Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tak ale si mal asi nieco uz v aute najazdene pred tym, ja som tam nikdy nesedel pred autoskolou :)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:17:59
00
Prijazd zo Zahoria do mesta ma svoje caro

https://bratislava.sme.sk/c/23475356/vodic-netrafil-do-tunela-sitina-a-vletel-do-odstavenej-techniky.html

Naposledy upravil BikerChorche dňa 09.04.2025 - 11:35:03, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:24:16
03
inšpiroval sa asi natáčaním nového filmu na SK s John Cena :D :D
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:26:40
03
ja radšej zážitky z autoškoly nebudem písať ... je ich príliš veľa ... Len tak narýchlo: Prvá jazda bola do susedného okresu, kde mi inštruktor zaspal. Na skúške sa ma rovno policajt opýtal, či som jazdil predtým, lebo jazdím ako malý boh. Až posledný zážitok, kde žiak (to už som bol inštruktor) dostal od obvodného lekára potvrdenie o tom, že je schopný viesť MV, pričom týždeň predtým sa vrátil z psychiatrie, kde bol na liečení po pokuse o samovraždu ...
Ale väčšinou to boli veselé zážitky ...
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:31:40
02
mne na prvej jazde tiez instruktor zahlasil, ze mi to ide perfektne, ze mam urcite uz najazdene a to som predtym v zivote nesedel za volantom, ale hned mi skrtol polku jazd, ze slecny ich potrebuju viac, bolo mi jasne preco :-) nastastie skusky som presiel aj s takou polovicnou pripravou, parkovanie sme vtedy veru ani neriesili
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:50:03
01
Nič sí z toho nerobte!
Psychiatri vavia že každý s myslí že je dobrý šofér a milenec 😃
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 12:31:07
00
arrow_leftscarinko napísal:
tak ale si mal asi nieco uz v aute najazdene pred tym, ja som tam nikdy nesedel pred autoskolou :)

To si najskôr myslel aj inštruktor, ale opak bol pravdou. No ja som vždy bol počas jazdy auto veľmi vnímavé decko a tak nejak som si vypracoval pasívne vodičské návyky. :D

Inak toto je pre moje okolie celkom aktuálna téma. Vodičák si robí neter, ktorú do toho museli rodičia, ja strýko a babka s dedkom viac-menej dotlačiť a prehovárať.
V pondelok mala prvú jazdu na cvičisku, kde sa skoro "psychicky" zrútila, lebo inštruktor jej nič nevysvetlil. Iba proste sadol k nej a že nech ide. A ona čakala všetky príkazy a úkony čo má robiť. Neviem, ale to je myslím všetko riešené už v teoretickej príprave, ktorú má za sebou absolvovanú.
Tak jej otec ju včera večer zobral na parkovisko pod Prístavným mostom a ja ako strýko som asistoval v podobe, že som im požičal svoju motorovú nákupnú tašku menom Aygo, keďže tá jediná je manuál a ona sa učí na manuále.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 12:38:31
00
No hlavne treba stražiť. Lebo ak tam nie je licencovany inštruktor, je to na pokutu.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 12:58:40
01
Neviem ako v BA. U nás v SL je tichá dohoda s policajtmi o nekontrolovaní jedného miesta mimo premávky - staré nevyužívané letisko. Vždy pri nástupe do autoškoly žiaci sú o ňom informovaní, že tam môžu chodiť skúšať si pod dozorom rodičov. Roky sa tam nič nestalo. Je to dlhé cca 500 m a široké cca 11 m. Na začiatku a konci sú točne cca 35x35 m. Aj dcéry som tam chodil učiť základy, ako je rozjazd, zastavenie, práca so spojkou, krútenie s volantom, cúvanie ...
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 13:11:20
00
Ja som robil vodičák na jeseň 2017 na moto, ale ukecali ma aj rovno na auto. Kvôli zime som moto jazdy dokončil až na jar 2018. Skúšky boli spojené s inou autoškolou a konali sa u nich, tak som test aj autocvičisko robil na cudzom mieste v inom meste a ešte aj s autom tej druhej autoškoly. Matne si pamätám, že nás bolo začiatku tak 8 - 9 a asi väčšia polovica vyletela na testoch a zo zvyšnej polovice polovica na cvičisku. Test aj cvičisko som urobil perfektne (test som šiel na istotu), na jazdu sme postúpili dvaja, ja a jedna baba. Začínal som prvú moto jazdu, tak najprv sme sa presunuli už na naše moto cvičisko v Dubnici pri zastávke ZŤS (prešiel som) a odtiaľto potom komisár určil vopred moto jazdu (pre tú druhú babu auto) Ilava - Pruské - Nemšová - N. Dubnica. Šiel som na moto prvý s inštruktorom a v aute za nami baba s jej inštruktorom a komisárom. Niekedy sme im ušli, tak mi inštruktor hovoril, aby som spomalil, nech nás dobehnú. V cieli mi komisár jazdu uznal za úspešnú a babe tiež. Na tom mieste mal inštruktor garáž, tak sme tam nechali moto a nastúpili všetci traja do nášho auta, ktoré tam bolo zaparkované a začal som auto jazdu.
Poslal ma po 61 z Novej do Dubnice. Všetko šlo ok až po priechod, ktorý je v Dubnici na hlavnej na Kolonkách, za veľkou križovatkou pri Tescu v smere do centra. Na strane vpravo po chodníku popri ceste sa po ľavej strane chodníka smerom k priechodu blížilo pár študentov a keď dosiahli úroveň priechodu, tak sa naň, pokračujúc v chôdzi, začali stáčať, kúsok predomou a vtedy som šiel zabrzdiť a stačil som pedál. V tom momente zabrzdil aj inštruktor (čudoval som sa, prečo to tak odrazu prudko začalo brzdiť, než mi to došlo) a jazdu som nespravil pre nedanie prednosti chodcom na priechode, zásah inštruktora. Samozrejme sa moja reakcia na situáciu stratila (alebo splynula) v inštruktorovej a už som doviezol akurát kúsok policajta na OO PZ v Dubnici, tam som v aute popodpisoval papiere a odchádzal som peši s myšlienkou, že na moto budem môcť jazdiť po cestách a na aute po rovnakých cestách zatiaľ nie.
Na opravnú som šiel asi za dva mesiace a už u nás, testy ani cvičisko som už nemusel ísť, ale byť som tam musel. Ľudí bolo asi okolo 6, na jazdu nepostúpil nikto (na cvičisko hej, ale žiaľ nedali to), tak sme šli na moju jazdu a opäť my traja, aj poliš bol ten istý a aj si pamätal moju neúspešnú jazdu. Začínali sme v Ilave a jazda bola do Dubnice (už si nepamätám kam, ale asi na OO PZ) a snažil som sa nič nenechať na náhodu ani nepodceniť. V Dubnici na hlavnej pri zastávke Rozptyl som v diaľke z pravej strany videl blížiť sa chodca po schodoch smerom k priechodu, tak som zložil nohu z plynu, potom podradil a chodec naozaj pokračoval na priechod, aj keď mohol zabočiť pred priechodom na chodník vedúci popri ceste a plynule som zastavil. Jazda bola úspešná a tentoraz aj policajt pochválil riešenie situácie na priechode.
Musel som ísť ale znovu na oddelenie dokladov dať si vydať nový vodičák, rozšírený aj na sk. B.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 13:38:27
01
Veľmi záleží od skúšajúceho. Ja keď som robil, tak keď prišiel policajt, tak inštruktor povedal, že spravia 2 skúšku dnes. Aj to tak išlo, kužele spravili všetci. Chalan mal vychádzať z parkovacieho miesta, ale zabudol si zapnúť zapnúť denné svietenie (Fabia musela zapnúť stretávačky) a letel, lebo ich zapol potom, čo sa pohol. Ďalší letel preto, lebo pri vychádzaní z parkovacieho miesta (Parkovisko na Štrkovci) nedal smerovku, že kade bude točiť. Ďalší letel preto, že pri vyjazde na ulicu z parkoviska mal odbočiť doprava a zastal viac vľavo (stále nie v protismere) ako by mal. Ďalší letel preto, lebo mu to 2x skapalo, Ďalší letel preto, že na obchvate išiel pomalšie ako 60km/h (vtedy minimálna rýchlosť), ale išiel s davom, rýchlejšie by musel kľučkovať ako zajac. Ja som vyletel preto, že na Ružinovskej som vychádzal od Slovnaftky a mal som doľava odbočiť cez koľajnice. Čakám, čakám, zľava môžem, z prava prichádza auto, ale 3x bliklo stretávačkami a zmenilo pruhu z ľavého na pravý, tak som odbočil doľava, do ľavého pruhu a potom mi policajt hovorí, že na najbližšej križovatke doprava a na parkovisko, že som skúšku nespravil. Dôvod? Auto ktoré na mňa vtedy 3x bliklo a uhlo doprava som že vraj ohrozil a muselo sa mi uhnúť a núdzovo brzdiť. Pritom keď som menil smer, z ľavého pruhu do pravého, aby som mohol odbočiť doprava, tak to auto bolo stále tak 150m za mnou ani keď som odbočil, tak ma nestihlo dobehnúť. Čo viem, tak ďalšia baba, čo šla po mne, tak sa skúsila pohnúť na ručnej a letela tiež. Sme sa stretli na ďalšom termíne.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 16:28:37
01
arrow_leftSlavoSTL napísal:
Neviem ako v BA. U nás v SL je tichá dohoda s policajtmi ...

V BA myslím žiadna tichá dohoda nie je, ale cca pred 7 rokmi som s vnučkou trénoval pred skúškami na VP v Rači, pri kúpalisku. Išli okolo policajti, videli mladé dievča za volantom, mňa ako spolujazdca a jazda medzi kuželmi, čo som jej zostavil. Chvíľu sledovali, pochopili o čo ide a pokračovali ďalej.
Aj keby sa pristavili, vsádzam na slušnosť (nie podlízavosť) a vždy sa mi to oplatilo. Aj keď som platil niekedy pokutu za rýchlosť, jednám korektne až tak. že platím max. 20€, alebo dohovor ;)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 18:26:11
04
Po uspesnom absolvovani (nie mojom) na stvrtykrát mam taku teóriu, ze ide (moze ist) o dohodu inštruktora a policajta.

1. vyletenie cvicisko,cuvanie do garaze na dvakrát, mozno aj dotyk tycky zrkadlom (opravnene vyhodwnie)
2. prva jazda, hned pri starte boli v buspruhu (hodnotim ako nechutny tah, no necudujem sa 18 rocnemu vyklepanemu cakatelovi, ze ani necekne)
3. pokus jazda v Petržalskej dvojsmernej uzkej ulici,auta parkujuce po oboch stranach, cize sucasne oba smery neprejdú. Nic nejde oproti, sofer sa drzal 'viac vpravo' ako sa pacilo...ze mal ist viac stredom...(subjektivne)
4. posledna moznost, vikend, iny policajt, viditelne pohodovejsi ako doterajsi, jazda po 'hlavnych' sirokych uliciach - niezeby sa tam nedalo urobit XX chyb, ale podarilo sa (sledoval som nebadane z pozadia/popredia;))

Samozrejme medzi neuspesnymi pokusmi boli platene kondicne jazdy.

(na druhej strane, pocas cakania na cvicisku som videl aj zopar pripadov, ktore boli jasne,ze nemozu prejst)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 21:15:50
00
Kamoš mi minule vravel, že robil vodicak na motorku v Brne a urobil na druhý raz kvôli tomu, že prvému skusajucemu sa nepáčilo pri jazde na cvicaku, že nemal zaklopeny štít na helme 😀pri druhom si už sklopil, ale potom sa ho na to pýtal a povedal mu, že holt, niektorí kolegovia si potrpia na hlupostiach...

Ja som robil VP na auto tiež na dvakrát, lebo prvý raz som tukol kuzelku pri pozdlznom parkovaní. To ma poriadne naučil medzi skúškami až otec na dvore vo firme, lebo môj inštruktor sa so mnou radšej vozil po pekarnach v okolitých dedinách za chlebom a na cvicisku som bol až na posledných dvoch hodinách. Nehovoriac o tom, že jazdu s prívesom som ani nemal, až potom zas s otcom, ktorý ma učil s karavanom aj cuvat (nie žeby som to zrovna vedel 😀)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 22:00:24
00
Spomenul som si, kam som šiel na opravnej jazde. Na Novú Dubnicu a nakoniec na jazdu postúpil aj 1 človek a náhodou som ho poznal. On sedel vzadu a v Novej sme sa vymenili. To si pamätám, ako mu to chvíľu po začiatku jazdy pri rozbehu zo stopky zdochlo a policajt kľudne povedal, že v pohode, kľudne si naštartujte... Sa mi zdá, že jazdu spravil, nepamätám si nič negatívne a museli sme prísť až do Ilavy, kde sme obaja bývali, lebo si opäť nespomínam, že by sme šli autobusom odniekiaľ.

Poliša sme mali mladého a bol v pohode, normálny, žiadna buzerácia alebo vyhadzovanie preto, lebo môže. Ani sa nás nesnažil zákerne nachytať alebo posielať na nepríjemné miesta, pamätám si aj jeho meno. Mňa sa pýtal technickú otázku, aké sú prevádzkové kvapaliny vo vozidle. Na jednu som si nevedel spomenúť a v pohode mi napovedal, že mamina doma keď vypráža... Tí žiaci, čo povypadávali, si za to mohli sami, lebo test a cvičisko majú 100% len oni v rukách, tam sa nedá nič robiť, keď niekto nespraví otázky, alebo na cvičisku cúva do kužeľa a namiesto zastavenia a opravy ďalej cúva - cúva, až je v ňom.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 22:31:08
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up