Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ano vyrobcovia povacsine uvadzaju 100-120ml do 29" 2.4" plasta. daval som tolko, lebo vacsinou dam vzdy na odporucanie vyrobcu. na mlieku som rozhodne nikdy negramaril. len som nikdy neprisiel na to, na co ho tam tolko liat. aj ked som spravil velku dieru a mlieko striekalo vsade, zostalo ho tam dost aj na dalsiu taku - len naco? ked taky plast ide do kosa alebo doma mlieko dolejes. dalsia vec - ak mlieko strieka cez dieru, tak ju nikdy nezalepi. pamatam ako mi raz vytieklo vsetko mlieko cez dieru na zem - koleso treba roztocit. ak je diera na bocnici aj naklonit na tu stranu. na zalepenie diery staci minimum mlieka. hlavne treba vzduch. a mlieko v plasti "starne". granulky sa postupne nachytaju na plast, latex tiez a zostane z neho mastna voda ktora toho uz moc zalepit nechce. preto som zacal liat menej a radsej castejsie doplnim.

pozeram ze dokonca ten doc blue co je notubes tmel odporuca 60ml/plast (cestny 30ml)
nikoho nemienim prehovarat, pisem len vlastne skusenosti.
Zobraziť komentár 10.03.2025 - 22:32:50
07
Ahojte, dnes som si dal v servise prvykrát nahodiť bezdušové plášte, zatiaľ som na tom nejazdil, len tak zbežne to doma obkukávam a čo sa mi nezdá je, že po roztočení kolesa počujem taký šuchotavý zvuk, najskôr som myslel, že zadiera kotúč v brdze, ale ide to skôr z toho plášťa, môže tento zvuk vydávať prelievajúce sa mlieko? Prestane to časom?
Zobraziť komentár 11.03.2025 - 20:14:50
00
Ano, je to mlieko. Za jazdy to urcite pocut nebudes. A ked to nebudes pocut po nejakom case (kludne mesiace) ani v tichu doma, tak treba doliat.
Zobraziť komentár 11.03.2025 - 20:20:38
03
a..big bore ventilky máte nahodené tak, že zatvárací ventil máte na rovnakej strane bicykla na oboch kolesách? mne to dali opačne
Zobraziť komentár 11.03.2025 - 22:45:11
00
arrow_leftPeterK2 napísal:
a..big bore ventilky máte nahodené tak, že zatvárací ventil máte na rovnakej strane bicykla na oboch kolesách? mne to dali opačne

Veď si ich prehoď ako chceš ;)
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 00:05:46
02

Vsak to staci len rukou otocit, nie? (zvycajne sa bezdusove ventily nedotahuju na smrt) :-)
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 07:39:33
00
v smere zatáčania ho už na druhu stranu nepretočím a v smere uvoľnenia, keď ho otočím na požadovanú stranu je voľný potom..podľa mňa ho bude treba osadiť nanovo, čiže sfúknuť koleso, len sa mi do toho veľmi nechce lebo neviem, či to potom nafúknem dobre, treba mať booster alebo stačí mi na to obyčajná pumpa?
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 09:05:57
01
v smere zatáčania ho už na druhu stranu nepretočím a v smere uvoľnenia, keď ho otočím na požadovanú stranu je voľný potom..podľa mňa ho bude treba osadiť nanovo, čiže sfúknuť koleso, len sa mi do toho veľmi nechce lebo neviem, či to potom nafúknem dobre, treba mať booster alebo stačí mi na to obyčajná pumpa?

Obyčajná pumpa ;)
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 09:29:18
01
arrow_leftRANDAL napísal:
Ano, je to mlieko. Za jazdy to urcite pocut nebudes. A ked to nebudes pocut po nejakom case (kludne mesiace) ani v tichu doma, tak treba doliat.

Ahoj prosím Ťa, pre istotu som sa pokúsil ten zvuk nahrať, znie mi to akoby sa v tej duši prevaľovali nejaké pevné častice ako hrkalka, dosť ma to vyrušuje :), fakt je to bežný zvuk mlieka v plášti? https://streamable.com/y83x97
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 08:54:21
01
To nie je bežný zvuk mlieka v plasti...
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 09:02:23
00
No to vyzerá ako by si v kolese niečo zabudol.
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 09:05:31
00
Toto bezne nie je. Zjavne je v dost tuhom stave.
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 09:11:24
00
No robili mi to v servise, ešte som bezduše nemal tak neviem porovnať, ale tiež sa mi to nepozdáva.
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 09:16:13
00
Niečo tam zabudli podľa mňa. Neboj sa toho, máš šancu sa to teraz naučiť, nie je to ťažké ;)
Potom si povieš, že si zbytočne vyhodil peniaze v servise a ešte si si to sám aj lepšie urobil :)
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 09:23:24
00
No robili mi to v servise, ešte som bezduše nemal tak neviem porovnať, ale tiež sa mi to nepozdáva.

Normálne koleso sfukni, ale ventil maj hore, aby ti ho mlieko neutesnilo. Uvoľní jednu stranu plášťa, klasicku montpakou a pozri čo tam bude. Najskôr to nájdeš v mlieku dole. Potom náhod päťku naspäť. Nafukaj tak aby petka sadla, väčšinou to tak pukne, ale nemusí. Aby to sadlo treba do plášťa natlakovat vyšší tlak ako je uvádzané na plášti. Potom koleso rôzne otacaj v troch osiach aby sa mlieko dostalo do všetkých netesnosti. Na záver celé koleso hlavné okolo spicou a petky postriekam mydlovou vodou, aby som sa uistil že všetko tesni.
Zobraziť komentár 14.03.2025 - 09:43:24
02
keyboard_arrow_up