Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
AVX EM1 LUX: https://www.coffegarden.sk/avx-em1-lux-pakovy-kavovar/
Píšu, že má solenoid, aj PID, aj preinfúziu, aj 58mm misky, aj rozumne váži, takže asi nebude z papiera. Je niečo, čo mu (okrem druhého boilera, ktorý mňa nezaujíma) chýba? Resp. máte niekto osobné skúsenosti?
https://www.instagram.com/share/BAFE-wM5Ve
V porovnaní s hlavou a pákou sa veľmi rýchlo nahreje ako 0.3L bojler, tak aj 0.6L, akurát ten prvý má zlú tepelnú stabilitu, lebo je príliš malý. Aký bojler má ten AVX?
https://www.instagram.com/share/BAFE-wM5Ve
„ta mne skoro latté z rukoch vypadlo“
neviem, nenašiel som. Ale celkom pochybujem, že menší, ako Gaggia Classic, tá ma tuším nejakých 80ml. A stači mi, ja som celkom nenáročný k*****
https://www.instagram.com/p/DJeof8rpqBh/
cau este stale to potrebujes?
Na espresso treba brať praženie na filter (na Tvojej fotke), alebo na espresso? Neviem, ako svetlo/tmavo pražia, nemal som od nich nič.