Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Vivid Air B1 Air Can (2014-2015)
27,99 €
MOC 33,99 €
edit: tak som nasiel - prve race day patrony, rocniky okolo 2022-2023
Na garančke Ti len skalibrovali puzdra.
Treba to tam poslať znovu a znovu a žiadať vymenu produktu. Predpokladam, ze to je z nepodarenej serie (hod sem vyrobne čislo), je nimi zamoreny trh.
Kalibracia na chvilu problem utiši, ale neodstrani. Je to na vymenu celych spodnych noh
Nie. Kalibrovanim sa dosiahne dokonaly kruhovy tvar puzdier. Problem je vyvrt vo vonkajsej nohe - prilis velky priemer mimo toleranice. Tym padom sa ma puzdro kde “uhnut”, vnutorna noha puzdro zovalizuje, vznikne vôla.
Prakticky je to problem neodstranitelny, mozno namieru puzdrami s o par stotin vyssim unasačom, aby sa ta odchylka vymedzila
Prakticky je to problem neodstranitelny, mozno namieru puzdrami s o par stotin vyssim unasačom, aby sa ta odchylka vymedzila
Nie, čo? Veď tým, že je problém v osadení púzdra (teda priemeru na nohe), ktoré je ako píšeš mimo tolerancie, sa kalibrovaním púzdro roztiahne do akoby tej väčšej diery a vzniká tam tým pádom väčšia vôľa. Obaja sme napísali v konečnom dôsledku to isté, len Ty si to detailne rozpísal
Každopádne by som rád vedel, ako nakoniec pochodí.
Takýto problém keby som mal s Intendom, tak verím, že do týždna je vidla doma opravená, toto bude asi na dlhšie
posli im to spat ved ju mas v zaruke,mne sa takmer nova foxa 36 vyhrkala po dni na maline a v ramci zaruky mi to urobili v slovkolexe tak,ze som to poslal v pondelok a v piatok som to mal spat doma,na zarucne opravy si davaju 3 dni,po oprave jazdila vidla roky bez problemov s puzdrami
Vďaka. Keďže chcem jazdiť aspoň na trenažéri, tak som si vyrobil "protézu"
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/servisne-sady/fox-topcap-factory-fit4-servisna-sada-p126193.html
FOX Topcap Factory FIT4 servisná sada
36,99 €
MOC 37,99 €