blackpyros ešte stále nemáme autonómne vlaky, lebo železnice nevedia zabezpečiť bezpečnosť a to je oveľa jednoduchšie na železnici ako na ceste.
tr3mp možno niečo spravili dobre, trocha hyperbolizacie, ale hlavné dôvody ostávajú (a vypísal som ich)
1/ nedodržanie šírkových parametrov, kde podľa normy je minimálna šírka pruhu keď tam má jazdiť autobus, či nákladné auto 3m. Ak tam je na strane prekážka, napríklad obrubník, tak od prekážky má byť 0,5m bezpečnostný odstup. Takže si môžeš zobrať meter ak mi neveríš a môžeš si ísť odmerať, či sú tam tie minimálne šírky a odstupy, čo tam majú byť.
2/ ak sú 2 pruhy vedľa seba, ich šírka musí byť rovnaká. Nemôžeš spraviť jeden pruh užší ako druhý. Teda môžeš, ale musíš tam umiestniť značku, že ten pruh je zúžený
3/ to že TP117 zrušila povinnosti mať vodiace prúžky pri krajnici (na čo ma upozornil istý člen fóra) neznamená, že potrebný bezpečný odstup od prekážky netreba dodržať. Treba, ale nemusíš tam maľovať tú čiaru
- to sú tie hlavné dôvody
- ďalšie veci čo som vytýkal:
4/ chýbajúce zvislé značenie cyklotrasy (tá modrá kruhová značka s bielym bicyklom, presné číslo neviem z hlavy), keďže podľa zákona 8/2009 pokiaľ to tam nie je, cyklista nemá povinnosť využiť cyklotrasu, môže si jazdiť aj v pruhoch pre autá.
5/ v čase vzniku tam napríklad nebolo potrebné označenie ostrovčeka pri priechode pre chodcov pred Slovenský národným múzeom, bolo to doplnené až oveľa neskôr.
6/ označenie tých protitankových obrubnikov, kde si nevedel, kde začínajú a končia, keďže ich mesto schovalo so bielej čiary pri cestách, čo sa pripájali/odpájali z hlavnej trasy. Tie oranžové tyčky pribudli až oveľa neskôr.
Ak chceš ešte viac vecí, prosím, pošli mi dokumentáciu skutočného vyhotovenia (buď neexistuje, alebo ju nikto nechce dať z ruky z dôvodov, že proste by sa zistilo, že to nespĺňa parametre, ktoré to má spĺňať. Vyber si čo sa ti hodí) a pošli mi to a ja ti do toho zaznačím všetky miesta konkrétne.
Profesionálny názor mňa, aj všetkých kolegov cestárov ohľadom TP117 je to, že to je neskutočný nedorobený alibistický paškvil, ktorý nemal ani vzniknúť.