a-biker: na enduro pretekoch býva dosť často v rýchlostných skúškach aj stúpanie. Väčšinou síce vydupem so zasunutým sedlom, ale na Blindure vedia občas dať do jednej RS aj 300-500m dlhé stúpanie. A potom sú tu traily, ktoré majú v strede stúpanie síce krátke, ale zato také strmé, že sa to postojačky nedá vyšlapať kvôli trakcii. Takže áno, ja patrím do tej skupiny, ktorá sa bez teleskopky nevie bicyklovať. Alebo skôr nechce

Ja som enduro preteky jazdieval tak ze som sa teleskopky v rs nechytal. No a najlepsi vysledok v RS na Blindure som mal v tej najviac slapavej RS-ke s najdlhsim niekolko km vyslapom co tam ten rocnik bol. V nej som bol celkovo druhy (aspon tak si to pamatam ale moze byt ze som tam bol niekde do top 5, nechcem zavadzat a hladat sa mi to nechce). Posledny enduro pretek co som siel som siel bolo tbk, sice som siel viac na pohodu ale teleskopku som si vysunul na tbk3, v tom vyslape kde sa rozdeluje na dve casti a pamatam si ako ma tam koli tomu vyplo. Namiesto vydupania toho kratuckeho vyslapu som sa nahor len pomaly vyviezol - uz som sa tam nevedel rozbehnut v tom kopci ako som si sadol.
A napriklad jeden blatovy enduro pretek na bikefeste co som siel na rigide tak tam som teleskopku vobec nemal, len pevnu
sedlovku co sa koli navarkam na kosik ani nedala poriadne zasunut do ramu a az do zobutia plasta som sa drzal v hobikoch cca niekde v polke.
Mojim povodnym prispevkom som chcel ale povedat ze ako som zacal jazdit takmer to iste co gusto (cca, moc tu ludi nesledujem ale nejak si ho spajam s bikepackingom, dlhsimi trasami, mozno nejakymi pretekmi a dupackami ale to si isty niesom a fotkami z vyjazdov co som videl a trochu sa inspiroval) tak som teleskopku vyhodil lebo mi bola uplne ale ze uplne zbytocna a len mi zavadzala a i ta jemna vola prisla byt zbytocna voci tomu ze mi to na oplatku uplne nic neprinieslo. Na druhu stranu ale casto vidavam ludi co si daju dole
sedlo i ked schadzaju z obruvniku alebo idu asfaltovy zjazdik napriklad z Kamziku. Nevravim ze je to zle, len to ze nie na kazdom
bicykli musi byt nutne teleskopka. A videl som skakat driver8 xc-ckara s pevnou vysunutou sedlovkou.