robertp1996
Mesto: Ilava
Založený: 16. 7. 2022
Bicykle: ENGINE | Allez E5 2015 | Mont Blanc Admiral | Eagle
Odjazdené '25:
7 174 km
Ja som robil vodičák na jeseň 2017 na moto, ale ukecali ma aj rovno na auto. Kvôli zime som moto jazdy dokončil až na jar 2018. Skúšky boli spojené s inou autoškolou a konali sa u nich, tak som test aj autocvičisko robil na cudzom mieste v inom meste a ešte aj s autom tej druhej autoškoly. Matne si pamätám, že nás bolo začiatku tak 8 - 9 a asi väčšia polovica vyletela na testoch a zo zvyšnej polovice polovica na cvičisku. Test aj cvičisko som urobil perfektne (test som šiel na istotu), na jazdu sme postúpili dvaja, ja a jedna baba. Začínal som prvú moto jazdu, tak najprv sme sa presunuli už na naše moto cvičisko v Dubnici pri zastávke ZŤS (prešiel som) a odtiaľto potom komisár určil vopred moto jazdu (pre tú druhú babu auto) Ilava - Pruské - Nemšová - N. Dubnica. Šiel som na moto prvý s inštruktorom a v aute za nami baba s jej inštruktorom a komisárom. Niekedy sme im ušli, tak mi inštruktor hovoril, aby som spomalil, nech nás dobehnú. V cieli mi komisár jazdu uznal za úspešnú a babe tiež. Na tom mieste mal inštruktor garáž, tak sme tam nechali moto a nastúpili všetci traja do nášho auta, ktoré tam bolo zaparkované a začal som auto jazdu.
Poslal ma po 61 z Novej do Dubnice. Všetko šlo ok až po priechod, ktorý je v Dubnici na hlavnej na Kolonkách, za veľkou križovatkou pri Tescu v smere do centra. Na strane vpravo po chodníku popri ceste sa po ľavej strane chodníka smerom k priechodu blížilo pár študentov a keď dosiahli úroveň priechodu, tak sa naň, pokračujúc v chôdzi, začali stáčať, kúsok predomou a vtedy som šiel zabrzdiť a stačil som pedál. V tom momente zabrzdil aj inštruktor (čudoval som sa, prečo to tak odrazu prudko začalo brzdiť, než mi to došlo) a jazdu som nespravil pre nedanie prednosti chodcom na priechode, zásah inštruktora. Samozrejme sa moja reakcia na situáciu stratila (alebo splynula) v inštruktorovej a už som doviezol akurát kúsok policajta na OO PZ v Dubnici, tam som v aute popodpisoval papiere a odchádzal som peši s myšlienkou, že na moto budem môcť jazdiť po cestách a na aute po rovnakých cestách zatiaľ nie.
Na opravnú som šiel asi za dva mesiace a už u nás, testy ani cvičisko som už nemusel ísť, ale byť som tam musel. Ľudí bolo asi okolo 6, na jazdu nepostúpil nikto (na cvičisko hej, ale žiaľ nedali to), tak sme šli na moju jazdu a opäť my traja, aj poliš bol ten istý a aj si pamätal moju neúspešnú jazdu. Začínali sme v Ilave a jazda bola do Dubnice (už si nepamätám kam, ale asi na OO PZ) a snažil som sa nič nenechať na náhodu ani nepodceniť. V Dubnici na hlavnej pri zastávke Rozptyl som v diaľke z pravej strany videl blížiť sa chodca po schodoch smerom k priechodu, tak som zložil nohu z plynu, potom podradil a chodec naozaj pokračoval na priechod, aj keď mohol zabočiť pred priechodom na chodník vedúci popri ceste a plynule som zastavil. Jazda bola úspešná a tentoraz aj policajt pochválil riešenie situácie na priechode.
Musel som ísť ale znovu na oddelenie dokladov dať si vydať nový vodičák, rozšírený aj na sk. B.