlhých výletoch? Vydrží to 9-10 hodín čistého času pri zapnutej navigácii a BT prepojení s mobilom?
BT nepoužívam, ani iné senzory, s vypnutými podsvietením (počas dňa to fakt netreba), 10-13h výjazd, nikdy neklesla baterka pod 50%. Skôr tak 60 70%. Kľudne by som si vedel predstaviť ísť na jednu baterku aj 3 takéto dní po sebe, ak by si toľko nehladel do mapy a len sa nechal upozorňovať (kedy ti tá mapa naskočí na chvíľu)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dobabrali to pri veľkej aktualizácii 24.18 - odvtedy pri malých rýchlostiach počítala 540 bludné % sklonu. Nič nepomohlo, ani opakované vypisovanie na Garmin podporu. Po poslednej aktualizácii na 25.25 to už ide dobre.
https://www.dcrainmaker.com/2019/04/garmin-cycling-depth-review.html
https://www.dcrainmaker.com/2020/06/garmin-edge-1030-depth-review.html
Ja jazdim s jasom na 0%. Ten mip displej ho cez den vobec nepotrebuje a to som jazdil aj pocas zamracenej burky.
V noci si zas na to posvietim celovkou 😁
Nie, predtým som to asi zle vysvetlil. Edge ma 3 profily. Cesta, Indoor a Horská cyklistika (takto su zobrazene tie nazvy priamo v na displeji). Dokonca ma aj 2 rôzne zobrazenia máp, pre cestu a pre teren a aj 2 rôzne výpočty trasy, tiež pre cestu a terén.
Akurát, ked budeš jazdiť na profile Horská cyklistika, tak v Connecte ti tu jazdu zobrazí ako jazdu po strkovych cestách, čiže gravel. Čiže ak chceš mať aj v Connecte v nazve aj typ trasy Mtb, musíš tu trasu editovať. To je cele obmedzenie.
Problém môže nastať, ak máš aj mtb aj gravel bajky a chceš proste vedieť, koľko jazdíš s akým bajkom. Vtedy musíš po každej jazde mtb upraviť jazdu na mtb.
Explore 2 je v podstate 840 (rovnaký OS) s väčším displejom, bez dodatočných tréningových funkcii a len s tromi fixnymi profilmi.